Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Besplatno do novih znanja uz Microsoft DreamSpark!

DreamSpark

Student ste ili profesor? Želite stjecati nova znanja ili unaprijediti postojeća? Želite koristiti najnoviji softver? Imate ideju za mobilnu, mrežnu ili desktop aplikaciju? – Upoznajte DreamSpark!

Što je DreamSpark?

DreamSpark je Microsoftov program koji studentima i profesorima nudi besplatan softver (dizajnerske i razvojne alate) kako bi isti mogli stjecati nova znanja i vještine. S DreamSparkom imate mogućnost izgraditi dobre temelje za izgradnju i razvoj IT karijere.

Ipak, prije nego pristupite DreamSparku nužno je da potvrdite svoj status studenta ili profesora, a tome vam služi [email protected] korisnički račun preko kojeg inače pristupate Moodleu. Status se provjerava samo prilikom registracije i onda jednom godišnje prilikom upisa u višu godinu studija.

Za pristup DreamSparku potrebni su vam:

  • Računalo s OS Windows, pristup internetu, internetski preglednik (npr. Internet Explorer)
  • Proizvoljna adresa elektronske pošte (npr. Outlook.com)

Postoji li razlika između softvera koji se nudi na DreamSparku i komercijalnog softvera?

Važno je naglasiti kako nema razlike između softvera koji se nudi na DreamSparku i onoga koji se nudi na prodaju. Dakle, to su potpuno isti paketi softvera, a razlika je samo u tome što su na DreamSparku ponuđeni besplatno. Zašto je to tako? Može se pretpostaviti da kao student niste u mogućnosti izdvojiti značajna novčana sredstva za novi softver ma koliko ga jako željeli koristiti ili vam bio potreban, odnosno zato što kao profesor morate biti nekoliko koraka ispred studenata kako bi im svojim iskustvom bolje prenosili znanje te je također teško očekivati značajnije samostalno ulaganje u novi softver.

Dakle, sve je potpuno legalno i besplatno te nije riječ o probnim verzijama softvera ili o softveru s nekim ograničenjima, već je riječ o punim verzijama kao što su one na policama trgovina. Ovdje dostupan softver možete koristiti isključivo u obrazovne svrhe, što bi značilo da ne smijete prodavati aplikacije napravljene ovdje dostupnim softverom, ali ga smijete besplatno ponuditi na korištenje.

Svakako iskoristite sve što vam DreamSpark nudi i postanite konkurentniji na tržištu rada. Preuzmite i instalirajte sav dostupan softver, igrajte se, istražujte, naučite nešto novo. Izgubiti ne možete ništa, a dobiti možete puno.

U ovom trenutku na raspolaganju imate sljedeće grupe softvera:

Razvojni i dizajnerski alati: Visual Studio 2012 Professional, Visual Studio 2010 Professional, Visual Studio 2012 Express for Web, Visual Studio 2012 Express for Windows 8, Microsoft Expression Studio 4 Ultimate, Kinect for Windows SDK, XNA Game Studio 4, Kodu Game Lab, Small Basic, Microsoft Mathematics 4, Microsoft Robotics Developer Studio 4, Visual Studio 2008 Professional Edition, Windows Multipoint Mouse SDK, Windows Embedded Standard 7, Windows Embedded CE 6.0, Visual Studio LightSwitch 2011, Visual Studio 2010 Express Edition, Visual Web Developer 2008 Express Edition, Visual C# 2008 Express Edition, Visual Basic 2008 Express Edition, Visual C++ 2008 Express Edition.

OS za servere i aplikacije: Windows Server 2008 R2 Standard Edition, Windows Server 2008 Standard Edition, SQL Server 2008 R2 Developer, Windows Virtual PC 2007, SQL Server 2008 Express Edition, SQL Server 2012, Windows Server 2012.

Razvoj aplikacija: Windows 8, Windows Phone, Indie Games.

Treninzi i certificiranje: Pluralsight On Demand.

*Ako vam sve ove informacije nisu dovoljne i želite znati više, možete preuzeti DreamSpark e-priručnik koji nudi odgovore na sva vaša pitanja. Priručnik se redovito ažurira i možete biti sigurni da uvijek pristupate najnovijim informacijama.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Crni petak je pred vratima, a ako ste u potrazi za jeftinim, a originalnim računalnim softverima – imamo odličnu vijest za vas! Ne propustite...

Kripto

Tržište kriptovaluta je jedna od najzanimljivijih platformi za ulaganje tijekom posljednjeg desetljeća. Posebno je to slučaj u posljednjih nekoliko godina s pandemijom. Malo je...

Promo i akcije

Vjerojatno ne postoji bolje vrijeme za nabavku novog operativnog sustava ili drugog računalnog alata od Godeal24 Double 11 rasprodaje. Tijekom trajanja ove posebne ponude,...

Aplikacije i softver

Još uvijek koristite Office 2013 ili neku stariju verziju, a razmišljate o nadogradnji? Sada je pravo vrijeme za to, a evo i zašto. Nije...