Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

BEST Zagreb u suradnji s partnerima otvorio prijave za šesti hackathon AI BattleGround

BEST Zagreb u suradnji s partnerima otvorio je prijave za šesti hackathon AI BattleGround – najveće natjecanje u programiranju umjetne inteligencije koje studenti organiziraju za studente.

BEST Zagreb (Board of European Students of Technology) djeluje na zagrebačkom Sveučilištu posljednje 23 godine. Ova organizacija okuplja studente europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta na 96 lokacija unutar 34 europske zemlje. BEST okuplja motivirane mlade stručnjake iz STEM-područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.

Ove godine AIBG će se održati 25. i 26. ožujka. Natjecanje traje 24 sata, a sudionici imaju 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentniji ne pobijedi. U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond od 24 000 kuna: 12 000 kn za prvo mjesto, 8 000 kn za drugo mjesto te 4 000 kn za treće mjesto.

Prijašnjih godina natjecanje se održavalo u Stablu znanja, no uslijed pandemije održano je online. Ipak, ovogodišnji će se AIBG održati uživo, uz poštivanje preporučenih mjera Nacionalnoga stožera. Cilj je okupiti što više timova s različitih fakulteta, stoga se pozivaju studenti da ispune pristupni list i iskušaju svoja znanja u programiranju!

AI BattleGround prvi je put organiziran 2015. godine, a od tada svake godine broji sve više prijavljenih timova. Od 2018. AIBG je također prepoznat izvan granica Hrvatske, pa se AIBG organizira i u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Madridu, i svake se godine priključuje sve više gradova!

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuniti prijavu na službenim stranicama natjecanja (https://best.hr/aibg/). Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu do 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada s umjetnom inteligencijom.

I ove su godine partneri natjecanja uspješne tvrtke IT sektora – Photomath, Deegloo, Microblink, OptimoRoute, ReversingLabs, Atron, Koios i PIS (Poslovno informatički sistemi). Uz mnoge partnere AIBG hackathon prepoznao je ZICER (Zagrebački inovacijski centar). Natjecanje uživa veliku podršku i od godišnjih partnera Photomath i Vertiv. Također, ovogodišnji je projekt podržan od Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu te Studentskog centra. Zahvaljujući partnerima sudjelovanje na ovom natjecanju besplatno je, a nagrade su, osim za prva tri mjesta, osigurane za sve sudionike.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Biste li i vi pristali na seks s robotom?

Tech

Instagram testira nove metode provjere dobi, a jedna od njih je korištenje umjetne inteligencije koja putem video selfija može procijeniti dob korisnika. Takvi potezi...

Tech

Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta 21. i 22. svibnja ugostit će 36  predavača i izlagača te više od 200 sudionika (uživo i online) na Simpoziju...

Biznis i posao

Job Fair, sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centra karijera FER-a, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET) svečano...