Pratite nas

Fun & Lifestyle

Biste li gledali reality u kojem ravnozemljaši traže rub Zemlje?

Samo 66% mladih milenijalaca vjeruje da je Zemlja okrugla

Objavljeno

-

Foto: Pixabay

Internet je pun ludih ideja. Jedna od njih je reality show u kojem bi ravnozemljaši, tj. ljudi koji vjeruju daje Zemlja ravna ploča, tražili njezin kraj.

Već se neko vrijeme  posvuda po internetu šire luckaste ideje za reality show u kojem ravnozemljaši pokušavaju doći do ruba svijeta. Inače, njihova vjerovanja o ravnom planetu potječu iz biblijskih referenci, a jedan od temelja njihovih uvjerenja je poricanje postojanja gravitacije.

Oni su uvjereni su kako je svijet omeđen ledenim zidom, ali ne ovakvim zidom, nego je njihov zid u stvari – Antarktika. Arktik im je , pak, u centru Zemljinog diska. Ako bi se tko slučajno uspio popeti preko tog ledenog zida, pao bi u svemir. Prema pisanjima stranice Flat Earth Society, nitko još nije prešao zid, niti prepričao svoje putovanje do njega.

Barem ne dosad. Neki od njih tvrde da zid nadgleda američka svemirska agencija (NASA), kojoj je misija zapravo – laganje ljudima da zid ne postoji.

Prema novim istraživanjima, otprilike je trećina mladih milenijalaca prilično skeptična prema činjenici da je Zemlja okrugla.

Vjerojatno zbog takvih brojki se na internetu promovira ideja snimanja reality showa u kojem bi ravnozemljaši pokušavali doći do ruba Zemlje. A sve to kako bi se ostalima, “globusarima”, konačno dokazalo kako su u krivu.

PUT U SVEMIR KAO GLAVNA NAGRADA

Druge ideje s interneta su ipak malo ekstremnije. Prema jednoj, reality show bi zapravo trebao biti natjecanje. Ravnozemljaši koji se pokažu kao najuvjereniji u svoje mišljenje bi dobili za glavnu nagradu – putovanje u svemir. I to na stanicu ISS-a. Nakon povratka na matični planet bi bilo zanimljivo za vidjeti hoće li promijeniti mišljenje.

Ovo nije prvi put da se dokazivanje ravne Zemlje pretvara u ideju podviga, a među neglobusarima se zna pronaći i slavnih ljudi.

Nastavi čitati
Super ponuda
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Apps & Software

Jesu li vam zaista potrebne tolike zalihe toalet papira? Ova aplikacija tvrdi da nisu!

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Ako pripadate onima koji su manično kupovali toalet papir u posljednjih nekoliko tjedana, možete odahnuti. Novi online kalkulator će vam pomoći izračunati koliko točno roli toalet papira vam je potrebno tijekom samoizolacije zbog pandemije koronavirusa.

Londonski web dizajner Dave Stewart napravio je online i mobilnu aplikaciju “Got Paper?” u namjeri da riješi ovaj problem, uz određenu dozu britanskog humora.

Jednostavno korisničko sučelje ove aplikacije otkriva vam koliko roli toalet papira vam je potrebno na osnovu vaših odgovora na nekoliko jednostavnih pitanja, kao što su “broj velikih nuždi tijekom dana” i “broj malih nuždi tijekom dana”.

Aplikacija je besplatna, ali sadrži link za donaciju ako neko želi doprinijeti Stewartovom trudu.

Ona će biti prevedena na nekoliko jezika, uključujući talijanski i kineski, u narednih nekoliko dana, a bit će razvijena i verzija za obiteljsku upotrebu, koja će biti od pomoći kućanstvima s više članova koja žele utvrditi koliko im je toalet papira potrebno, piše Insider.

“Želio sam stvoriti nešto što će pomoći zajednici u izuzetno teškim i strašnim vremenima, ali i da u cijelu situaciju unesem malo humora. U ovakvim vremenima važno je da radimo zajedno i nadam se da će “Got Paper?” pomoći ljudima da shvate da ne moraju praviti zalihe i ohrabriti sve da dijele ono što imaju i pomognu jedno drugom kad god mogu – rekao je Stewart.

Panična kupovina se iz Hong Konga preselila u sve države koje su odlučile poduzeti ograničavajuće mjere kako bi spriječile agresivno širenje koronavirusa. Jedan od proizvoda koji bi među prvima nestajao s polica bio je toalet papir, zbog čega je postao simbol panične kupovine i predmet mnogih šala na internetu.

Nastavi čitati

Fun & Lifestyle

Dronom prošetao psa zbog karantene

Objavljeno

-

Objavio

Foto: YouTube Screenshot / NXD Shutter BOX

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio GIF koji prikazuje dron koji šeta psa, pa su mnogi pomislili da se radi o još jednoj montaži koja je stavljena u službu očuvanja morala u doba karantene.

Međutim, kako piše Daily News, ta šetnja se zaista dogodila, i to na Cipru u vrijeme karantene. Na Twitteru se moglo pročitati kako se ta šetnja dogodila u Izraelu, ali je Daily News ipak utvrdio da se radi o videu koji je napravio građanin s Cipra.

U pitanju je Vakis Demetriou koji je 18. ožujka na svom Facebook profilu podijelio video na kojem se može vidjeti kako dron šeta psa, uz poruku da se radi o 5. danu karantene i želji da se ostane kući kako se zaraza ne bi dalje širila.

Život se, kako se čini, ubrzano mijenja, pa se građani na sve načine pokušavaju iz analognog što lakše preseliti u online svijet i tako sačuvati i sebe i zajednice u kojima funkcioniraju.

Nastavi čitati

Fun & Lifestyle

Indijci čuju obavijest o koronavirusu kad nekog pozivaju mobitelom

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Mobilni operateri u Indiji svojim korisnicima puštaju poluminutnu obavijest o koronavirusu svaki put kada pozivaju nekoga. Riječ je o informativnom tekstu na engleskom jeziku, koji počinje tako što se čuje nečiji kašalj, umjesto uobičajene melodije zvona, a namijenjena je isključivo osobi koja poziva. Nedavno uvođenje ove obavijesti bilo je popraćeno znatnom medijskom pažnjom, ali su se korisnici vrlo brzo počeli žaliti da im je dosadilo, prenosi BBC.

Zbog toga su već dostupne aplikacije koje blokiraju obavijesti, dok pojedine internetske stranice preporučuju da se pri svakom pozivu pritisne jedinica ili ljestve. Ove opcije navodno vraćaju staru melodiju zvona.

Mobilni operateri u Indiji odlučili su se na ovaj korak po zahtjevu vlasti. Iako je mnogima obavijest pomogla da se upoznaju s Covid-19 i njegovim simptomima, kako bi se bolje zaštitili, izazvala je i dosta panike kod onih koji su već bili uznemireni svim događanjima.

Nastavi čitati

Preporučeno