Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Fun & Lifestyle

Biste li gledali reality u kojem ravnozemljaši traže rub Zemlje?

Samo 66% mladih milenijalaca vjeruje da je Zemlja okrugla

Internet je pun ludih ideja. Jedna od njih je reality show u kojem bi ravnozemljaši, tj. ljudi koji vjeruju daje Zemlja ravna ploča, tražili njezin kraj.

Već se neko vrijeme  posvuda po internetu šire luckaste ideje za reality show u kojem ravnozemljaši pokušavaju doći do ruba svijeta. Inače, njihova vjerovanja o ravnom planetu potječu iz biblijskih referenci, a jedan od temelja njihovih uvjerenja je poricanje postojanja gravitacije.

Oni su uvjereni su kako je svijet omeđen ledenim zidom, ali ne ovakvim zidom, nego je njihov zid u stvari – Antarktika. Arktik im je , pak, u centru Zemljinog diska. Ako bi se tko slučajno uspio popeti preko tog ledenog zida, pao bi u svemir. Prema pisanjima stranice Flat Earth Society, nitko još nije prešao zid, niti prepričao svoje putovanje do njega.

Barem ne dosad. Neki od njih tvrde da zid nadgleda američka svemirska agencija (NASA), kojoj je misija zapravo – laganje ljudima da zid ne postoji.

Prema novim istraživanjima, otprilike je trećina mladih milenijalaca prilično skeptična prema činjenici da je Zemlja okrugla.

Vjerojatno zbog takvih brojki se na internetu promovira ideja snimanja reality showa u kojem bi ravnozemljaši pokušavali doći do ruba Zemlje. A sve to kako bi se ostalima, “globusarima”, konačno dokazalo kako su u krivu.

PUT U SVEMIR KAO GLAVNA NAGRADA

Druge ideje s interneta su ipak malo ekstremnije. Prema jednoj, reality show bi zapravo trebao biti natjecanje. Ravnozemljaši koji se pokažu kao najuvjereniji u svoje mišljenje bi dobili za glavnu nagradu – putovanje u svemir. I to na stanicu ISS-a. Nakon povratka na matični planet bi bilo zanimljivo za vidjeti hoće li promijeniti mišljenje.

Ovo nije prvi put da se dokazivanje ravne Zemlje pretvara u ideju podviga, a među neglobusarima se zna pronaći i slavnih ljudi.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Fun & Lifestyle

‘Mad’ Mike Hughes je ravnozemljaš iz Kalifornije koji je svoju suludu teoriju o tome kakva je Zemlja u stvari želio dokazati tako da se...

Oglašavanje