Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Bivši Facebook moderator otkrio s kakvim se sve uznemirujućim sadržajem morao svakodnevno suočavati

Foto: Pixabay

Bivši zaposlenik Facebooka otkrio je da je radeći kao moderator sadržaja provodio osam sati dnevno gledajući “najgore stvari koje ljudi objavljuju na ovu društvenu mrežu, kako to ostali korisnici ne bi morali gledati”.

Muškarac, koji je želio ostati anoniman, otkrio je za VICE s kakvim se sadržajem svakodnevno susretao, a “od kojeg mu se prevrtao želudac”. Naveo je da je viđao tijela preminulih, ubojstva, vrlo okrutne scene ophođenja prema životinjama, gdje su pojedine životinje pekli žive na roštilju, kao i eksplicitne seksualne video zapise.

Bivši Facebook moderator izjavio je da bi dnevno najmanje pet do deset posto sadržaja kojeg bi pregledavao sadržavalo traumatizirajuće slike i videa, prenosi indy100.

Također, objasnio je psihološke izazove tijekom svog rada u Facebooku. On tvrdi da je njegov posao utjecao na njegovo mentalno stanje puno više nego što je mislio. Zbog sporazuma o tajnosti podataka nije smio ni s kim razgovarati o svom poslu, a preporučeno mu je bilo i da ne govori ljudima čime se bavi.

Radio je večernju smjenu od 18:00 do 02:00, a otkrio je da bi se znao buditi nekoliko sati kasnije razmišljajući o odluci koju je donio te večeri.

“Sjetite se nekih slika koje ste vidjeli i odjednom shvatite da se na jednoj nalazila gola djevojka ili zastava ISIS-a u pozadini, koje treba obrisati po pravilima tvrtke”, objasnio je.

Nadalje, muškarac navodi da Facebook poriče da itko može dobiti posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) od tog posla.

U snimci za koju se tvrdi da je nastala tijekom internog sastanka sa zaposlenicima, osnivač Facebooka Mark Zuckerberg odbacio je mogućnost mentalnih problema zbog sadržaja koji zaposlenici gledaju i nazvao takve tvrdnje “pretjerano dramatičnim”.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Enkripcija je stavka koju svaki online korisnik smatra iznimno korisnom, a najbitnija je kad se radi o društvenim mrežama i platformama za razmjenu poruka....

Web & IT

Platforme poput Facebooka i Instagrama suočile su se s brojnim problemima tijekom proteklog desetljeća, a jedan od najnovijih dogodio se u listopadu 2021. godine...

Web & IT

Facebook planira postati “metaverse tvrtka”, a za to će biti potrebna mnogobrojna i kvalitetna radna snaga. Tim povodom, tvrtka je objavila planove za otvaranje...

Apps & Software

Tri aplikacije u vlasništvu tvrtke Facebook prestale su raditi danas oko 17 sati. Uz njih i ostali proizvodi slične kategorije, poput Facebook Workplacea, također...

Oglašavanje