Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biznis

Boston Dynamics je službeno postao dio Hyundai Motor Group

Foto: Hyundai

Hyundai Motor Group je u utorak priopćio da je akvizicija tvrtke Boston Dynamics konačno dovršena. Dogovor je najavljen u prosincu, a vrijednost tvrtke Boston Dynamics procijenjena je na 1,1 milijardu dolara.

Hyundai kupnjom preuzima 80 posto kontrolnog udjela u tvrtki, dok je prethodni vlasnik SoftBank zadržao 20 posto vlasništva. Očekuje se da će ovaj dogovor donijeti stabilnost tvrtki Boston Dynamics, koja već neko vrijeme svijetu predstavlja najimpresivnije robote, piše Ars Technica.

Tvrtka Boston Dynamics je osnovana pod MIT kapom 1992. godine, a od tada je napredovala pretežito zahvaljujući vladinoj agenciji DARPA i bespovratnim sredstvima za istraživanje. Google je tvrtku kupio 2013. godine, u vrijeme kad je pokazivao interes za robotiku. Četiri godine nakon, japanska tvrtka SoftBank otkupila je Boston Dynamics za 165 milijuna dolara, a u prosincu 2020. godine našla se u teškom financijskom stanju te odlučila staviti tvrtku na prodaju.

Sada je Boston Dynamics postao dio Hyundai Motor obitelji, što bi trebalo popularnim robotima otvoriti nove prilike. Tvrtka je svoje proizvode počela prodavati prije godinu dana, kad je robotski pas Spot izašao na tržište po cijeni od 74.500 dolara. Ipak, unatoč uspješnom poslovanju, jasno je da tvrtka nikad ne bi mogla prodati dovoljno robota da osigura siguran opstanak te je akvizicija zbog toga ključan korak.

Hyundai Motor Group jedan je od pet vodećih proizvođača automobila, a osim toga, tvrtka se bavi i proizvodnjom vlakova, vojnih tenkova, zbog čega su se svi ogranci specijalizirali za masovnu proizvodnju dijelova.

Sve u svemu, ovo je iznimno dobra vijest za Boston Dynamics robote, koji će se vjerojatno još bolje prodavati pod okriljem tvrtke Hyundai.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Facebook, sada poznat i kao Meta, prema istraživanju koje je proveo Yahoo Finance, proglašen je najgorom tvrtkom 2021. godine, nakon turbulentnih mjeseci kontroverzi, negativnih...

Biznis

Sve više tehnoloških tvrtki pokušava svoje zahtjeve uskladiti s vladinim direktivama. Na popisu takvih tvrtki sada se našla i tvrtka Adobe, koja zahtijeva da...

Hi-tech

Najpoznatija po svojim letećim taksijima sa osamnaest rotora, tvrtka Volocopter sada svoj fokus prebacuje na transport robe. VoloDrone je novi dron tvrtke Volocopter koji...

Biznis

Upravni odbor LG Electronicsa (LG) odobrio je akviziciju Cybelluma, vodećeg pružatelja rješenja za procjenu rizika kibernetičke sigurnosti vozila. Dogovor omogućava LG-u da preuzme približno...

Oglašavanje