Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Britanski zdravstveni sustav na udaru hakera

U najvećem broju slučajeva, hakeri su pokušali phishing metodom doći do pristupnih podataka.

Foto: Pixabay

Britanski zdravstveni sustav je stavljen pod ozbiljno opterećenje tijekom pandemije koronavirusa. Međutim, to kao da nije bilo dovoljno, jer je tijekom prethodnih nekoliko mjeseci, britanski National Health Service (NHS) bio pod konstantnim napadima hakera.

Napadi su ciljali zdravstvenu infrastrukturu, a potječu kako od kriminalnih grupa, tako i od organiziranih državno-sponzoriranih napada. Nije točno navedeno koje su države u pitanju, ali se između redova može pročitati da se sumnja na Kinu, piše Engadget.

Hakeri pokušavaju pristupiti osjetljivim informacijama koje se tiču britanskog odgovora na koronavirus, uključujući i napore za razvoj cjepiva. Navedeno je da većina tih napada nisu bili sofisticirani. U najvećem broju slučajeva, hakeri su pokušali phishing metodom doći do pristupnih podataka.

Ipak, zbog broja i zbog osjetljivosti teme, svi napadi su tretirani kao ozbiljni, pa se u istragu uključio i Nacionalni cyber-sigurnosni centar (National Cyber Security Centre), koji blisko surađuje s bolnicama i istraživačkim laboratorijima kako bi ih što bolje zaštitio.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Web & IT

Stručnjaci već neko vrijeme ističu da je jasno da su istraživanja koja su u vezi s cjepivima primarne mete obavještajnih službi širom svijeta.

Web & IT

Velike tvrtke sad imaju još više razloga za strah, jer bi suradnje ovih grupa mogle dovesti do efikasnijih napada.

Web & IT

Stručnjaci za sigurnost otkrili su novi, napredni malware koji može zaobići i najozbiljnije sigurnosne mjere.

Apps & Software

Stručnjaci za sigurnost iz antivirusne tvrtke Check Point otkrili su novu varijantu ransomware softvera koji napada Android uređaje. Naime, ovaj maliciozni softver se pretvara...