Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Broj korisnika interneta u Kini prestigao 989 milijuna

Broj korisnika interneta u Kini narastao je za 85,4 milijuna

Foto: Pixabay

Prema izvješću CNNIC-a ( China Internet Network Information Center), u usporedbi s podacima od ožujka 2020. godine, broj korisnika interneta u Kini narastao je za 85,4 milijuna te ih sada ima više od 989 milijuna.

Također, u izvješću stoji da oko 54,9 posto korisnika čine osobe mlađe od 40 godina, a udio starijih od 60 iznosi 11,2 posto.

Međutim, prosječni mjesečni prihod kineskih korisnika interneta i dalje je relativno nizak. Samo 29,3 posto kineskih korisnika interneta može ostvariti mjesečni prihod od preko 5.000 juana ( 774 dolara), a 38,1 posto ima prihode manje od 2.000 juana mjesečno.

Oko 309 milijuna kineskih korisnika interneta dolazi iz ruralnih područja, piše Sputnik News.

Slično kao i u drugim zemljama, zbog pandemije koronavirusa, internet kupovina postala je poprilično popularna tijekom 2020. godine i u Kini.

U 2020. godini, online trgovina povećana je za 10,9 posto u odnosu na 2019. godinu, a prihod iznosi 11,76 bilijuna juana.

Putem interneta je u 2020. godini kupovalo oko 782 milijuna kineskih korisnika, što predstavlja 79,1 posto ukupnih korisnika interneta.

1 komentar

1 komentar

  1. Domagoj

    4. veljače 2021. u 00:08

    AUUU. To je potpuno ludilo. Ali ima nesto interesantno, kad sam bio u Kini, u nekoj nedodjiji na jugu zemlje, usao sam u prodavnicu da kupim nesto. Vadim juane, njihova valuta, kad pored mene bakica, od 70plus godina, uzima telefon i preko wechata placa 😀 Tad me je blam pogodio. Eto, tako su napredni. A, nisam mogao nista koristiti, nikakvu aplikaciju bez VPN, najvise su mi nedostajali YT, Casino Guru i PUBG, evropski pubg 😀

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Gaming

Prilagođena lokalizirana verzija Valveove trgovine ima na raspolaganju samo 53 igre, a najpoznatije su Counter-Strike i DOTA 2.

Gaming

Steam je vlastiti rekord već oborio šest puta tijekom prošle godine

Hi-tech

SpaceX-ov cilj je izgraditi brzu internetsku uslugu koja je dostupna širom svijeta

Hi-tech

Cilj je modernizirati vojsku i pružiti bolju zaštitu i potporu svim vojnicima

Oglašavanje