Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Brz i jednostavan backup s EaseUS ToDo Backup Free softverom [RECENZIJA]

Računala i laptopi su primarna sredstva za prikupljanje i čuvanje podataka u svakoj firmi ili kući. Zbog toga, nažalost, može doći i do neželjenih posljedica, kao što je, primjerice, gubitak podataka. Takav scnarij može dovesti do sloma čitavih firmi, a i privatno zna biti traumatičan ako se izgube bitni podaci kao što su to, naprimjer, obiteljske fotografije. Zbog toga je preporučivo držati se one ‘bolje spriječiti, nego liječiti’ i okrenuti se rješenjima koje će spriječiti da do takve situacije uopće ne dođe.

EaseUS ToDo Backup Free je besplatan softver za backup podataka, pomoću kojeg će korisnici trajno sačuvati kako pojedine podatke, tako i particije, diskove ili cijele sustave. Većina ljudi zapravo uopće nije svjesna koliko je bitno pozabaviti se tematikom gubitka, odnosno čuvanja podataka kroz stvaranje kopije. Čak i kad žele učiniti tako što, odbija ih složenost i cijena programa kojima se takvi poslovi rade. S druge strane, jedna od glavnih odlika EaseUS Todo Backup Free jest jednostavnost – cijela se operacije može odraditi s tek nekoliko klikova mišem, bez potrebe za stručnim ili dubinskim poznavanjem detalja. Zapravo, možete kompletan svoj sustav brzo i jednostavno kopirati na sasvim novo računalo, bez da dobijete slom živaca. Svakako treba još jednom istaknuti ono ‘Free’ u imenu programa.

S EaseUS ToDo Backup Free dobit ćete kompletan, zaokružen program za backup za točno nula kuna, pod uvjetom da ga koristite za osobne potrebe. Dakako, postoje i verzije koje se plaćaju i donose puno više dodatnih mogućnosti, a sve za djelić cijene kakvu traži konkurencija.

Način rada

Tri glavna načina čuvanja podataka podrazumijevaju izradu virtualnog hard diska, kojeg možete pozvati u svakom trenutku. Drugi način se odnosi na kloniranje sadržaja diska na drugi hard ili SSD disk, a treći se odnosi na povrat izgubljenih ili slučajno stradalih podataka kroz učitavanje ranije spremljene virtualne kopije. svako spremanje podataka učiniti automatski po zadanom rasporedu, na način da se kreira backup image kao virtualni hard disk.

Sučelje je jednostavno i čisto

Instalacija, uz prethodno preuzimanje EaseUS ToDo Backup Free, brza je i jednostavna. Po pokretanju se primijeti jednostavno, čisto sučelje s izbornikom u plavoj boji s lijeve strane. Sve bitne stvari nadohvat su ruke: kopiranje sustava, diskova, pojedinih particija ili određenih datoteka. Brzina nikad nije bila jača strana ovakvih programa (niti pretjerano poželjna), ali EaseUS ToDo Backup Free svoj posao radi bolje i hitrije od konkurencije.

Backup je moguć za sustav, diskove, particije ili pojedine datoteke

Dodatne mogućnosti

Izbor između dodatnih opcija donosi još nekoliko vrlo korisnih sitnica kao što je brisanje diska ili biranje točnog vremena kad će se bootati kopirani sustav. Podržano je i Windows i Linux okruženje, odnosno oba ova sustava mobu biti spremljena kao virtualni diskovi i potom snimljeni na odgovarajući medij (USB memoriju, CD, DVD).

Iako bogat mogućnostima, postoje i dijelovi programa dostupni samo u komercijalnoj verziji

Jedna od glavnih prednosti EaseUS ToDo Backup Free jest mogućnost spremanja backup podataka na velik broj medija: na hard/SSD diskove, optičke medije, vrpce, na mrežna mjesta, na FTP stranice, pa čak i online lokacije kao što su DropBox, Google Drive i OneDrive.

Kloniranje je vrlo korisno za brzo i jednostavno prebacivanje cijelog sustava na novo računalo

Zaključak i kupnja

EaseUS ToDo Backup Free fantastičan je i besplatan alat za čuvanje ili kopiranje podataka, opremljen poput pravog profesionalnog programa. Pozivam da proučite vrijedi li uložiti 29,99 dolara u komercijalnu verziju, jer donosi nekoliko vrlo kvalitetnih i naprednih funkcija. Komercijalna inačica je trenutno na 20% popusta, zato pogledajte ponudu i procijenite kakve su koristi od ovog odličnog alata.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Do sada sam recenzirao desetak domaćih webshopova, od kojih gotovo svi imaju fizičke dućane u barem jednom mjestu u Hrvatskoj. Vacom.hr je internetski ogranak...

Web & IT

Nema puno trgovina koje se mogu pohvaliti s tri desetljeća iskustva. Počeli su kao dućan s elektroničkim komponentama, a danas se nalaze u osam...

Web & IT

Kad guglate u potrazi za nekim proizvodom, eKupi.hr je obično među prvim ponuđenim opcijama. To je rezultat jedanaest godina prisutnosti na tržištu i to...

Web & IT

Dosadašnje recenzije webshopova pokazale su kako sve te trgovine imaju vrlo širok asortiman. Također gotovo svi imaju fizičke dućane. Iznimka od tog pravila je...

Oglašavanje