Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Promo i akcije

Budućnost nosivih uređaja – nadolazeći trendovi na području tehnologije pametnih satova

pametni sat

Budućnost nosivih uređaja, posebice na području pametnih satova, obećava zanimljive i inovativne trendove koji mijenjaju način na koji doživljavamo tehnologiju i svakodnevni život.

Razvoj pametne odjeće

Jedan od najuzbudljivijih trendova nisu samo smartwatch uređaji, već i razvoj pametne odjeće. Ovaj koncept integrira elektroniku izravno u odjeću, stvarajući odjevne predmete koji mogu prikupljati biometrijske podatke, poput majica koje prate zdravstvene parametre ili jakni s ugrađenim grijanjem. Ovaj trend označava početak nove ere “pametne mode”​​. Također, sve je veća integracija umjetne inteligencije (AI) u nosive uređaje. AI omogućava personaliziranije i intuitivnije iskustvo korištenja, poput pametnih fitnes trackera koji analiziraju obrasce vježbanja korisnika i predlažu prilagođene fitnes planove​​​​. Osim toga, sve veći naglasak se stavlja na povezivanje i integraciju 5G tehnologije u nosive uređaje što omogućava brži prijenos podataka i nisku latenciju, poboljšavajući performanse uređaja u AR i VR iskustvima​​.

Jedan od ključnih trendova je i povećan fokus na žensko zdravlje gdje nosivi uređaji poput pametnih satova i fitnes narukvica počinju uključivati funkcije poput predviđanja menstruacijskog ciklusa i prilagođenih savjeta za aktivnosti tijekom različitih faza ciklusa. Ovo je dio šireg trenda gdje se nosivi uređaji počinju kretati prema području dijagnostike, pružajući korisnicima bolju i točniju sliku njihovog zdravlja​​.

pametni sat

Zaštita privatnosti i sigurnosti

Još jedan važan aspekt budućnosti nosivih uređaja je naglasak na privatnosti i sigurnosti. Kako se nosivi uređaji sve više integriraju u naše živote, raste i zabrinutost za privatnost i sigurnost korisničkih podataka. Očekuje se da će proizvođači u 2024. godini prioritet davati zaštiti podataka korisnika s robusnijim mjerama enkripcije i transparentnim politikama upravljanja podacima​​.

Budućnost nosivih uređaja u 2024. godini i dalje obećava impresivan rast i inovacije. Nosivi uređaji postaju integralni dio naših života, poboljšavajući naše blagostanje i povezanost, dok istovremeno poštuju našu privatnost i vrednote. Nosivi uređaji nisu samo trend, već su i transformativna sila koja će nastaviti evoluirati i obogaćivati naše svakodnevno iskustvo u godinama koje dolaze.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Dok zakoračujemo u 2024., spoj meteoroloških podataka i tehnologije Interneta stvari (IoT – Internet of Things) nije tek obična točka susreta; to je rastuće...

Kripto

Tehnologija se mijenja cijelo vrijeme. To joj je u prirodi i jedino što ostatak čovječanstva doista može učiniti je nositi se s tim promjenama....