Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Časopis Time proglasio Elona Muska “osobom godine”

Foto: Pixabay

Američki časopis Time Magazine proglasio je izvršnog direktora tvrtke Tesla, Elona Muska, “osobom 2021. godine”. To je godina u kojoj je njegova tvrtka električnih automobila postala najvrjedniji proizvođač automobila na svijetu, a njegova raketna kompanija SpaceX poslala prvu raketu s potpuno civilnom posadom u svemir.

Musk također vodi i startup Neuralink te tvrtku za infrastrukturu naziva The Boring Company. Teslina tržišna vrijednost ove je godine porasla na više od bilijun dolara, što ju čini vrjednijom od Ford Motor i General Motors tvrtki zajedno.

Tesla proizvodi stotine tisuća automobila svake godine i uspjela je spriječiti probleme u lancu opskrbe bolje od mnogih svojih konkurenata, dok je istovremeno natjerala mnoge mlade proizvođače da se prebace na električne automobile, a stare proizvođače automobila da prebace fokus na EV vozila, prenosi Reuters.

“Za stvaranje rješenja za egzistencijalnu krizu, za oličenje mogućnosti i opasnosti doba tehnoloških titana, za pokretanje najodvažnijih i najrazornijih transformacija društva, Elon Musk je Time-ova osoba godine za 2021. godinu”, rekao je Edward Felsenthal, glavni urednik časopisa Time.

Od gostovanja u Saturday Night Live do objavljivanja tweetova i memeova o kriptovalutama, Musk je dominirao naslovnicama i prikupio preko 66 milijuna pratitelja na Twitteru.

Prema časopisu Time, “osoba godine” označava nekoga “tko je najviše utjecao na vijesti ili naše živote, u dobrom ili lošem smislu”.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Internet

Američki Vrhovni sud potvrdio je odluku Savezne komisije za komunikacije (FCC) kojom se odobrava plan tvrtke SpaceX za lansiranje Starlink satelita u nisku orbitu...

Tech

Šef ruskog svemirskog programa najavio je da će se Rusija povući s Međunarodne svemirske postaje nakon 2024. godine. Jurij Borisov, upravitelj Roscosmosa, objasnio je...

Biznis i posao

Zašto je propala megalomanska prodaja Twittera popularnom vizionaru Elonu Musku? Zašto je Musk odlučio stopirati kupnju Twittera zbog ogromnog broja spam profila korisnika? Jesu...

Internet

Elon Musk je konačno potvrdio ono što mnogi već dugo sumnjaju – dopustit će Donaldu Trumpu povratak na Twitter. Musk je, u intervjuu za...