Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biznis

Codota osigurala $12m za AI koji automatizira prijedloge koda

Codota je u mogućnosti udvostručiti produktivnost programera kroz AI, u narednih pet godina…

codota ai predlaganje koda

U prvoj seriji investiranja, Codota je primila 12 milijuna dolara investicije za nadogradnju svoje AI platforme, koja ima cilj poboljšati produktivnost programera.

Platforma kompanije Codota nastoji biti ekvivalent Smart Composeu Gmaila, tako da programerima na temelju analize “milijuna” kodova pruža prijedloge. Prema riječima kompanije, Codota automatizira sve predvidljive dijelove razvojnog ciklusa, poput pretraživanja sintakse i primjene najboljih praksi za korištenje common librariesa, sugerirajući sljedeći dio razvoja koda, koji će trebati programeru.

Izvršni direktor Dror Weiss i CTO Evan Yahav, koji su osnivači kompanije, obećavaju podršku na svim glavnim jezicima, uključujući JavaScript, Python, Java C i HTML. Također, biti će omogućen i rad u integriranim razvojnim okruženjima (IDEs) poput VSCode, Eclipse i IntelliJ. Dio ove integracije se svodi na to da je Codota kupila TabNine u prosincu prošle godine, koji je također pružatelj usluga predviđanja koda. Uz ovo financiranje, Codota je najavila i javno pokretanje kompletne verzije za JavaScript predviđanje koda.

“Codota je u mogućnosti udvostručiti produktivnost programera i timova kroz AI u narednih pet godina”, rekao je Vinod Khosla, osnivač Khosla Ventures. “Budućnost razvoja softvera upravljat će putem AI asistencije, a Codota je pozicionirana kao lider na ovom tržištu.”

“U protekle tri godine AI je dovoljno napredovao do točke kad je u stanju razviti kod koji ima stvarne poslovne aplikacije”, napisao je Daniel Kroening (suosnivač AI for code). “AI za kod može pomoći programerima u sprečavanju grešaka i rješavanju brojnih izazova, uključujući skraćeni ciklus razvoja softvera, omogućujući im da automatski generiraju testne jedinice zajedno s kodom koji trenutno razvijaju.”

Hoće li Codota uspjeti razviti AI koji će biti u potpunosti funkcionalan, te pomoći programerima u znatnom smanjenju potrebnog vremena kod pisanja koda, ostaje nam da vidimo. Svakako, Codota je trenutno u najboljim izgledima da uspije razviti AI za ove potrebe, stoga i ne čudi da su mnogi investitori vidjeli priliku u ovoj kompaniji.

5 komentara

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biznis

Crowdfunding je način financiranja nekog biznisa koristeći manje iznose kapitala većeg broja pojedinaca. Crowdfunding iskorištava pogodnosti raznih društvenih mreža i povezanosti kako bi privukao...

Web & IT

Jedan od novih dodataka koji GitHub uvodi je mogućnost dijeljenja self-hosted runners u organizaciji, što olakšava njihovu ponovnu upotrebu.

Geek

Prvi put ove godine, u srcu Dalmacije održat će se 24-satno natjecanje u sklopu Hotela Krilo za mlade do 30 godina

Future

Prvo Finska, a sada i Luksemburg

Oglašavanje