Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Coolnew PDF – nikada lakše korištenje i uređivanje PDF datoteka

CoolNew PDF

PDF je akronim koji označava format datoteke “Portable Document Format”. U prijevodu na hrvatski to bi značilo da se radi o prijenosnom formatu dokumenta, a svi smo se danas definitivno susreli s njime u školi, na fakultetu, na poslu itd. Također, radi se o jednom vrlo svestranom obliku datoteke koji je lako prezentirati, čitati i razmjenjivati, gotovo neovisno o tome na kojem ga računalu koristite i koji je njegov operacijski sustav.

Međutim, iako ga je lako koristiti na gotovo svim uređajima, postoje različiti programi koji su kreirano specifično za rukovanje PDF datotekama. Jedan od njih je i Coolnew PDF koji osim standardnih značajki donosi i neke s kojima se definitivno još niste upoznali kada je riječ o PDF datotekama.

Coolnew PDF svaki posao koji zahtijeva korištenje PDF-ova čini izuzetno efikasnim i jednostavnim, a uz to omogućuje korisnicima i uređivanje, spajanje, konverziju, kompresiju i osiguravanje tog tipa datoteka.

Coolnew PDF je softver za PDF-ove kakav još niste vidjeli

Na internetu se danas može pronaći zaista velik broj različitih softvera namijenjenih za rukovođenje PDF-ovima, ali teško je naći neki koji će odudarati po svojim značajkama. Uz Coolnew PDF zaista se može reći da je toj potrazi došao kraj. Njega već na prvi pogled krase tri jako bitne značajke.

1. Brzina

Coolnew PDF svojim korisnicima nudi veliku brzinu i efikasnost kada je riječ o uređivanju PDF-ova, a pritom neće biti nikakvih gubitaka u njihovoj kvaliteti i fontovima.

2. Inteligencija

S obzirom na to da Coolnew PDF omogućuje uređivanje PDF datoteka, on će vrlo lako na jedan pametan način pretvoriti datoteku koja se nije mogla popunjavati u datoteku koja se može. Primjerice, ako se radi o nekom tipu obrasca koji je potrebno popuniti, uz Coolnew PDF korisnici će to moći na jedan zaista jednostavan način, a to je nešto što je nemoguće u drugim programima tog tipa.

3. Pristupačnost

Coolnew PDF je program koji će korisnicima pružiti sve značajke bitne za korištenje PDF-a na jednom mjestu, a pritom je pristupačan svima, gdje god se nalazili u svijetu. Uz to, postoji mogućnost preuzimanja probne verzije od 7 dana.

Preuzmite probnu verziju kako bi se uvjerili sami da se radi o vrhunskom programu za PDF datoteke.

Osam glavnih značajki programa Coolnew PDF

Kada bi morali izdvojiti koje su glavne značajke programa Coolnew PDF, rekli bi da ih možemo sažeti u jedan popis od osam značajki. Recimo stoga nešto više o njima.

1. Čitanje

Naravno, sasvim je logično da ćete s ovako modernim programom za korištenje PDF datoteka njih zapravo moći čitati. Štoviše, to ćete moći na više različitih načina poput normalnog načina za čitanje, čitanja preko cijelog zaslona ili pak čitanja u obliku slajdova. Uz to, moći ćete zumirati svoju PDF datoteku, rotirati je i prilagođavati različitim uređajima na kojima ćete je koristiti.

2. Komentiranje

Ako koristite i čitate neku PDF datoteku u kojoj, primjerice, posebno želite istaknuti neke određene dijelove, uz Coolnew PDF to možete bez ikakvih problema. Ovaj program vam omogućuje označavanje određenog dijela PDF-a i to na razne načine. Možete isticati, podebljavati te podvlačiti dijelove teksta ravnim ili valovitim linijama i dodavati različite oblike kao strelice, pravokutnike, krugove itd. Također, možete dodavati i komentare na određene dijelove teksta koji mogu biti uređivani u odjeljku za komentare.

3. Slobodno uređivanje

U PDF datoteci koju ste otvorili s Coolnew PDF programom možete i vršiti slobodno uređivanje. To znači da, primjerice, možete odabrati dio teksta gdje želite dodatno ubaciti neki svoj tekst, sliku ili pak obrisati onaj dio koji želite. Osim toga, tekst i njegove značajke ćete nakon odabira moći dodatno uređivati koristeći traku značajki teksta koja se nalazi u programu.

4. Konverzija

Konverzija je pojam koji se često koristi kada mijenjamo jedan format datoteke u drugi. U slučaju Coolnew PDF programa, to znači da određenu PDF datoteku možemo mijenjati na razne načine. Možemo je tako razdvajati, spajati, šifrirati, sažeti te vršiti razne druge radnje nad njom.

Također, moguće je konvertirati PDF format datoteke u formate za Word, Excel ili Powerpoint te u tipove datoteka kao CAD, TXT te razne formate za slike.

5. Upravljanje stranicama

Kada kliknete na izbornik vezan uz stranice PDF datoteke, možete vidjeti sve stranice koje se nalaze u njoj, a zatim ih možete direktno rotirati, dodavati, brisati ili pomjerati na mjesta na koja želite ako držite lijevu tipku vašeg miša.

6. Zaštita

Naravno, kada je riječ o nekim PDF datotekama, imat ćemo ih želju zaštititi. Uz Coolnew PDF, to je moguće vrlo brzo i jednostavno, a može se učiniti na dva jako efikasna načina. Jedan od njih je dodavanje lozinke tako da će PDF datoteci moći pristupiti samo onaj tko posjeduje lozinku, a drugi je dodavanjem takozvanog “watermarka” ili vodenog žiga direktno u PDF.

7. Različite metode ispisa

Često ćemo imati potrebu ispisati sadržaj neke PDF datoteke ili pak samo neki njezin određeni dio. Uz Coolnew PDF to se može na velik broj različitih načina. Neki od njih su ispis jednog lista, ispis na više stranica, ispis u obliku računa ili pak serijski ispis. Postupak ispisa je vrlo jednostavan. Možete kliknuti na gumb za ispis ili koristiti kraticu na tipkovnici pritiskom na tipke CTRL+P. Neke od opcija koje tada možete odabrati su:

  • Confirm the correct printer selection – opcija kojom se bira pisač na koji želite printati
  • Confirm the print content, number of copies, color and page range properties – ovdje birate sadržaj ispisa, broj kopija, boju i raspon stranica te njihove značajke
  • Specify the print layout and its options – navedite raspored i njegove opcije
  • Confirm the paper size and orientation – potvrdite na koji format papira ispisujete te orijentaciju ispisa

Kada ste završili s navođenjem značajki ispisa, sve što vam preostaje je kliknuti na gumb “Print”.

8. Optičko prepoznavanje znakova (OCR)

Coolnew PDF sadrži mogućnost takozvanog OCR-a, odnosno optičkog prepoznavanja znakova (engl. “Optical Character Recognition). Radi se o izuzetno korisnoj značajki koja dopušta da se tekst iz PDF-a prepozna kao takav i direktno spremi u tekstualnom obliku u TXT formatu.

Coolnew PDF je pravi izbor

Ako ste u potrazi za programom koji će objediniti sve što smo naveli i još puno više, zaista bi trebali posjetiti službenu stranicu Coolnew PDF programa https://www.coolnewsoft.com/ jer radi se o najboljem mogućem izboru za vas.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

PDF datoteke su neizostavan dio današnjeg poslovanja, omogućavajući pouzdano dijeljenje i pregledavanje dokumenata na različitim uređajima. Međutim, mnogi nailaze na probleme kada pokušaju uređivati...

Aplikacije i softver

Kako se tehnologija razvija, biti u tijeku s najnovijim operativnim sustavima i softverom postaje presudno za besprijekorno digitalno iskustvo. S nedavnom objavom iOS-a 17,...

Aplikacije i softver

Potreba za memorijskim prostorom sve je veća. Početkom 2000-ih imali smo računala čiji je hard disk rijetko prelazio 40 GB kapaciteta. Ako se danas...

Aplikacije i softver

Naši Apple uređaji pohranjuju sve, od lozinki naših bankovnih računa do dragocjenih obiteljskih fotografija s rođendana, vjenčanja i drugih proslava. Zato je uznemirujuće kad...

Aplikacije i softver

Iako Apple uređaji slove za vrlo kvalitetne uređaje, većina iPhone ili iPad korisnika tijekom svog života susrela se s bar jednim od sljedećih problema:...

Aplikacije i softver

Na recenziji imam SwifDoo PDF, alat za uređivanje i konverziju pdf dokumenata. Pdf zapisi su među najkorištenijim digitalnim formatima. Zapravo, većinu dokumentacije za bilo...

Aplikacije i softver

Osobna računala danas se nalaze praktički u svakom domu. Od nekadašnje luksuzne igračke prerasli su u nezaobilazan i nezamjenjiv alat, kojem je potrebna briga...

Aplikacije i softver

Wondershare Recoverit je program za spašavanje podataka i vrlo je jednostavan za korištenje. Dostupan je kako za Windows okružje, tako i za MacOS uključujući...