Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Coolnew PDF – nikada lakše korištenje i uređivanje PDF datoteka

CoolNew PDF

PDF je akronim koji označava format datoteke “Portable Document Format”. U prijevodu na hrvatski to bi značilo da se radi o prijenosnom formatu dokumenta, a svi smo se danas definitivno susreli s njime u školi, na fakultetu, na poslu itd. Također, radi se o jednom vrlo svestranom obliku datoteke koji je lako prezentirati, čitati i razmjenjivati, gotovo neovisno o tome na kojem ga računalu koristite i koji je njegov operacijski sustav.

Međutim, iako ga je lako koristiti na gotovo svim uređajima, postoje različiti programi koji su kreirano specifično za rukovanje PDF datotekama. Jedan od njih je i Coolnew PDF koji osim standardnih značajki donosi i neke s kojima se definitivno još niste upoznali kada je riječ o PDF datotekama.

Coolnew PDF svaki posao koji zahtijeva korištenje PDF-ova čini izuzetno efikasnim i jednostavnim, a uz to omogućuje korisnicima i uređivanje, spajanje, konverziju, kompresiju i osiguravanje tog tipa datoteka.

Coolnew PDF je softver za PDF-ove kakav još niste vidjeli

Na internetu se danas može pronaći zaista velik broj različitih softvera namijenjenih za rukovođenje PDF-ovima, ali teško je naći neki koji će odudarati po svojim značajkama. Uz Coolnew PDF zaista se može reći da je toj potrazi došao kraj. Njega već na prvi pogled krase tri jako bitne značajke.

1. Brzina

Coolnew PDF svojim korisnicima nudi veliku brzinu i efikasnost kada je riječ o uređivanju PDF-ova, a pritom neće biti nikakvih gubitaka u njihovoj kvaliteti i fontovima.

2. Inteligencija

S obzirom na to da Coolnew PDF omogućuje uređivanje PDF datoteka, on će vrlo lako na jedan pametan način pretvoriti datoteku koja se nije mogla popunjavati u datoteku koja se može. Primjerice, ako se radi o nekom tipu obrasca koji je potrebno popuniti, uz Coolnew PDF korisnici će to moći na jedan zaista jednostavan način, a to je nešto što je nemoguće u drugim programima tog tipa.

3. Pristupačnost

Coolnew PDF je program koji će korisnicima pružiti sve značajke bitne za korištenje PDF-a na jednom mjestu, a pritom je pristupačan svima, gdje god se nalazili u svijetu. Uz to, postoji mogućnost preuzimanja probne verzije od 7 dana.

Preuzmite probnu verziju kako bi se uvjerili sami da se radi o vrhunskom programu za PDF datoteke.

Osam glavnih značajki programa Coolnew PDF

Kada bi morali izdvojiti koje su glavne značajke programa Coolnew PDF, rekli bi da ih možemo sažeti u jedan popis od osam značajki. Recimo stoga nešto više o njima.

1. Čitanje

Naravno, sasvim je logično da ćete s ovako modernim programom za korištenje PDF datoteka njih zapravo moći čitati. Štoviše, to ćete moći na više različitih načina poput normalnog načina za čitanje, čitanja preko cijelog zaslona ili pak čitanja u obliku slajdova. Uz to, moći ćete zumirati svoju PDF datoteku, rotirati je i prilagođavati različitim uređajima na kojima ćete je koristiti.

2. Komentiranje

Ako koristite i čitate neku PDF datoteku u kojoj, primjerice, posebno želite istaknuti neke određene dijelove, uz Coolnew PDF to možete bez ikakvih problema. Ovaj program vam omogućuje označavanje određenog dijela PDF-a i to na razne načine. Možete isticati, podebljavati te podvlačiti dijelove teksta ravnim ili valovitim linijama i dodavati različite oblike kao strelice, pravokutnike, krugove itd. Također, možete dodavati i komentare na određene dijelove teksta koji mogu biti uređivani u odjeljku za komentare.

3. Slobodno uređivanje

U PDF datoteci koju ste otvorili s Coolnew PDF programom možete i vršiti slobodno uređivanje. To znači da, primjerice, možete odabrati dio teksta gdje želite dodatno ubaciti neki svoj tekst, sliku ili pak obrisati onaj dio koji želite. Osim toga, tekst i njegove značajke ćete nakon odabira moći dodatno uređivati koristeći traku značajki teksta koja se nalazi u programu.

4. Konverzija

Konverzija je pojam koji se često koristi kada mijenjamo jedan format datoteke u drugi. U slučaju Coolnew PDF programa, to znači da određenu PDF datoteku možemo mijenjati na razne načine. Možemo je tako razdvajati, spajati, šifrirati, sažeti te vršiti razne druge radnje nad njom.

Također, moguće je konvertirati PDF format datoteke u formate za Word, Excel ili Powerpoint te u tipove datoteka kao CAD, TXT te razne formate za slike.

5. Upravljanje stranicama

Kada kliknete na izbornik vezan uz stranice PDF datoteke, možete vidjeti sve stranice koje se nalaze u njoj, a zatim ih možete direktno rotirati, dodavati, brisati ili pomjerati na mjesta na koja želite ako držite lijevu tipku vašeg miša.

6. Zaštita

Naravno, kada je riječ o nekim PDF datotekama, imat ćemo ih želju zaštititi. Uz Coolnew PDF, to je moguće vrlo brzo i jednostavno, a može se učiniti na dva jako efikasna načina. Jedan od njih je dodavanje lozinke tako da će PDF datoteci moći pristupiti samo onaj tko posjeduje lozinku, a drugi je dodavanjem takozvanog “watermarka” ili vodenog žiga direktno u PDF.

7. Različite metode ispisa

Često ćemo imati potrebu ispisati sadržaj neke PDF datoteke ili pak samo neki njezin određeni dio. Uz Coolnew PDF to se može na velik broj različitih načina. Neki od njih su ispis jednog lista, ispis na više stranica, ispis u obliku računa ili pak serijski ispis. Postupak ispisa je vrlo jednostavan. Možete kliknuti na gumb za ispis ili koristiti kraticu na tipkovnici pritiskom na tipke CTRL+P. Neke od opcija koje tada možete odabrati su:

  • Confirm the correct printer selection – opcija kojom se bira pisač na koji želite printati
  • Confirm the print content, number of copies, color and page range properties – ovdje birate sadržaj ispisa, broj kopija, boju i raspon stranica te njihove značajke
  • Specify the print layout and its options – navedite raspored i njegove opcije
  • Confirm the paper size and orientation – potvrdite na koji format papira ispisujete te orijentaciju ispisa

Kada ste završili s navođenjem značajki ispisa, sve što vam preostaje je kliknuti na gumb “Print”.

8. Optičko prepoznavanje znakova (OCR)

Coolnew PDF sadrži mogućnost takozvanog OCR-a, odnosno optičkog prepoznavanja znakova (engl. “Optical Character Recognition). Radi se o izuzetno korisnoj značajki koja dopušta da se tekst iz PDF-a prepozna kao takav i direktno spremi u tekstualnom obliku u TXT formatu.

Coolnew PDF je pravi izbor

Ako ste u potrazi za programom koji će objediniti sve što smo naveli i još puno više, zaista bi trebali posjetiti službenu stranicu Coolnew PDF programa https://www.coolnewsoft.com/ jer radi se o najboljem mogućem izboru za vas.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...