Gadgeti

Danas pametne naočale izgledaju posve normalno

Biste li ovaj gadget nosili svaki dan?

Foto: YouTube

Startup tvrtka North (prije poznata pod imenom Thalmic Labs), koju ju je financirao i sam Amazon, predstavila je zanimljiv gadget. Pametne naočale koje ne izgledaju nimalo komplicirano kao neke prije.

Naočale s Alexom i holografskim zaslonom

Ove pametne naočale dolaze s integriranom Amazonovom virtualnom asistenticom Alexom. Isto tako i s holografskim zaslonom, a to ovom gadgetu daje značajke proširene stvarnosti.

Pametne mogućnosti omogućuju tako vizualni prikaz informacija o prometu, stavaka u kalendaru, primljenih poruka, vremenske prognoze te raznih drugih informacija koje mogu biti korisne korisniku.

Foto: YouTube

Interakcija korisnika s naočalama odvija se preko posebnog prstena koji sadrži joystick u četiri smjera. U tom slučaju nije potrebno koristiti, također lako dostupne, glasovne naredbe (dostupan je mikrofon) te kontrolu pritiskom na određeni dio naočala.

Foto: YouTube

Što se samog dizajna gadgeta tiče, Focals naočale ne razlikuju se pretjerano od uobičajenih naočala na tržištu. A sve su one došle polako do pozornosti nakon ukidanja projekta Intelovih uzdanica Vaunt.

Izuzev spomenutih posebnosti bit će dostupne u dva modela, Classic i Round. Potonji će se na tržištu pojaviti uskoro i to u tri različite boje (crna, siva i kornjačevina).

Uz sve dolazi i posebna futrola koja služi također za punjenje samih naočala.

Ako se nose samo 2 sata i 15 minuta dnevno tijekom putovanja do posla i za vrijeme pauze za ručak, ovaj nosivi komad tehnologije može trajati i 3 dana.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh