Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Danas pametne naočale izgledaju posve normalno

Biste li ovaj gadget nosili svaki dan?

Startup tvrtka North (prije poznata pod imenom Thalmic Labs), koju ju je financirao i sam Amazon, predstavila je zanimljiv gadget. Pametne naočale koje ne izgledaju nimalo komplicirano kao neke prije.

Naočale s Alexom i holografskim zaslonom

Ove pametne naočale dolaze s integriranom Amazonovom virtualnom asistenticom Alexom. Isto tako i s holografskim zaslonom, a to ovom gadgetu daje značajke proširene stvarnosti.

Pametne mogućnosti omogućuju tako vizualni prikaz informacija o prometu, stavaka u kalendaru, primljenih poruka, vremenske prognoze te raznih drugih informacija koje mogu biti korisne korisniku.

Foto: YouTube

Interakcija korisnika s naočalama odvija se preko posebnog prstena koji sadrži joystick u četiri smjera. U tom slučaju nije potrebno koristiti, također lako dostupne, glasovne naredbe (dostupan je mikrofon) te kontrolu pritiskom na određeni dio naočala.

Foto: YouTube

Što se samog dizajna gadgeta tiče, Focals naočale ne razlikuju se pretjerano od uobičajenih naočala na tržištu. A sve su one došle polako do pozornosti nakon ukidanja projekta Intelovih uzdanica Vaunt.

Izuzev spomenutih posebnosti bit će dostupne u dva modela, Classic i Round. Potonji će se na tržištu pojaviti uskoro i to u tri različite boje (crna, siva i kornjačevina).

Uz sve dolazi i posebna futrola koja služi također za punjenje samih naočala.

Ako se nose samo 2 sata i 15 minuta dnevno tijekom putovanja do posla i za vrijeme pauze za ručak, ovaj nosivi komad tehnologije može trajati i 3 dana.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Italija je zabranila korištenje tehnologije za prepoznavanje lica i “pametnih naočala”. Agencija za zaštitu podataka izdala je opomenu dvjema općinama koje eksperimentiraju s tim...

Tech

Pretjerano izlaganje plavom svjetlu i ostale čari modernog života

Tech

Xiaomi je predstavio vlastite pametne naočale koje imaju mogućnost fotografiranja, prikazivanja poruka i obavijesti, upućivanja poziva, navigacije i prevođenja tekstova u stvarnom vremenu. Unatoč...

Tech

Uređaj će biti vrhunac rada na eksperimentalnom istraživačkom prototipu koji nosi naziv Project Aria, a Facebook bi trebao započeti s testiranjem ovaj mjesec.

Tech

Možete li pogoditi o čemu je riječ?

Tech

Postoje pametne naočale stvorene za informativnu šetnju Bečom. Razne pametne naočale nisu novina u svijetu, no ovaj izum je iznimno uzbudljiv i iz sadašnje...

Tech

Pametne naočale bi mogle značiti revoluciju