Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Future

Danas sve više tehnologija pomaže djeci oko zadaće

Pametni uređaju umjesto roditelja

Lenovo je autor zanimljivog istraživanja koje pokazuje kako roditelji više ne moraju pomagati djeci oko zadaće. Razlog za to je – tehnologija.

Konkretnije, riječ je o pametnim uređajima, koji djecu čine puno neovisnijom i snalažljivijom po pitanju rješavanja problema u zadaći.

Istraživanje je provedeno nad 15 tisuća ljudi diljem svijeta. Među svima njima 75% ih tvrdi da djeci više ne moraju pomagati oko zadaće jer se ona sama snađu online.

To je najčešće slučaj u Indiji, gdje 89% ispitanika tako tvrdi te u Kini s 85%. Najmanje takvih odgovora je zabilježeno u Njemačkoj – svega 54%. 

Roditelji također za sebe rješenja određenih problema traže online, što tvrdi njih 83%. Tehnologiju pozdravlja njih 84% i iz razloga što im omogućava povezanost s djecom u svakom trenu. Također ih 95% na tehnološki napredak gleda kao na nešto pozitivno i potrebno te se okreće novitetima.

Svejedno, 72% roditelja strahuje da bi tolika ovisnost o tehnologiji djecu mogla učiniti – ovisnom. Konkretnije, svako rješenje problema bi pokušali pronaći lakšim načinom, umjesto da ga pokušaju riješiti sami. Neki roditelji zato brinu da im djeca neće znati samostalno razmišljati kad odrastu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Filmovi

Animirani filmovi već odavno nisu rezervirani samo za djecu, a toga su svjesni i sami njihovi kreatori koji u svaki od njih ubace barem...

Apps & Software

TikTok pokušava osnažiti otkrivanje i provedbu pravila protiv opasnih online izazova i prijevara. Istraživanje koje je naručio TikTok pokazalo je da je jedan od...

Apps & Software

Nakon pooštravanja mjera kineskih vlasti, ByteDance uvodi nove kontrole za Douyin, svoju aplikaciju ekvivalentnu TikToku koja se koristi u Kini. Svim korisnicima za koje...

Apps & Software

Prema informacijama BuzzFeed News-a, Facebook planira stvoriti verziju Instagrama za djecu mlađu od 13 godina. Navodno su vidjeli poruku koju je Vishal Shah, potpredsjednik...

Oglašavanje