Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biznis i posao

Dognet – affiliate mreža koja pokriva područje CEE regije

Dognet affiliate mreža
Affiliate mreža Dognet

Affiliate marketing je u posljednje vrijeme iznimno popularna i učinkovita metoda za povećavanje prodaje, ali i ostvarivanja dodatnog prihoda ako se kao partner odlučite promovirati neku uslugu ili proizvod.

Radi se o, mogli bismo reći, najpoštenijem obliku marketinga gdje vi kao partner (publisher) ostvarujete određeni prihod promoviranjem određenih usluga ili proizvoda, a kao trgovac povećavate svoju prodaju.

Što je affiliate marketing?

Potrebno je tek nekoliko osnovnih smjernica i brzo ćete shvatiti osnove affiliate marketinga te načina na koji  funkcionira. Možete ga koristiti i u svoju korist te, recimo, putem svoje web stranice povećati prihode. Dakle, affiliate marketing je  oblik dijeljenja prihoda između oglašivača i izdavača (partnera). Putem affiliate kampanje trgovci mogu značajno povećati prodaju i svoju dobit, a provizija se plaća samo za krajnju akciju, odnosno za uspješno realiziranu prodaju proizvoda, traženja određene usluge, gledanje videozapisa, popunjavanje obrasca i sl. S druge strane, možete se pridružiti affiliate mreži kao partner te na svim svojim web stranicama i društvenim mrežama promovirati određenu uslugu ili proizvod.

Kako funkcionira affiliate marketing?

Affiliate marketing funkcionira na principu „cost per action“. Odnosno, promoviranjem određenih usluga ili proizvoda vi kao partner (publisher) dobivate određenu proviziju u slučaju da kupac uspješno realizira radnju. Dakle, u affiliate marketingu partner odnosno izdavač je pojedinac koji promovira uslugu/proizvod, a oglašivač ili trgovac je pojedinac/brend/webshop čiji se proizvod/usluga promovira.

Cost per action model funkcionira tako da trgovac plaća, a nakon realiziranog posla izdavač dobiva svoju proviziju. Moglo bi se reći da je ovo najpošteniji način za obje strane.

Za određene affiliate programe partneru je osigurana provizija čak i ako korisnik samo klikne na njegovu poveznicu na uslugu/proizvod. No, ukupni iznos obračunava se tako da se u obzir uzmu sve krajnje akcije. Međutim, u stvarnosti oglašivača zanima isključivo prodaja, a ne klikovi, tako da u Dognet affiliate mreži plaćate isključivo krajnji čin, uspješno realiziranu prodaju.

Affiliate mreža Dognet pokriva područje CEE regije

Dognet je neovisna affiliate mreža koja trenutno ima gotovo 1000 kampanja te pokriva područje srednjoistočne Europe i Balkana, te broji gotovo 5000 partnera. Kampanje se dijele na elektroniku, odjeću i modu, kozmetiku i zdravlje, kuću i vrt, poklone i tako dalje. Affiliate marketing je odličan način promidžbe brenda/usluga/proizvoda nakon što ste iskoristili i definirali osnovne izvore plaćenog prometa.

Dakle, registrirajte se na Dognet mreži kao partner ili trgovac i dobit ćete potrebne materijale za rad kao i pristup administraciji. Sami birate kampanju sa svih ponuđenih tržišta, a možete se pozabaviti i načinima na koje sve možete promovirati kampanju. Ako ne znate kako postaviti tzv. affiliate poveznice, ništa zato; pretražite naše članke, pročitajte savjete i trikove za uspješniju suradnju ili nas jednostavno kontaktirajte. Tu smo za vas. 

Prednosti affiliate marketinga

Bilo da sudjelujete u affiliate marketingu kao trgovac ili kao partner, nebrojeno je prednosti kada ga uspoređujemo s ostalim oblicima marketinga. Neke najvažnije odnose se na:

  • Minimalne ulazne troškove: ako se u Dognet affiliate mreži prijavite kao oglašivač, prijava je besplatna, a plaćate samo proviziju i to nakon realizirane prodaje.
  • Pravednu suradnju: ako se odlučite za affiliate marketing, plaćate samo izvršenu radnju (popunjavanje obrasca, prodaja, gledanje videozapisa… Dakle, točno je definirano kada je cilj.
  • Uštedu vremena: ne morate brinuti o aktivnoj promociji vaše nove kampanje; mi vodimo računa o svemu tome kao i o podršci te kontroli izdavača unutar kampanje.
  • Izdavačka mreža: ako se oglašivači odluče pokrenuti kampanju na Dognet mreži, ona atomatski postaje dostupna stotinama izdavača koji će je promovirati.
Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Biznis i posao

Godinama okupljaju najjače tvrtke hrvatske tehnološke scene na jednom mjestu, besplatno nudeći poslove, edukacije i uvid u trendove budućnosti.

Biznis i posao

Kako će izgledati marketing ulaganja u 2023. godini? Na koje će platforme strani marketing stručnjaci ulagati najviše novca? Za koje će se digitalne servise...

Internet

Naučite kako optimizirati svoju web stranicu i kako povećati konverzije koje su presudne za uspjeh vaše web stranice. Osigurajte da vaša web stranica radi...

Biznis i posao

Što je email lista pretplatnika i zašto je ona važna za poslovanje vašeg biznisa? Kako se gradi kvalitetna email lista newsletter pretplatnika? Što ponuditi...

Biznis i posao

Planirate razvijati vlastiti online projekt i zanima vas kako pratiti napredak digitalnog projekta? Zašto je praćenje napretka digitalnog projekta važno za bolje i brže...

Biznis i posao

Razvijate web projekt i stigli ste do faze monetizacije projekta? Razmišljate je li bolje na web stranicu postaviti affiliate linkove ili standardne oglasne jedinice?...

Internet

Storytelling je oblik content marketinga koji se temelji na pričanju priča o brendu i njegovim proizvodima. Da bi bile učinkovite, ove priče moraju imati...

Internet

Organiziranje i vođenje uspješnog darivanja na Instagramu u posljednjih nekoliko godina postalo je dobar marketinški trik. Kako biste sve profesionalno odradili, bilo da se...