Geekmaxi
Gaming

Dolazi PlayStation za nostalgičare u novom ruhu

Retroljupci, gdje ste?

Dobre vijesti za sve one kojima prođu trnci kada se izrazi gaming i retro nađu u istoj rečenici. Sony se potrudio vratiti nas sve u djetinjstvo posve novom verzijom svoje legendarne konzole. Naime, PlayStation Classic dolazi s čak 20 legendarnih videoigara s namjerom dozivanja nostalgije kod korisnika.

Prije skoro 25 godina je Sony zatresao svijet predstavivši, sad već legendarnu, konzolu PlayStation. Može se slobodno reći da nakon toga iskustvo igranja videoigara više nikada nije bilo isto. Sony PlayStation je bila prva igraća konzola koja je završila rasprodana u više od 100 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Iako iz ove današnje perspektive 3D renderirana grafika u stvarnom vremenu, koja je tad bila zadnji krik tehnologije, izgleda pomalo komično, u Sonyju su nas odlučili malo podsjetiti na ta neka prošla, ali dobra, stara vremena.

Tako je i najavljen povratak originalnog PlayStationa u jednoj minijaturnoj verziji PlayStation Classica koji će na tržište doći s čak 20 legendarnih videoigara. Tako će strastveni igrači moći ponovno zaigrati Final Fantasy VII, Tekken 3, Jumping Flash i razne druge igre iz Sonyjeve kuhinje.

Ova nova (ali i stara) konzola je fizički gotovo upola manja od originala, ali svojim neodoljivim retro izgledom zasigurno budi nostalgiju i baca osmijeh na lica onih koji se prisjećaju nekadašnjih PlayStation vremena.

Dakako, kako bi ipak išla u korak s današnjom naprednom tehnologijom (koja se u međuvremenu prilično razvila i razmahala), PlayStation Classic konzola dolazi i s USB i HDMI kabelom te s dva kontrolera.

A da sve ne bude tako idilično evo i jedne loše vijesti: PlayStation Classic će biti dostupan (barem zasad) samo u Sjedinjenim Državama i Kanadi po cijeni od 99,99 dolara i to od mjeseca prosinca. Još uvijek nema nikakvih informacija o dostupnosti za Europu.

Pogledajte i ovaj video najave:

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh