Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Elementor Page Builder – najbolji izbor za web dizajn na WordPress

Foto: Pixabay

Elementor je program za izradu web stranica WordPress koji nudi intuitivno sučelje koje omogućuje jednostavno, netehničko uređivanje web stranica. Elementor ima ‘drag and drop’ alat koji ga čini lakim za korištenje bez vještina programiranja. Ovaj nagrađivani program za izradu web stranica WordPress pomaže vam izgraditi, dizajnirati i upravljati cijelom web-stranicom. 

Uz Elementor ne morate znati nikakvo HTML ili CSS kodiranje, a možete ga koristiti za stvaranje odredišne stranice za lansiranje vašeg novog proizvoda ili jednostavno dizajnirati vlastiti blog. Također možete stvoriti eCommerce trgovinu s Elementorom bez potrebe angažiranja programera ili dizajnera. Predstavljamo vam njegove prednosti i nedostatke kako biste mogli odlučiti je li Elementor najbolji izbor za vaš web dizajn.

Sve prednosti Elementor Page Buildera

Ključna razlika koju odmah treba istaknuti jest da uz pomoć Elementora možete izraditi profesionalne web stranice, bez dodirivanja programske linije. Također ne morate imati prethodno znanje za web dizajn; program je vrlo intuitivan, funkcionalan i jednostavan za korištenje. Jedna od njegovih prednosti je i to što možete vidjeti što radite u svakom trenutku, uz prikaz na front viewu, što pomaže prilikom dizajniranja vaše web stranice.

Elementor je trenutno jedini alat za izradu frontend stranica koji nudi neograničene mogućnosti dizajna, na jednostavan i brz način, bez čekanja  da se vide krajnji  rezultati. Uključuje desetke korisnih widgeta, nevjerojatno dizajniranu biblioteku predložaka, jedinstveni mobilni alat za uređivanje i značajku vizualne povijesti revizija, gdje se možete vratiti ako želite. Ovo su samo neke od rijetkih dostupnih značajki koje Elementor ima, a najbolji dio je što je besplatno.

Elementor je dodatak za kreiranje stranica koji zamjenjuje WordPress uređivač, jer ima live frontend editor, tako da možete vizualno kreirati složene dizajne i dizajnirati svoju web stranicu u živo, bez potrebe za prebacivanje između uređivača i načina pregleda. Graditelj stranica omogućuje postizanje vrhunske kvalitete dizajna bez potrebe za kodom ili CSS-om i bez oslanjanja na pomoć programera.

S ovim dodatkom zaboravite na programiranje, jer će Elementor to učiniti umjesto vas. Ako želite stvoriti gumbe, gradijente, tablice, obrasce i sve što možete zamisliti, ovaj alat za izradu stranica to može učiniti. Korisničko sučelje je iznimno jednostavno, a za razumijevanje je potrebno samo nekoliko minuta. Elementor je kreiran najnovijom tehnologijom i stalno se ažurira od svog pokretanja, tako da je cijeli alat za izradu stranica optimiziran i brzo reagira.

Kako instalirati Elementor?

Instalacija Elementora je vrlo jednostavna, a sve što trebate je otići na službenu stranicu Elementor.com. Kliknite na besplatno preuzimanje i preuzmite Elementor na svoje računalo. Na nadzornoj ploči WordPressa kliknite na Dodaci i Dodaj novi, zatim kliknite na dodatak za prijenos i odaberite datoteku koju ste preuzeli za Elementor.

Sve o Elementor PRO opciji i proširenjima

U prosincu 2016. lansiran je Elementor Pro, dodatak za proširenje za Elementora namijenjen web dizajnerima i profesionalcima. Elementor Pro uključuje neke jedinstvene značajke kao što su live vizualni dizajn oblika, fleksibilni postovi i widgeti, kontakt obrasci i prilagođeni CSS. Činjenica da je Elementor besplatan i otvorenog koda, što je omogućilo programerima da još više prošire Elementor. Zato su i programeri i tvrtke razvili komplementarne dodatke za Elementor, koji su uspjeli povećati potencijal ovog vizualnog layout makera. Dodaci postoje u plaćenoj, no i besplatnoj verziji što je dovoljno za određene projekte.

Elementor Vs. Divi

Elementor podržava uređivanje elemenata s tekstom. To znači da za uređivanje bilo kojeg teksta na stranici trebate samo kliknuti i upisati (baš kao što biste to učinili u Word dokumentu). Za razliku od Elementora, Divi Builder vam daje pristup i front-end vizualnom uređivanju i back-end uređivanju. Većina ljudi će se vjerojatno držati samo vizualnog uređivača, no ako ste osoba koja voli pozadinsko uređivanje, imate tu mogućnost s Divi Builderom.

Sučelje vizualnog uređivača dosta se razlikuje od Elementora. Prvo što ćete vjerojatno primijetiti je da nema bočne trake kao kod Elementora. Umjesto toga, svemu pristupate pomoću plutajućih gumba koji otvaraju razne skočne prozore. Da biste izgradili svoje dizajne, Elementor vam daje tri vrste elemenata: sekcije, stupce i widgete. U svojoj besplatnoj verziji, Elementor vam daje 28 widgeta za izradu vaših dizajna. Uz Elementor Pro dobivate pristup 30 novih widgeta za ukupno 58 widgeta.

Divi Builder vam također daje tri različita građevna bloka, iako s nekoliko različitih imena: sekcija, redak i moduli. Ne postoji besplatna verzija Divi Buildera, tako da postoji samo set od 36 modula. Elementor i Divi Builder vrlo su hvaljeni zbog mogućnosti stiliziranja. Ako ste dizajner, svidjet će vam se sve postavke koje imate za kontrolu izgleda vašeg dizajna i možete biti sigurni da ova dva page buildera neprestano poboljšavaju svoje mogućnosti stiliziranja.

Kada prvi put instalirate Elementor, on će automatski primijeniti vlastite stilove na sadržaj koji kreirate. Pristupom postavkama dodatka, možete onemogućiti ovu funkciju i umjesto toga koristiti globalne stilove svoje teme. Na primjer, kada koristite GeneratePress možete prilagoditi boje i tipografiju prije nego što je aktivirate u postavkama Elementor-a tako da se prilagodi temi koju ste instalirali u WordPressu.

I Elementor i Divi Builder daju vam ogromne biblioteke unaprijed izrađenih predložaka koji će vam pomoći da brzo izgradite web stranice. Elementor nudi dvije različite vrste predložaka: stranice i blokovi. Ako koristite besplatnu verziju Elementora, dobivate pristup do 40 predložaka stranica i većeg broja predložaka blokova. Također možete spremiti bilo koji od vlastitih dizajna kao predloške za ponovnu upotrebu. Ako želite pristup više predložaka, Elementor Pro otključava cijelu biblioteku, dajući vam pristup stotinama predložaka stranica i blokova.

Elegant Themes nedavno su redizajnirale cijelu biblioteku predložaka Divi Builder. Novi je sustav veliko ažuriranje, kako u smislu broja dostupnih predložaka tako i načina na koji radite s njima. Sada imate pristup preko 350 predložaka raspoređenih u više od 45 paketa dizajna. Kao i Elementor, također možete spremiti svoje vlastite dizajne kao predloške za kasnije korištenje.

Kad govorimo o cijenama, Elementor je jedini koji nudi besplatnu verziju na WordPress.org. Divi Builder je isključivo premium. Elementor Pro ima tri plana: od 49 eura za jednu stranicu do 199 eura za neograničeno korištenje. Aktivni korisnici dobivaju 25 posto popusta na obnovu za kontinuiranu podršku/ažuriranja. 

Divi Builder je dostupan kao dio članskog paketa Elegant Themes. Postoje dvije različite cijene za ovaj paket: 89 dolara za neograničene web stranice i jednogodišnju podršku, te 249 dolara za doživotnu podršku.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

U Moskvi se održavaju tečajevi iz oralnog seksa za djevojke koje žele usavršiti svoje sposobnosti oralnog zadovoljavanja. Cijena tečaja je 3500 ruskih rublja (608kn)...

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...