Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Elon Musk najavio: ‘Prelazimo na pretplatu za korištenje Twittera!’

Musk nije spomenuo kada bi krenula naplata Twitter korisnicima, niti je rekao točno koliko bi to koštalo…

Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Elon Musk bi mogao promijeniti neka pravila kako bi X, društvena mreža prije poznata kao Twitter, postala platforma koja se u potpunosti temelji na pretplati. Musk je iznio ideju naplate svim korisnicima Twittera tijekom dugog razgovora usmjerenog na umjetnu inteligenciju u kojem je u ponedjeljak sudjelovao izraelski premijer Benjamin Netanyahu. “Prelazimo na malu mjesečnu pretplatu za korištenje sustava X”, rekao je Elon Musk Netanyahuu, tvrdeći da je to jedini način koji mu pada na pamet za borbu protiv golemih armija botova.

Musk nije spomenuo kada bi krenula naplata Twitter korisnicima, niti je rekao točno koliko bi to koštalo, osim što je rekao da bi mjesečna naknada od “nekoliko dolara ili nešto” spriječila stvaranje bot računa. Prema Musku, Twitter ima 550 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, koji dnevno dijele 100 do 200 milijuna objava na društvenoj mreži.

Financijski pad Twittera pod Muskom

Musk je već u internim razgovorima razmatrao ideju o potpunom stavljanju Twittera iza paywalla, prema web stranici Platformer. Musk, koji je također izvršni direktor Tesle i SpaceX-a, rekao je da je prodaja Twitter oglasa pala za 50% otkako je on kupio tvrtku. “Još uvijek imamo negativan novčani tok, zbog približno 50% pada prihoda od oglašavanja plus velikog duga”, objavio je Musk 15. srpnja. Trenutačno, pretplatnički program Twittera (bivši Twitter Blue, sada nazvan X Blue, pod Muskovim naporima za rebrendiranje) ima cijenu od osam američkih dolara mjesečno.

Jedna od glavnih pogodnosti X Bluea je dobivanje potvrđenog statusa kvačice, iako je ovog ljeta tvrtka dodala mogućnost pretplatnicima da sakriju kvačicu od pogleda javnosti. Druge pogodnosti X Bluea uključuju mogućnost uređivanja objave unutar jednog sata, smanjenje oglasa od 50 %, “prioritetno rangiranje” korisničkih objava u razgovorima i pretraživanju, mogućnost objavljivanja do 25.000 znakova (naspram ograničenja od 280 znakova) i mogućnost učitavanja videozapisa duljine do tri sata ili veličine do osam gigabajta. Pretplatnici X Bluea također ispunjavaju uvjete za primanje udjela u prihodu od oglašavanja, u početku na temelju oglasa prikazanih u odgovorima na njihove objave.

U listopadu 2022., nakon što je Musk nevoljko zaključio dugom opterećeni ugovor za Twitter od 44 milijarde dolara, otpustio je Twitterov tim višeg rukovodstva i postavio sebe na mjesto izvršnog direktora. Musk je tada nadgledao masovna otpuštanja u Twitteru, smanjivši procijenjenih 80% radne snage tvrtke.

Ranije ove godine Musk je zaposlio bivšu šeficu prodaje NBCUniversala, Lindu Yaccarino, kao izvršnu direktoricu. Otkako se pridružila tvrtki u lipnju, zaposlila je grupu novih rukovoditelja prodaje. Međutim, Twitter u konačnici ostaje pod kontrolom Muska (npr. u srpnju je tvrtku preimenovao prema svom omiljenom slovu abecede) i rekao je da će nastaviti voditi timove za proizvode i tehnologiju tvrtke.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Umjetna inteligencija

Promjene će biti dostupne u iduća dva tjedna korisnicima koji su pretplatnici, rekao je OpenAI

Filmovi

Predviđa se da će Expendables 4 na kino blagajnama imati do sada najgori vikend otvaranja franšize

Igre i gaming

Oni koji žele istražiti Sonyjeve najave, trebali bi se usmjeriti prema YouTubeu, Twitchu ili TikToku navečer u 23:00 sata po našem vremenu

Igre i gaming

Tijekom segmenta igara Appleovog događaja, istaknuta je snaga A17 Pro čipa iPhonea 15 Pro

Filmovi

Prikazani su na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu uz izrazito pozitivne reakcije

Igre i gaming

"Odmah sam upozorio svoju ženu i uzeo mačku i odveo nas na sigurno, samo s manjim opeklinama"

Umjetna inteligencija

Angvila je dobila 7,4 milijuna dolara samo od registracija .ai domena tijekom 2021., a sve se to drastično promijenilo izdavanjem OpenAI-jevog ChatGPT-a

Aplikacije i softver

X, ranije poznat kao Twitter, počet će prikupljati biometrijske podatke korisnika, prema svom novom pravilniku o privatnosti koji je prvi primijetio Bloomberg. Pravilnik također...