Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Crypto

EU planira omogućiti praćenje Bitcoin transfera

Foto: Pixabay

Predložene izmjene zakona EU primorale bi tvrtke koje trguju kriptovalutama da prikupljaju podatke o primateljima i pošiljateljima.

Europska komisija objasnila je da bi takav potez kripto-imovinu učinio lakšom za praćenje te da bi to uvelike pomoglo pri sprječavanu pranja novca i financiranja terorizma. Nova pravila također bi zabranila upotrebu anonimnih novčanika za kripto-imovinu.

Ipak, prije nego što se ovi prijedlozi uobliče u zakone moglo bi proći dvije godine, a komisija tvrdi da bi prijenosi kripto-imovine trebali podlijegati istim pravilima protiv pranja novca kao i elektronski prijenosi.

“S obzirom na to da su prijenosi virtualne imovine podložni sličnim rizicima pranja novca i financiranja terorizma kao i devizni prijenosi sredstava, čini se logičnim koristiti isti zakonodavni instrument za rješavanje ovih zajedničkih problema”, napisala je Komisija, a prenosi BBC.

Iako su neki pružatelji usluga kripto-imovine već obuhvaćeni pravilima protiv pranja novca, novi bi prijedlozi “proširili ova pravila na čitav kripto-sektor, obavezujući sve pružatelje usluga da provode dužne mjere prema svojim kupcima”, pojasnila je Komisija.

Prema prijedlozima zakona, tvrtka koja prenosi kripto-imovinu za kupca bila bi dužna navesti njihovo ime, adresu, datum rođenja te broj računa i ime primatelja. Kako bi prijedlozi postali zakon, potreban je sporazum država članica i Europskog parlamenta.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Crypto

Bitcoin je u petak pao na tromjesečni minimum usred nervoze zbog pooštravanja monetarne politike SAD-a i gašenja interneta u Kazahstanu, drugom najvećem svjetskom čvorištu...

Crypto

Danas, većina ljudi ima mišljenje oko toga kako će se situacija s Bitcoinom odviti u budućnosti, međutim, jedan akademik upozorava da bi najpopularnija svjetska...

Filmovi

Prošlog tjedna, Radio Free Asia objavio je da su kopije serije Squid Game stigle do Sjeverne Koreje na USB uređajima i SD karticama. Čovjek...

Crypto

Bitcoin je dobio značajnu nadogradnju koja bi trebala poboljšati privatnost i sigurnost. Pokrenuta je nadogradnja koda “Taproot” koja se dugo stvarala. Ažuriranje poboljšava i...

Oglašavanje