Geekmaxi
Web & IT

Facebook, digitalno groblje i najavljene promjene

Prije nego što se pretvori u veliko groblje, Facebook najavljuje velike promjene

Prema istraživanju Sveučilišta Oxford, Facebook bi do kraja stoljeća trebao imati 1.4 milijardu preminulih korisnika. Do 2070. bi prema procjenama broj mrtvih mogao preteći broj živih.


Studija iz Oxforda navodi i niz razloga za promjene načina na koji se najveća društvena mreža odnosi s privatnim podacima. “Oni trebaju pozvati etičare, povjesničare, arhiviste i arheologe kako bi sudjelovali u očuvanju sakupljenih podataka koje ostavljamo iza nas” rekao je David Watson, jedan od autora studije.

A sad malo na “življe” teme. Najavljene su opsežne promjene i redizajn koje će (žive) korisnike itekako zanimati:

Poruke preko Messengera bit će end-to-end enkriptirane. Facebook, dakle, više neće vidjeti njihov sadržaj. Platforma će također biti potpuno povezana s WhatsAppom. Messenger će zauzimati manje mjesta na mobitelima, a dobiva i desktop verziju.

Dolazi više “kratkotrajnih” načina dijeljenja sadržaja u porukama. Nema, u tom slučaju, trajnog zapisa o njima.

Slanje novca putem WhatsAppa. Trenutno se testira u Indiji.

Prepoznatljiva plava boja postat će prošlost, a newsfeed će se fokusirati na grupe, umjesto na vijesti.

Najavljena je opcija Secret Crush, a funkcionirat će poput Tindera. Moći ćete označiti osobu koja vam se sviđa među vašim Facebook prijateljima. To će biti tajno, osim ako ta ista osoba ne označi da se i vi njoj sviđate. U tom slučaju će vas Facebook ‘spojiti’.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh