Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Facebook i Google spajaju aplikacije i nude novu mogućnost

Korisnik će sav svoj multimedijski sadržaj s Facebook mreže moći imati i na svom Google Photos i Drive računu.

Foto: Facebook

Google Drive, odnosno Google Photos i Facebook tvrtka najavili su suradnju, koja praktički spaja ove dvije aplikacije i omogućuje instant transfer videozapisa, GIF-ova, fotografija, čak i 3D fotografija i drugih medija s Facebook računa korisnika na Google račun.

Tako će korisnik sav svoj multimedijski sadržaj s Facebook mreže moći imati i na svom Google Photos i Drive računu.

Novi alat za dijeljenje fotografija između Google i Facebook aplikacija nalazi se u Facebook postavkama i pristupa mu se pomoću “Your Facebook Information” kartice.

Foto: Facebook

Ovaj sustav dijeljenja podataka korisnika između više aplikacija omogućen je u prosincu 2019. godine, kad je Facebook najavio novi projekt, koji je nazvao Data Transfer Project. Taj projekt će uz Google aplikacije do kraja 2020. godine podržavati i Microsoft, Apple, Twitter i druge aplikacije, omogućavajući da se multimedijski sadržaj dijeli između svih ovih platformi.

Facebook je objasnio da nova opcija možda nije odmah dostupna svima i da njeno pojavljivanje ovisi o serveru na kojem je Facebook korisnik, odnosno na kojem se njegovi podaci nalaze. S obzirom na to, moguće je da će neki korisnici ovu opciju dijeljenja podataka između aplikacija dobiti nešto kasnije.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Gmail već neko vrijeme ima probleme koji su vezani s filterima za e-mail poruke, što omogućuje da potencijalno opasne poruke stignu u pretinac korisnika.

Apps & Software

Nova, eksperimentalna opcija u Chrome 86 verziji bit će zadužena za optimizaciju upotrebe energije, gašenjem nepotrebnih JavaScript timera i trackera.

Web & IT

Google se već neko vrijeme trudi utjecati na to da se korisnici bolje odnose prema svojim lozinkama.

Web & IT

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima.

Oglašavanje