Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Facebook novom opcijom omogućuje lakše brisanje starih postova

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima.

Foto: Facebook

Facebook je predstavio novu opciju pod imenom Manage Activity, a u pitanju je alat koji olakšava brisanje starih postova.

Nakon što je opcija Facebook Memories korisnike počela redovito podsjećati na često neslavnu digitalnu prošlost, mnogi ljudi su počeli brisati svoju povijest u okviru ove platforme. Novom Facebook opcijom Manage Activity, takve radnje bi trebale biti znatno olakšane. Opcija omogućuje pojedinačno, ali i grupno brisanje starijih postova. Iz tvrtke tvrde da uskoro stižu i opcije za filtriranje postova, uz pomoć kojih će se lakše pronalaziti postovi s istom temom, kako bi se potom mogli obrisati jednim klikom.

Iz Facebooka su poručili da je cilj “olakšati korisniku prilagodbu svog prisustva na Facebooku tako da više odgovara osobi kakva je danas”. Primjerice, pojedini korisnici žele izbrisati sadržaj koji ih podsjeća na prošle ljubavne veze ili neozbiljan sadržaj kojeg su objavljivali za vrijeme srednje škole ili fakulteta.

Postoji par različitih opcija za uklanjanje sadržaja sa zida, pa tako sadržaj može biti poslan u “smeće” odnosno odmah javno uklonjen, ali trajno izbrisan nakon 30 dana. Postovi se mogu ručno izbrisati ranije. S druge strane, postovi se mogu staviti i u arhivu, što znači da više neće biti dostupni javnosti već samo korisniku profila, piše The Verge.

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima. Prošle godine pojavio se Clear History alat koji korisnicima omogućuje odvajanje svojih Facebook računa od podataka koji su u vezi s pretraživanjem interneta. Međutim, Clear History ne briše podatke, samo uklanja vezu između profila i podataka.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Nova društvena mreža nosi naziv Neighborhoods i trenutno se testira u milijunskom gradu Calgary u Kanadi.

Apps & Software

Trenutno je TikTok u svom najvećem usponu, pa da napišemo što je TikTok i kako se koristi ova aplikacija? Tik Tok je nova društvena...

Web & IT

"Uklanjamo netočne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu", rekao je glasnogovornik Facebooka.

Apps & Software

Instagram je prvog tjedna postojanja stekao oko 100.000 korisnika, a uskoro su uslijedili i milijuni drugih.