Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Facebook uklonio Trumpovu objavu o koronavirusu

“Uklanjamo netočne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu”, rekao je glasnogovornik Facebooka.

Foto: Pixabay

Nepuna 24 sata nakon povratka iz bolnice, predsjednik Donald Trump vratio se na društvene mreže umanjujući opasnost od koronavirusa, piše Mashable.

“Predstoji sezona gripa. Mnogi ljudi svake godine, ponekad i preko 100 000, i unatoč cjepivu, umru od gripe. Hoćemo li zatvoriti našu zemlju? Ne, naučili smo živjeti s time, baš kao što učimo živjeti s Covidom, koji je, u većini slučajeva, daleko manje smrtonosan!!!”- pisalo je u objavi na Trumpovoj Facebook stranici u utorak.

Međutim, uz sve poduzete mjere i lockdown, Sjedinjene Američke Države imaju više od 210.000 smrtnih slučajeva od COVID-19 u samo šest mjeseci. Baz karantene i socijalnog udaljavanja, ti bi brojevi bili nesumnjivo puno veći. Također, protiv COVID-19 ne postoji cjepivo. Tvrdnja predsjednika Trumpa je opasna dezinformacija, a čini se da se s time slaže i Facebook. “Uklanjamo netočne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu”, rekao je glasnogovornik Facebooka.

S druge strane, Twitter nije uklonio istu poruku. Umjesto toga, objava je skrivena na timeline-u korisnika, ali je i dalje dostupna klikom na “View”. Twitter je objavu također označio upozorenjem koje glasi: “Ovaj tweet je prekršio Twitter pravila o širenju obmanjujućih i potencijalno štetnih informacija povezanih s COVID-19. Međutim, Twitter je utvrdio da je možda u interesu javnosti da tweet ostane dostupan.”

Facebook se u prošlosti suočio s kritikama zbog toga što nije uklonio objave predsjednika Trumpa koji su potencijalno mogli biti štetni.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Moskovski sud oglasio je Instagram i Facebook krivima za “ekstremističke aktivnosti”, učvrstivši zabranu obje platforme koja je stupila na snagu ranije ovog mjeseca, izvijestila...

Internet

Kao dio napora u borbi protiv online manipulacija, Facebook je prije dvije godine zabranio deepfake videozapise. Ta politika zabrane je stavljena ponovno na kušnju...

Internet

Rusija je zabranila Facebook, priopćio je u petak državni regulator za komunikacije, kao odgovor na, kako je rekao, ograničenja pristupa ruskim medijima na platformi....

Internet

Prema navodima Bijele kuće, Rusija je odgovorna za cyber napade koji su pogodili web stranice ukrajinskih vladinih agencija i velikih banaka u siječnju ove...