Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Facebook uklonio Trumpovu objavu o koronavirusu

“Uklanjamo netočne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu”, rekao je glasnogovornik Facebooka.

Foto: Pixabay

Nepuna 24 sata nakon povratka iz bolnice, predsjednik Donald Trump vratio se na društvene mreže umanjujući opasnost od koronavirusa, piše Mashable.

“Predstoji sezona gripa. Mnogi ljudi svake godine, ponekad i preko 100 000, i unatoč cjepivu, umru od gripe. Hoćemo li zatvoriti našu zemlju? Ne, naučili smo živjeti s time, baš kao što učimo živjeti s Covidom, koji je, u većini slučajeva, daleko manje smrtonosan!!!”- pisalo je u objavi na Trumpovoj Facebook stranici u utorak.

Međutim, uz sve poduzete mjere i lockdown, Sjedinjene Američke Države imaju više od 210.000 smrtnih slučajeva od COVID-19 u samo šest mjeseci. Baz karantene i socijalnog udaljavanja, ti bi brojevi bili nesumnjivo puno veći. Također, protiv COVID-19 ne postoji cjepivo. Tvrdnja predsjednika Trumpa je opasna dezinformacija, a čini se da se s time slaže i Facebook. “Uklanjamo netočne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu”, rekao je glasnogovornik Facebooka.

S druge strane, Twitter nije uklonio istu poruku. Umjesto toga, objava je skrivena na timeline-u korisnika, ali je i dalje dostupna klikom na “View”. Twitter je objavu također označio upozorenjem koje glasi: “Ovaj tweet je prekršio Twitter pravila o širenju obmanjujućih i potencijalno štetnih informacija povezanih s COVID-19. Međutim, Twitter je utvrdio da je možda u interesu javnosti da tweet ostane dostupan.”

Facebook se u prošlosti suočio s kritikama zbog toga što nije uklonio objave predsjednika Trumpa koji su potencijalno mogli biti štetni.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Facebook planira postati “metaverse tvrtka”, a za to će biti potrebna mnogobrojna i kvalitetna radna snaga. Tim povodom, tvrtka je objavila planove za otvaranje...

Apps & Software

Tri aplikacije u vlasništvu tvrtke Facebook prestale su raditi danas oko 17 sati. Uz njih i ostali proizvodi slične kategorije, poput Facebook Workplacea, također...

Crypto

Jedna lažna vijest je uspjela protresti tržište kriptovaluta. Naime, pojavilo se lažno press priopćenje Walmarta u kojem je navedeno da će Walmart prihvatiti Litecoin...

Web & IT

Zadnjih mjeseci puno se pisalo o promjenama pravila privatnosti koje je WhatsApp uveo i zbog kojih je izgubio mnoge korisnike. No, čini se da...

Oglašavanje