Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Facebook uklonio Trumpovu objavu o koronavirusu

“Uklanjamo netočne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu”, rekao je glasnogovornik Facebooka.

Foto: Pixabay

Nepuna 24 sata nakon povratka iz bolnice, predsjednik Donald Trump vratio se na društvene mreže umanjujući opasnost od koronavirusa, piše Mashable.

“Predstoji sezona gripa. Mnogi ljudi svake godine, ponekad i preko 100 000, i unatoč cjepivu, umru od gripe. Hoćemo li zatvoriti našu zemlju? Ne, naučili smo živjeti s time, baš kao što učimo živjeti s Covidom, koji je, u većini slučajeva, daleko manje smrtonosan!!!”- pisalo je u objavi na Trumpovoj Facebook stranici u utorak.

Međutim, uz sve poduzete mjere i lockdown, Sjedinjene Američke Države imaju više od 210.000 smrtnih slučajeva od COVID-19 u samo šest mjeseci. Baz karantene i socijalnog udaljavanja, ti bi brojevi bili nesumnjivo puno veći. Također, protiv COVID-19 ne postoji cjepivo. Tvrdnja predsjednika Trumpa je opasna dezinformacija, a čini se da se s time slaže i Facebook. “Uklanjamo netočne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu”, rekao je glasnogovornik Facebooka.

S druge strane, Twitter nije uklonio istu poruku. Umjesto toga, objava je skrivena na timeline-u korisnika, ali je i dalje dostupna klikom na “View”. Twitter je objavu također označio upozorenjem koje glasi: “Ovaj tweet je prekršio Twitter pravila o širenju obmanjujućih i potencijalno štetnih informacija povezanih s COVID-19. Međutim, Twitter je utvrdio da je možda u interesu javnosti da tweet ostane dostupan.”

Facebook se u prošlosti suočio s kritikama zbog toga što nije uklonio objave predsjednika Trumpa koji su potencijalno mogli biti štetni.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Tvrtka Facebook želi omogućiti ljudima kupovinu kroz WhatsApp aplikaciju. Iz tvrtke najavljuju da planiraju u ažuriranju proširiti mogućnost kupovine u aplikacijama za razmjenu poruka...

Apps & Software

Nova društvena mreža nosi naziv Neighborhoods i trenutno se testira u milijunskom gradu Calgary u Kanadi.

Apps & Software

Trenutno je TikTok u svom najvećem usponu, pa da napišemo što je TikTok i kako se koristi ova aplikacija? Tik Tok je nova društvena...

Biznis

Trenutno većina zaposlenika tvrtke Microsoft u SAD-u radi od kuće i ne očekuju da će se vratiti na posao prije siječnja sljedeće godine.