Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Facebook uklonio Trumpovu objavu o koronavirusu

“Uklanjamo netočne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu”, rekao je glasnogovornik Facebooka.

Foto: Pixabay

Nepuna 24 sata nakon povratka iz bolnice, predsjednik Donald Trump vratio se na društvene mreže umanjujući opasnost od koronavirusa, piše Mashable.

“Predstoji sezona gripa. Mnogi ljudi svake godine, ponekad i preko 100 000, i unatoč cjepivu, umru od gripe. Hoćemo li zatvoriti našu zemlju? Ne, naučili smo živjeti s time, baš kao što učimo živjeti s Covidom, koji je, u većini slučajeva, daleko manje smrtonosan!!!”- pisalo je u objavi na Trumpovoj Facebook stranici u utorak.

Međutim, uz sve poduzete mjere i lockdown, Sjedinjene Američke Države imaju više od 210.000 smrtnih slučajeva od COVID-19 u samo šest mjeseci. Baz karantene i socijalnog udaljavanja, ti bi brojevi bili nesumnjivo puno veći. Također, protiv COVID-19 ne postoji cjepivo. Tvrdnja predsjednika Trumpa je opasna dezinformacija, a čini se da se s time slaže i Facebook. “Uklanjamo netočne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu”, rekao je glasnogovornik Facebooka.

S druge strane, Twitter nije uklonio istu poruku. Umjesto toga, objava je skrivena na timeline-u korisnika, ali je i dalje dostupna klikom na “View”. Twitter je objavu također označio upozorenjem koje glasi: “Ovaj tweet je prekršio Twitter pravila o širenju obmanjujućih i potencijalno štetnih informacija povezanih s COVID-19. Međutim, Twitter je utvrdio da je možda u interesu javnosti da tweet ostane dostupan.”

Facebook se u prošlosti suočio s kritikama zbog toga što nije uklonio objave predsjednika Trumpa koji su potencijalno mogli biti štetni.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Web & IT

Izvršni direktor Facebooka, Mark Zuckerberg, kaže da tvrtka neće uzimati postotak prihoda kreatora do 2023. godine. Pravila obuhvaćaju plaćene događaje na mreži, pretplate obožavatelja,...

Apps & Software

Kako stvari stoje, korisnici koji nisu prihvatili novu politiku privatnosti ipak neće biti ograničeni u korištenju WhatsApp usluge. Prije nego što su nova pravila...

Web & IT

Facebook se suočava s još jednom antitrustovskom bitkom u Europi usred tekuće istrage u Njemačkoj i predstojećeg slučaja u Velikoj Britaniji. Europska komisija priprema...

Gaming

Blizzard je objavio u srijedu da trenutna situacija s pandemijom koronavirusa čini izvođenje konvencije kao što je BlizzCon previše teškim te da se BlizzCon...

Oglašavanje