Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Facebook uklonio više od 6,500 grupa i stranica povezanih s militarističkih pokretima

U budućnosti se očekuje daljnja provedba novih pravila i brisanje svih potencijalno opasnih i agresivnih stranica i grupa.

Foto: Pixabay

Facebook je uklonio više od 6,500 stranica i grupa povezanih s “militarističkim društvenim pokretima”, otkako je tvrtka prošlog mjeseca najavila da će izvršiti akciju protiv takvih ljudi na svojoj društvenoj mreži.

Prema novim pravilima, iz Facebooka su najavili da će ukloniti račune povezane s QAnonom, militarističkim grupama i drugim izvanmrežnim anarhističkim grupama, kao i one koji razgovaraju o potencijalnom nasilju. Tvrtka je također najavila da će poduzeti korake kako bi te grupe bile manje vidljive u aplikacijama, piše Engadget.

Sada, nešto više od mjesec dana kasnije, imamo bolju predodžbu o tome koliko se uklanjanja zapravo dogodilo kao rezultat nove politike. Brian Fishman, direktor za borbu protiv terorizma i opasnih organizacija u Facebooku, rekao je da je tvrtka identificirala više od 300 organizacija i uklonila tisuće stranica i grupa kao rezultat ažuriranih pravila. Fishman nije otkrio točno s kojim su skupinama povezana uklanjanja.

Spomenuta pravila su se našla pod lupom prošlog mjeseca nakon što Facebook nije uspio ukloniti stranicu događaja koja je tražila oružani odgovor na prosvjede u Wisconsinu, unatoč tome što je više korisnika prijavilo problem. Mark Zuckerberg je to kasnije nazvao “operativnom pogreškom”.

U budućnosti se očekuje daljnja provedba novih pravila i brisanje svih potencijalno opasnih i agresivnih stranica i grupa.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Web & IT

Izvršni direktor Facebooka, Mark Zuckerberg, kaže da tvrtka neće uzimati postotak prihoda kreatora do 2023. godine. Pravila obuhvaćaju plaćene događaje na mreži, pretplate obožavatelja,...

Apps & Software

Kako stvari stoje, korisnici koji nisu prihvatili novu politiku privatnosti ipak neće biti ograničeni u korištenju WhatsApp usluge. Prije nego što su nova pravila...

Web & IT

Facebook se suočava s još jednom antitrustovskom bitkom u Europi usred tekuće istrage u Njemačkoj i predstojećeg slučaja u Velikoj Britaniji. Europska komisija priprema...

Web & IT

Tvrtka Facebook više neće uklanjati postove u kojima korisnici navode da je koronavirus “ljudski proizvod”; odnosno da je kreiran u laboratoriju ili da ga...

Oglašavanje