Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Facebook uklonio više od 6,500 grupa i stranica povezanih s militarističkih pokretima

U budućnosti se očekuje daljnja provedba novih pravila i brisanje svih potencijalno opasnih i agresivnih stranica i grupa.

Foto: Pixabay

Facebook je uklonio više od 6,500 stranica i grupa povezanih s “militarističkim društvenim pokretima”, otkako je tvrtka prošlog mjeseca najavila da će izvršiti akciju protiv takvih ljudi na svojoj društvenoj mreži.

Prema novim pravilima, iz Facebooka su najavili da će ukloniti račune povezane s QAnonom, militarističkim grupama i drugim izvanmrežnim anarhističkim grupama, kao i one koji razgovaraju o potencijalnom nasilju. Tvrtka je također najavila da će poduzeti korake kako bi te grupe bile manje vidljive u aplikacijama, piše Engadget.

Sada, nešto više od mjesec dana kasnije, imamo bolju predodžbu o tome koliko se uklanjanja zapravo dogodilo kao rezultat nove politike. Brian Fishman, direktor za borbu protiv terorizma i opasnih organizacija u Facebooku, rekao je da je tvrtka identificirala više od 300 organizacija i uklonila tisuće stranica i grupa kao rezultat ažuriranih pravila. Fishman nije otkrio točno s kojim su skupinama povezana uklanjanja.

Spomenuta pravila su se našla pod lupom prošlog mjeseca nakon što Facebook nije uspio ukloniti stranicu događaja koja je tražila oružani odgovor na prosvjede u Wisconsinu, unatoč tome što je više korisnika prijavilo problem. Mark Zuckerberg je to kasnije nazvao “operativnom pogreškom”.

U budućnosti se očekuje daljnja provedba novih pravila i brisanje svih potencijalno opasnih i agresivnih stranica i grupa.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Web & IT

"Uklanjamo netočne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu", rekao je glasnogovornik Facebooka.

Apps & Software

Instagram je prvog tjedna postojanja stekao oko 100.000 korisnika, a uskoro su uslijedili i milijuni drugih.

Gaming

FarmVille je pokrenut 2009. godine i imao je više od 10 milijuna aktivnih korisnika dnevno za manje od dva mjeseca.

Hi-tech

Uređaj će biti vrhunac rada na eksperimentalnom istraživačkom prototipu koji nosi naziv Project Aria, a Facebook bi trebao započeti s testiranjem ovaj mjesec.