Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Fortnite napokon postaje dostupan u Google Play trgovini

Popularna igra Fortnite: Battle Royale je u ožujku 2018. godine pojavljivanjem za mobilne uređaje privukla dosta pažnje i to ne samo zahvaljujući ranijoj popularnosti na drugim platformama, već nevjerojatnom odlukom da ne bude dostupna u Google Play trgovini.

Mnogima se takva odluka učinila suludom, jer je time Fortnite zaobilazio aplikaciju za distribuciju Android igara, koja je instalirana na svakom mobilnom uređaju, dok su iz tvrtke Epic Games mislili da je to ispravan potez kako dio zarade od transakcija (30 posto) ne bi dijelili s Googleom.

Više od dvije godine nakon, stvari se mijenjaju i Fortnite: Battle Royale postaje dostupan i putem Play trgovine u istom obliku kao što je i do sada bio putem default instalera.

Tvrtka Epic Games je u službenoj objavi povodom izlaska Fortnite za Play Store objavila da su se za ovu odluku odlučili zbog surovosti tvrtke Google prema softveru, koji se distribuira izvan Google Play Storea. U izjavi je navedeno da postoje razne restrikcije i upozorenja prilikom instalacije igre čime se potencijalni korisnici “zastrašuju”. Sve ovo ukazuje na to da su iz Epic Gamesa praktično bili primorani na ovaj porez kako bi Fortnite približili Android publici i ostali pri inicijalnom nezadovoljstvu prema 30% udjela koji Google uzima od programera.

Kako će se situacija dalje razvijati i hoće li Fortnite ovim potezom značajno povećati broj igrača, ostaje nam za vidjeti u idućim mjesecima.

Fortnite: Battle Royale putem Google Play trgovine možete preuzeti OVDJE.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Akcije

Microsoft je spreman za puštanje Windowsa 11 u pogon nešto kasnije ove godine. Nadogradnja će biti besplatna za one koji će je zatražiti s...

Gaming

Epic Games nastavlja sa svojim koncertima u Fortniteu. Tvrtka je objavila da će “velika zvijezda” nastupiti u sljedećoj seriji koncerata pod nazivom Rift Tour....

Gaming

Esports je definitivno jedan od najbrže rastućih sportova današnjice. Milijuni igrača se natječu na turnirima u raznim video igrama dok neki od njih čak...

Gaming

Junaci iz igre Street Fighter mogli bi se pojaviti u Fortnite trgovini u sljedećih nekoliko dana

Oglašavanje