Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Fortnite se dijeli u dvije igre zbog sukoba Epica i Applea

Apple korisnici će ostati zaglavljeni u staroj Fortnite verziji, koju će moći igrati samo s drugim Apple korisnicima,

Foto: Fortnite/ Epic Games

Nova Fortnite sezona je tu, ali oni koji imaju iOS i macOS neće je moći igrati. I to čak nije sve, korisnici iPhonea, iPada i Maca gube cross-play multiplayer platformu, pa ni stariju verziju neće moći igrati s onima koji ne koriste Apple platforme. To znači da će Apple korisnici ostati zaglavljeni u staroj Fortnite verziji, koju će moći igrati samo s drugim Apple korisnicima, piše The Verge.

Ovi događaji su posljedica sukoba između tvrtke Apple i Epic Gamesa, a pravna borba će igru izgleda podijeliti na dvije odvojene. Igrači na PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC i Androidu će imati pristup novoj sezoni, koja donosi velike promjene, dok će na Apple uređajima igra ostati u staroj sezoni.

Problemi su počeli 13. kolovoza, kad je tvrtka Epic dodala opciju za direktnu kupovinu i plaćanje u igru Fortnite, što se kosi s pravilima Apple trgovine. Apple je nedugo nakon igru izbacio iz App trgovine, zbog čega je Epic započeo kampanju protiv tog tehnološkog giganta. Da bi stvari bile još gore, tvrtki Apple je odobreno da igru ne mora vratiti u trgovinu, bar ne za sad, ali je zabranjeno uklanjanje računa svih Epic developera kao što je planirano.

Apple korisnici će i nakon 27. kolovoza, kad izlazi nova Fortnite sezona, igrati istu Fortnite sezonu, a igra će ostati podijeljena sve dok se spor između ove dvije tvrtke ne riješi.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Gaming

Određeni korisnici traže i da se prihodi od Black Panther skinova doniraju u dobrotvorne svrhe.

Biznis

Tvrtka je potvrdila planove za izgradnju trgovine u obliku kugle, u blizini Marina Bay Sands resorta u Singapuru.

Gaming

Iz tvrtke Google su pojasnili da se Google Play pravila odnose na sve developere, te da ne smije biti izuzetaka.

Gaming

Za sad je igračima dostupno samo četiri vrste automobila.