Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Freemake Video Converter – pravi izbor za online konverziju

Konvertiranje medijskih datoteka ponekad se zna pokazati pravim izazovom, osobito ako to morate žurno uraditi, a pri ruci nemate profesionalni alat kojim biste taj posao lagano priveli kraju. Kao što je to slučaj s većinom problema tehničke prirode, rješenje se nudi na mreži.

Ondje ćete naći Freemake Video Converter, vrlo popularan alat (s čak 93 milijuna korisnika) za konverziju medijskih sadržaja. Mada njegovo ime implicira kako barata isključivo s video-datotekama, sposoban je i za širu aktivnost poput konverzije audio datoteka ili pak fotografija. Isto tako, iz imena se vidi kako je besplatan, čime se drži svojih korijena. Freemake Video Converter povijest vuče, naime, iz FFmpeg besplatne platforme za konverziju.

Freemake Video Converter podržava formate za koje niste niti čuli (Credit: Freemake)

Drž’mo se teme iz naslova: konverzije videa. Sučelje je jednostavno i jasno, prilagođeno potpunim početnicima koji prvi puta pokušavaju promijeniti format željenoj datoteci. Po učitavanju videa – ili pak preuzimanja s neke od stranica koje ih sadržavaju – pružit će vam se niz opcija za željeni format. AVI, WMV, MP4 i MPG tek su najčešće korišteni zbog čega ih i spominjemo, no ondje ćete naći i mnogo opskurnije formate. Na stranici ovog konvertera hvale se zapravo s više od 500 podržanih formata, tako da će i najizbirljiviji pronaći rješenje svog problema.

Baratanje videima ne staje na konverziji, nego se pruža na prženje istih na medije (dvd ili Blu-ray), pri čemu postoje već definirani profili za igraće konzole, pametne telefone ili tablete, što će prilično olakšati cijeli proces i uštediti vrijeme. Po konverziji, spomenimo i to, video možete distribuirati direktno na Youtube, čime se također značajno skraćuje vremenski okvir potreban za mijenjanje formata te potom prebacivanje sadržaja na neki od online servisa, a što bi se inače moralo raditi na vlastitom računalu.

Baratanje datotekama vrlo je jednostavno i prilagođeno je početnicima (Credit: Freemake)

Prilikom cjelokupne operacije postoje različite mogućnosti podešavanja kvalitete konvertiranog sadržaja, a tu su i unaprijed definirani profili ukoliko korisnici nisu voljni previše zalaziti u tehnikalije.

Istaknutije mogućnosti ovog konvertera su konvertiranje 4K i Full HD video zapisa online bez gubitka na kvaliteti (filmovi s HD kamere, kamkordera, YoTubea ili Blu-raya), ripanje i prženje DVD-a odnosno Blu-raya (uključujući i izradu ISO datoteke), izrezivanje i izbacivanje dijela videa prije same konverzije kojeg smatrate nepotrebnim, njegovo rotiranje za 90 odnosno 180 stupnjeva, spajanje snimaka, konvertiranje videa s titlovima (uključujući mogućnost uređivanja veličine i fonta slova) te upload sadržaja direktno na YouTube.

Iznimno jednostavan i mogućnostima bogat, ovaj besplatni alat odlična je platforma osobito za početnike. Pod manjkavost mu eventualno možemo ubrojiti dodavanje vlastitog loga na početku videa, no zauzvrat ćete dobiti profesionalan alat za točno nula kuna.

Iza branda Freemake krije se, inače, još nekoliko korisnih a besplatnih alata. Mada je tema ovoga članka promarno bio Freemake Video Converter, ondje ćete naći još Video Downloader, YouTube Converter, Audio Converter i Free Music Player.

Unatoč neočekivano širokoj ponudi, svi alati su, opet ćemo ponoviti, potpuno besplatni – od korisnika ne zahtijevaju registraciju, nigdje se ne kriju skriveni troškovi i nema vremenskog ograničenja korištenja. Ovakav način tretiranja korisnika, bez fige u džepu, rezultirao je brojem korisnika koji se na dnevnoj bazi broje u desetinama milijuna. Preporučamo isprobati – besplatno je.

Ime: Freemake Video Converter
Razvojni tim: Freemake
Operativni sustav: Windows
Cijena: besplatan

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Iz tvrtke navode da žele biti pristupačni svim svojim korisnicima.

Apps & Software

Korona virus danas je glavna vijest svih vodećih TV kuća, News portala, pa tako i IT zajednice. Opasnosti koje su nas globalno zadesile, traže...

Apps & Software

Najbolje za gledanje kvalitetnih videa, i preuzimanje video sadržaja sa interneta. 5KPlayer je softver koji nudi mnoštvo opcija. Uz pomoć jedne aplikacije možete gledati...

Apps & Software

Koristimo priliku da napišemo par redaka teksta na temu alata za obradu i konvertiranje videa. Wondershare UniConverter je profesionalac u malenom pakiranju. Ako se...

Oglašavanje