Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Genijalni izum ili apsolutni promašaj? Tvrtka Dyson predstavila bizarne slušalice s pročišćivačem zraka

Foto: Dyson

Koncept slušalica s aktivnim poništavanjem buke te s ugrađenim pročišćivačem zraka zvuči kao uređaj iz znanstveno-fantastičnog filma. Međutim, čini se da će se upravo takav uređaj uskoro naći u prodaji…

Nakon šest dugih godina razvoja i desetak prototipova, tvrtka Dyson konačno je predstavila The Zone, svoj prvi nosivi uređaj takve vrste.

The Zone su slušalice koje, zahvaljujući neobičnom magnetskom viziru za lice, potiskuju buku te “istovremeno isporučuju impresivan zvuk i pročišćeni zrak”. To je do sada najčudniji i najambiciozniji proizvod tvrtke, a nastao je kao odgovor na problem kvalitete zraka i buke u urbanim područjima.

Što su Dyson The Zone slušalice?

Sigurno ste pomislili kako se radi o još jednom proizvodu koji je nastao kao odgovor na zabrinutost oko pandemije koronavirusa. Međutim, tvrtka Dyson na ovom projektu radi već nekoliko godina i primarni fokus stavlja na pomoć ljudima da izbjegnu zagađenje zraka u gradovima.

Iako su mnogi bili skeptični oko toga hoće li ovaj proizvod ikada ugledati svjetlo dana, slušalice bi se u prodaji trebale naći negdje sredinom ili krajem godine.

“Zagađenje zraka je globalni problem i prati nas gdje god idemo. The Zone pročišćava zrak koji udišete dok ste u pokretu. Za razliku od maski za lice, uređaj ispušta oblak svježeg zraka bez dodirivanja vašeg lica koristeći filtere visokih performansi i dvije malene zračne pumpe. Nakon šest godina razvoja, uzbuđeni smo što možemo ponuditi kvalitetan zvuk, ali i čist zrak”, objasnio je Jake Dyson, glavni inženjer tvrtke.

Foto: Dyson

Koristeći istu tehnologiju kompresije zraka kao i Dyson kućni pročišćivači zraka, vizir ima četiri način pročišćavanja zraka: slabiji, srednji, jači i automatski. Komponenta za filtriranje zraka ne dodiruje lice korisnika, već stoji neposredno ispred. Štoviše, vizir se može ukloniti ukoliko uređaj želite koristiti samo kao slušalice.

Prema navodima tvrtke, The Zone može filtrirati do 99 posto onečišćenih čestica. Ipak, treba imati na umu da se filteri ne mogu ponovno koristiti i da ih je potrebno zamijeniti nakon otprilike godinu dana, piše Interesting Engineering.

Bizarno ili cool?

Iako Dyson The Zone slušalice zvuče kao iznimno koristan uređaj, treba priznati da nisu nešto svakodnevno i uobičajeno pa treba vidjeti hoće li promijeniti način na koji ljudi žive ili će postati samo još jedan neobičan uređaj koji nije pronašao svoju realnu primjenu.

Foto: Dyson

Reakcije interneta na novi proizvod su podvojene. Dok neki ne mogu dočekati proizvod u prodaji, drugi su skeptični i tvrde da bi trebali brinuti o smanjenju onečišćenja, a ne nositi maske i uređaje kao likovi u Blade Runneru. Neki su čak mislili da se radi o prvoaprilskoj šali.

Također, pojavile su se usporedbe ovih slušalicama s uređajima iz nekih popularnih filmova. Tako je jedan korisnik usporedio The Zone sa zamkom koja se pojavila u filmu Slagalica strave, a pojavili su se i navodi o sličnosti s maskom koju ima Bane u filmu Batman The Dark Knight Rises.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Italija je zabranila korištenje tehnologije za prepoznavanje lica i “pametnih naočala”. Agencija za zaštitu podataka izdala je opomenu dvjema općinama koje eksperimentiraju s tim...

Tech

Blackview se može pohvaliti jednim novim proizvodom. Naime, nedavno je tvrtka lansirala nove TWS Bluetooth slušalice – Blackview AirBuds 7. Slušalice nude HQ zvuk,...

Tech

 LG Electronics (LG) najavio je da je u tijeku dodjela prve nagrade LIFE’S GOOD, s prijavama otvorenima od 6. rujna do 10. listopada. Nagrada...

Tech

Za ovaj moderni sindrom sigurno niste još čuli