Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

GitHub besplatan za sve timove programera

Popularna hosting platforma za softver i kolaboraciju programera, neke od premium mogućnosti je omogućila besplatno za sve. GitHub je odnedavno u vlasništvu Microsofta, koji ga je kupio za vrtoglavih 7.5 milijardi dolara. U službenom priopćenju stoji da organizacija sada može napraviti privatne repozitorije za razvoj, bez dodatnih plaćanja.

Do sada, firme koje su htjele hostati privatne repozitorije, morale su se obvezati na plaćanje 7$ mjesečno. Osim što su sada besplatni, tim programera sada može dobiti 2,000 GitHub akcijskih minuta mjesečno, također besplatno. Akcija predstavlja automatski alat GitHuba, koji nudi skladni rad baziran na događaju, poput slanja obavijesti. Dakle, ova ponuda besplatnih akcija je idealna za manje projekte.

Za napredne značajke GitHub-a ćete i dalje trebati izdvajati nekoliko dolara mjesečno, no neophodno je za rad tima na većim projektima.

Description: https://cdn0.tnwcdn.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2020/04/Screenshot-2020-04-15-at-11.16.11-AM.png
Novi GitHub planovi

U Q&A sesiji održanoj na Hacker News, CEO Nat Friedman je izjavio što sve GitHub nastoji promijeniti posljednjih 18 mjeseci.

“Posljednjih 18 mjeseci htjeli smo izvršiti ovu promjenu, no bilo je potrebno da naše poduzeće bude dovoljno veliko. Sretan sam što mogu izjaviti da je posljednjih godinu dana raslo dramatično, te da je sada GitHub besplatan za timove kojima nije potreban Entreprise paket. Zadržali smo i naš timski plan cijena, za ljude koji trebaju podršku putem emaila ili neke druge značajke. Općenito smatramo da bi svaki programer na Zemlji, trebao imati mogućnost koristiti GitHub za svoj posao, pa je uklanjanjem cijene maknuta ta barijera.”

Description: https://cdn0.tnwcdn.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2020/04/Screenshot-2020-04-15-at-11.07.34-AM.png
Stari GitHub planovi

Trenutno, GitHub ima više od 40 milijuna programera na platformi, s ciljem rasta do 100 milijuna u 2025. godini. Uklanjanje cijene za premium mogućnosti može biti odličan korak, budući da svi mogu besplatno koristiti GitHub, koji će pomoći u dostizanju tog cilja.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Internet

Jedan od novih dodataka koji GitHub uvodi je mogućnost dijeljenja self-hosted runners u organizaciji, što olakšava njihovu ponovnu upotrebu.