Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

GitHub uvodi nove dodatke i mogućnosti

Jedan od novih dodataka koji GitHub uvodi je mogućnost dijeljenja self-hosted runners u organizaciji, što olakšava njihovu ponovnu upotrebu.

github actions

Krajem 2019. godine, Github je predstavio Actions, koje su programerima dale mogućnost da automatiziraju radne akcije izravno iz GitHub-a. Od njihovog predstavljanja, tvrtka radi na proširenju njihovih mogućnosti, dodavajući nove funkcije, a ovaj mjesec je dodana jedna od korisnijih funkcija za sve korisnike GitHub-a.

Prema GitHub-u, zajednica je na Actions reagirala veoma pozitivno, te je Marketplace narastao na više od 3,200 akcija, koje se mogu ponovno upotrijebiti od članova zajednice. To predstavlja rast od 500% od kada su Actions najavljene.

GitHub noviteti

Jedan od novih dodataka koji GitHub uvodi je mogućnost dijeljenja self-hosted runners u organizaciji, što olakšava njihovu ponovnu upotrebu. Runners su dio GitHub Actions koje pokreću zadatke u tijeku rada. Ova mogućnost će eliminirati potencijalne za ljudske pogreške, jer će se okruženje runnera već unaprijed ispravno konfigurirati i omogućiti efikasno trošenje resursa, izbjegavajući moguće pogreške.

GitHub je napravio i mnogobrojne promjene koje poboljšavaju iskustvo razvojnih programera, poput pokretanja zadanih postavki, matrice i izlaznih zadataka koji radnim tijekovima olakšavaju prosljeđivanje podataka na zadatke.

U budućnosti, sljedeći fokus kompanije je poboljšanje sigurnosti i pokretanje Actions za GitHub Enterprise Server.

„Neka od ovih poboljšanja uključuju dijeljenje i upravljanje tajnama u više spremišta, sposobnost organizacija da kreiraju vlastite početne tokove rada za GitHub Actions i dodavanje naprednih mogućnosti“, napisao je Jeremy Epling, senior direktor upravljanja proizvodima u GitHub-u.

GitHub se također fokusira na poboljšanje obavijesti

Tvrtka je nedavno uvela novo iskustvo internetskih obavijesti. Novo iskustvo sadrži prečace na tipkovnici za brisanje obavijesti i omogućava korisnicima da postave prilagođene tijekove rada, među ostalim novim značajkama.

Sada kada je novo web iskustvo po defaultu omogućeno, GitHub uklanja klasično sučelje obavijesti i usredotočit će se isključivo na poboljšanje novog iskustva.

Nakon prikupljanja povratnih informacija korisnika, GitHub je utvrdio da programeri sada imaju 2,5 puta veću vjerojatnost da će pročitati obavijest, u odnosu na staro iskustvo. Također će pročitati obavijest 15 sati ranije, ako su u njoj spomenuti.

Trenutno, GitHub radi na ponudi više filtera kojima će programeri omogućiti da odrede kada, gdje i kako su obaviješteni o aktivnosti.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Umjetna inteligencija koja stoji iza Chat GPT tehnologije ne samo što odgovara na pitanja i pomaže pri kreiranju sadržaja, već i stvara programski kod...

Tech

Početak šestog mjeseca ove godine bio je bitan za developere, jer ga je obilježio .debug. Najveća developerska konferencija u nas dočekana je s rijetko...

Biznis i posao

Koju god web ili mobilnu aplikaciju koristili, ona je nezamisliva bez backend dijela. Backend obrađuje i sprema sve zahtjeve i podatke koje korisnik traži...

Biznis i posao

Čim ste jutros otvorili oči provjerili ste što ima novo na Facebooku i Instagramu. Još prije nego ste se počeli spremati za školu ili...

Internet

Codota je u mogućnosti udvostručiti produktivnost programera kroz AI, u narednih pet godina...

Internet

Popularna hosting platforma za softver i kolaboraciju programera, neke od premium mogućnosti je omogućila besplatno za sve. GitHub je odnedavno u vlasništvu Microsofta, koji...

Tech

Prvi put ove godine, u srcu Dalmacije održat će se 24-satno natjecanje u sklopu Hotela Krilo za mlade do 30 godina

Tech

Prvo Finska, a sada i Luksemburg