Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

GitHub uvodi nove dodatke i mogućnosti

Jedan od novih dodataka koji GitHub uvodi je mogućnost dijeljenja self-hosted runners u organizaciji, što olakšava njihovu ponovnu upotrebu.

github actions

Krajem 2019. godine, Github je predstavio Actions, koje su programerima dale mogućnost da automatiziraju radne akcije izravno iz GitHub-a. Od njihovog predstavljanja, tvrtka radi na proširenju njihovih mogućnosti, dodavajući nove funkcije, a ovaj mjesec je dodana jedna od korisnijih funkcija za sve korisnike GitHub-a.

Prema GitHub-u, zajednica je na Actions reagirala veoma pozitivno, te je Marketplace narastao na više od 3,200 akcija, koje se mogu ponovno upotrijebiti od članova zajednice. To predstavlja rast od 500% od kada su Actions najavljene.

GitHub noviteti

Jedan od novih dodataka koji GitHub uvodi je mogućnost dijeljenja self-hosted runners u organizaciji, što olakšava njihovu ponovnu upotrebu. Runners su dio GitHub Actions koje pokreću zadatke u tijeku rada. Ova mogućnost će eliminirati potencijalne za ljudske pogreške, jer će se okruženje runnera već unaprijed ispravno konfigurirati i omogućiti efikasno trošenje resursa, izbjegavajući moguće pogreške.

GitHub je napravio i mnogobrojne promjene koje poboljšavaju iskustvo razvojnih programera, poput pokretanja zadanih postavki, matrice i izlaznih zadataka koji radnim tijekovima olakšavaju prosljeđivanje podataka na zadatke.

U budućnosti, sljedeći fokus kompanije je poboljšanje sigurnosti i pokretanje Actions za GitHub Enterprise Server.

„Neka od ovih poboljšanja uključuju dijeljenje i upravljanje tajnama u više spremišta, sposobnost organizacija da kreiraju vlastite početne tokove rada za GitHub Actions i dodavanje naprednih mogućnosti“, napisao je Jeremy Epling, senior direktor upravljanja proizvodima u GitHub-u.

GitHub se također fokusira na poboljšanje obavijesti

Tvrtka je nedavno uvela novo iskustvo internetskih obavijesti. Novo iskustvo sadrži prečace na tipkovnici za brisanje obavijesti i omogućava korisnicima da postave prilagođene tijekove rada, među ostalim novim značajkama.

Sada kada je novo web iskustvo po defaultu omogućeno, GitHub uklanja klasično sučelje obavijesti i usredotočit će se isključivo na poboljšanje novog iskustva.

Nakon prikupljanja povratnih informacija korisnika, GitHub je utvrdio da programeri sada imaju 2,5 puta veću vjerojatnost da će pročitati obavijest, u odnosu na staro iskustvo. Također će pročitati obavijest 15 sati ranije, ako su u njoj spomenuti.

Trenutno, GitHub radi na ponudi više filtera kojima će programeri omogućiti da odrede kada, gdje i kako su obaviješteni o aktivnosti.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

U Moskvi se održavaju tečajevi iz oralnog seksa za djevojke koje žele usavršiti svoje sposobnosti oralnog zadovoljavanja. Cijena tečaja je 3500 ruskih rublja (608kn)...

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...