Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biznis

Glavni Intelov inženjer za hardware napušta tvrtku

Tvrtka Intel je u veljači 2016. godine dovela ovog stručnjaka iz Qualcomma i postavila ga za glavnog direktora svih sektora od dizajna i inženjeringa pa do izrade Intelovih čipova.

Foto: Intel

Tvrtka Intel objavila je vijest da je njihov glavni direktor za hardware, dr. Venkata (Murthy) Renduchintala odlučio napustiti ovu tvrtku i da će njegov posljednji radni dan biti 3. kolovoz, nakon kojeg više neće biti dio ove tvrtke, prenosi The Verge.

Odlazak ovog vrhunskog stručnjaka poremetit će Intelove planove oko objave njihovih 7nm čipova sljedeće generacije, a odgoda se predviđa najmanje do 2022. godine. Uzevši sve ovo u obzir, očekuje se da će njegov odlazak ozbiljno poremetiti planirane aktivnosti Intela i rad na projektima koji su već bili definirani.

Tvrtka Intel je u veljači 2016. godine dovela ovog stručnjaka iz Qualcomma i postavila ga za glavnog direktora svih sektora od dizajna i inženjeringa pa do izrade Intelovih čipova, i sve to u okviru jedne grupe. U tu grupu je spadao tehnološki dio, arhitektura, sustav, klijenti, hardware. Taj sektor će se sada rascijepati i podijeliti u pet različitih timova sa strukturiranim odgovornostima u razvoju novih tehnologija. Izvršni direktor Intela Bob Swan će nadgledati njihov rad, dok se ne pronađe nego drugo dugoročno rješenje.

CEO Intela Swan je prošlog četvrtka tijekom javnog izlaganja govorio o zaradama tvrtke, ali i mogućnostima tvrtke Intel da odustane od prakse proizvodnje vlastitih čipova, što su dugo radili, te da Intel pregovara s tvrtkom TSMC, gdje bi se između ostalog, nadmetali s kupcima kao što su Apple, Qualcomm, Nvidia i AMD.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Biznis

Istraga bi mogla započeti već u listopadu i slijediti obrazac kojeg su uspostavili europski regulatori.

Hi-tech

Google će uložiti u nove tehnologije da bi se omogućilo proizvodnim regijama da dobiju 5 gigavata nove carbon-free energije.

Web & IT

Facebook će dodijeliti zaposlenima 1.000 dolara za radne potrebe od kuće, a tvrtka se odlučila na taj potez na temelju uputstva zdravstvenih i vladinih...

Web & IT

Maliciozni kod pretvara se u slike, kako bi deep learning algoritmi mogli brže učiti o malwareu.