Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Google aplikacija koja djecu uči čitati dostupna u 180 država

Prošle godine Google je predstavio Android aplikaciju, nazvanu Bolo, koja je pomagala djeci u Indiji naučiti čitati. Sad je ta aplikacija proširena i dostupna je velikom broju drugih zemalja. Read Along, kako se zove aplikacija, koristi Googleove tehnologije za prepoznavanje govora i za čitanje teksta kako bi razumjela koliko dobro djeca čitaju naglas.

Virtualni prijatelj koji čita, nazvan Diya, na vizualni i verbalni način pomaže djeci poboljšati svoju sposobnost čitanja teksta. Ako dijete ima problem pri čitanju neke riječi ili čitave rečenice, Diya će mu pomoći u tome, piše Engadget.

Djeca će dobivati “nagrade” i bedževe kad pravilno pročitaju riječi, dok će roditelji moći podešavati profile prema uzrastu i sposobnosti čitanja svoje djece, kako bi omogućili maksimalan učinak aplikacije i personalizirano praćenje napretka.

Aplikacija je dostupna na Google Play trgovini i za sad podržava devet jezika, a može se koristiti u 180 država. Hrvatski jezik nije podržan, ali poznavajući Google, sigurni smo da će u narednom periodu proširivati podržane jezike, pa će se u određenom trenutku na raspolaganju naći i naš.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Ovo je odlična prilika za naučiti osnovne digitalnog marketinga, pogotovo za vlasnike tvrtki koje su u doba COVID-19 morali svoje poslovanje u potpunosti prebaciti...

Web & IT

Maksimizirajte svoju produktivnost kod rada na računalu, putem najboljih ekstenzija.

Biznis

Karticu će lansirati u suradnji s tvrtkom SoFi.

Web & IT

Korisnik će sav svoj multimedijski sadržaj s Facebook mreže moći imati i na svom Google Photos i Drive računu.

Oglašavanje