Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Google aplikacija koja djecu uči čitati dostupna u 180 država

Prošle godine Google je predstavio Android aplikaciju, nazvanu Bolo, koja je pomagala djeci u Indiji naučiti čitati. Sad je ta aplikacija proširena i dostupna je velikom broju drugih zemalja. Read Along, kako se zove aplikacija, koristi Googleove tehnologije za prepoznavanje govora i za čitanje teksta kako bi razumjela koliko dobro djeca čitaju naglas.

Virtualni prijatelj koji čita, nazvan Diya, na vizualni i verbalni način pomaže djeci poboljšati svoju sposobnost čitanja teksta. Ako dijete ima problem pri čitanju neke riječi ili čitave rečenice, Diya će mu pomoći u tome, piše Engadget.

Djeca će dobivati “nagrade” i bedževe kad pravilno pročitaju riječi, dok će roditelji moći podešavati profile prema uzrastu i sposobnosti čitanja svoje djece, kako bi omogućili maksimalan učinak aplikacije i personalizirano praćenje napretka.

Aplikacija je dostupna na Google Play trgovini i za sad podržava devet jezika, a može se koristiti u 180 država. Hrvatski jezik nije podržan, ali poznavajući Google, sigurni smo da će u narednom periodu proširivati podržane jezike, pa će se u određenom trenutku na raspolaganju naći i naš.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Novi 3D “immersive view” tvrtke Google nije u potpunosti spreman, ali posljednje ažuriranje aplikacije Google Maps za Android i iOS uvodi 3D prikaz iz...

Aplikacije i softver

Što se sve nalazi u mobitelu?

Internet

Dok koristimo Google usluge, ne samo tražilicu, već i druge alate i aplikacije poput Gmaila, tvrtka prikuplja podatke o nama kako bi bolje razumjela...

Tech

Papir protiv digitalnih materijala