Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Google je pokrenuo AI lip-sync challenge

Google je pokrenuo AI lip-sync izazov za sve koji žele sudjelovati.

Foto: Google

Zainteresirani mogu posjetiti web stranicu koju je Google postavio i testirati svoje vještine sinkronizacije usana. Izazov je pokrenula Googleova grupa AI Experiments, ista grupa koja stoji iza Google Pixel-a, piše Techxplore.

Svrha ovog izazova je omogućiti stvarnim ljudima da poduče AI sustav (kojeg YouTube naziva jednostavno LipSync) kako čitati s usana. Iz tvrtke Google se nadaju da će se AI sustav koristiti za razvoj aplikacija za osobe s poremećajima govora, kao što je ALS.

Izazov je jednostavan: korisnici mogu kliknuti na gumb “Pokreni eksperiment” koji će ih odvesti do drugog zaslona koji konfigurira Googleov sustav za rad s korisničkom opremom. Mikrofon nije potreban, već samo video kamera. Na sljedećem zaslonu korisnik se pojavljuje u oblačiću sličnom onom u video pozivu na pametnim telefonima. Kad korisnik klikne na gumb “Spreman sam”, pokreće se melodija za sinkronizaciju usana “Dance Monkey” od Tonesa. Tad bi korisnik trebao otpjevati pjesmu tiho ili glasno. Nakon završetka pjesme, korisnik se preusmjerava na drugi zaslon gdje dobiva svoj rezultat predstavljen od jedne do pet zvjezdica.

Na početnoj stranici izazova, Google navodi da je izazov izgrađen na tehnologiji tvrtke naziva AI TensorFlow.js i da djeluje tako što prati orijentire na licu dok se usne korisnika sinkronizira. Također napominju da je aplikacija optimizirana tako da najbolje radi s Google Chromeom.

Nije poznato hoće li AI lip-sync challenge biti proširen ili ažuriran te koliko dugo će biti dostupan.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Biznis

Istraga bi mogla započeti već u listopadu i slijediti obrazac kojeg su uspostavili europski regulatori.

Apps & Software

Paytm je bila nezamjenjiva aplikacija u Indiji i njeno uklanjanje iz trgovine aplikacijama nikako nije dobro dočekano u toj zemlji.

Apps & Software

Nova opcija će funkcionirati za svih 220 država svijeta, a postat će dostupna za iOS i Android verzije Google Mapsa do kraja ovog tjedna.

Web & IT

Google će postepeno gasiti određene mogućnosti, a od veljače 2021. godine, developeri više neće moći naplaćivati ni one ekstenzije koje su već objavljene.