Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Google je pokrenuo AI lip-sync challenge

Google je pokrenuo AI lip-sync izazov za sve koji žele sudjelovati.

Foto: Google

Zainteresirani mogu posjetiti web stranicu koju je Google postavio i testirati svoje vještine sinkronizacije usana. Izazov je pokrenula Googleova grupa AI Experiments, ista grupa koja stoji iza Google Pixel-a, piše Techxplore.

Svrha ovog izazova je omogućiti stvarnim ljudima da poduče AI sustav (kojeg YouTube naziva jednostavno LipSync) kako čitati s usana. Iz tvrtke Google se nadaju da će se AI sustav koristiti za razvoj aplikacija za osobe s poremećajima govora, kao što je ALS.

Izazov je jednostavan: korisnici mogu kliknuti na gumb “Pokreni eksperiment” koji će ih odvesti do drugog zaslona koji konfigurira Googleov sustav za rad s korisničkom opremom. Mikrofon nije potreban, već samo video kamera. Na sljedećem zaslonu korisnik se pojavljuje u oblačiću sličnom onom u video pozivu na pametnim telefonima. Kad korisnik klikne na gumb “Spreman sam”, pokreće se melodija za sinkronizaciju usana “Dance Monkey” od Tonesa. Tad bi korisnik trebao otpjevati pjesmu tiho ili glasno. Nakon završetka pjesme, korisnik se preusmjerava na drugi zaslon gdje dobiva svoj rezultat predstavljen od jedne do pet zvjezdica.

Na početnoj stranici izazova, Google navodi da je izazov izgrađen na tehnologiji tvrtke naziva AI TensorFlow.js i da djeluje tako što prati orijentire na licu dok se usne korisnika sinkronizira. Također napominju da je aplikacija optimizirana tako da najbolje radi s Google Chromeom.

Nije poznato hoće li AI lip-sync challenge biti proširen ili ažuriran te koliko dugo će biti dostupan.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Korisnici će kad upišu u tražilicu termin "COVID vaccine" dobiti i rezultate o najbližim lokacijama na kojima se mogu cijepiti.

Web & IT

Lako je zamisliti scenarije u kojima bi ova opcija djelovala kao brend.

Web & IT

Lee Luda nije prvi chatbot koji je od ljudi naučio govor mržnje.

Web & IT

Chrome Canary 89 uključuje funkciju Chrome Labs koja nudi brzi pristup eksperimentalnim funkcijama