Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

Google Maps dobivaju AR navigaciju za pješake

Augmented Reality značajka

Google Maps (ili Google Karte) u zadnjih desetak godina postale su pravi sinonim za spretno snalaženje u poznatim i nepoznatim područjima najširem krugu korisnika pametnih telefona. Pored raznih korisnih funkcija, poput dobro poznate navigacije za vozače, Google sad najavljuje posve novu razinu navigacije za – pješake.

Pored GPS-a i kompasa, nove funkcije rabe i samu kameru uređaja, kako bi uz veliku pomoć uvećane stvarnosti (augmented reality ili AR) u stvarnom vremenu i kompletno vizualno prikazale smjer kretanja.

VPS (Visual Positioning System) upotrebljava Street View način rada, a uključena kamera uređaja osigurava povećanu preciznost. Jednostavno se treba usmjeriti kameru uređaja u smjeru u kojem se krećete, a strelice na ekranu će vam pokazati gdje točno morate skrenuti.

Ovaj sustav će uključivati također i informacije o sadržajima ili institucijama na području kojim prolazite, što bi značilo da će biti koristan i u slučaju pronalaženja skrivenih i zavučenih ureda ili pak zubnih ambulanti.

Sličnu funkcionalnost je Google prikazao i na prošlogodišnjem I/O eventu, kao dio projekta Tango za indoor navigaciju, no kako se čini, uskoro bi to moglo zaživjeti u najširem mogućem smislu.

Kada će točno AR za Google Karte biti službeno lansiran, za sad još uvijek nije poznato, no Google najavljuje kako bi se to moglo dogoditi već kroz nekoliko mjeseci. Video o tome i o malom pomoćniku u obliku lisice pogledajte ovdje:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Biznis

Istraga bi mogla započeti već u listopadu i slijediti obrazac kojeg su uspostavili europski regulatori.

Apps & Software

Paytm je bila nezamjenjiva aplikacija u Indiji i njeno uklanjanje iz trgovine aplikacijama nikako nije dobro dočekano u toj zemlji.

Web & IT

Google je pokrenuo AI lip-sync izazov za sve koji žele sudjelovati.

Apps & Software

Nova opcija će funkcionirati za svih 220 država svijeta, a postat će dostupna za iOS i Android verzije Google Mapsa do kraja ovog tjedna.