Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Google Maps testira prikazivanje semafora u Sjedinjenim Američkim Državama

Google Maps nije prva aplikacija koja je počela mapiranje semafora u SAD-u, tu ideju je prvi predstavio Apple sa svojom aplikacijom Apple Maps i iOS 13.

Foto: Pixabay

Riječ je o novom testu koji je započeo prije par dana, a Google želi provjeriti kako će raditi nova opcija koja se implementira u njihovom popularnom alatu Google Maps. Kako za sad stvari stoje, ova će opcija biti dostupna samo u SAD-u, gdje se trenutno testira, a u pitanju je prikazivanje aktivnosti semafora putem Google Mapsa.

Dakle, Google je počeo s testiranjem prikazivanja stanja semafora kroz njihovu aplikaciju Google Maps. Međutim, sve to je samo još jedna u nizu test faza ali ne i obećanje da će ova opcija na kraju zaista postati dostupna za sve korisnike. Ovu opciju mogu probati samo stanovnici u par gradova SAD-a i to samo putem Android aplikacije.

Google Maps nije prva aplikacija koja je počela mapiranje semafora u SAD-u. Tu ideju je prvo imao Apple sa svojom aplikacijom Apple Maps i iOS 13, a virtualna pomoćnica Siri je čak davala svoje smjernice. Google Maps još uvijek neće koristiti semafore kao dio smjernica pri korištenju uputa za rute, ali i ovo se čini kao ogroman pomak. Gradovi u kojima će opcija biti testirana su: New York, San Francisco, Los Angeles i Chicago, piše The Verge.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Fabricius bi se s vremenom trebao poboljšati, a alat za desktop stoji na raspolaganju egiptolozima, povjesničarima i antropolozima.

Web & IT

Gmail već neko vrijeme ima probleme koji su vezani s filterima za e-mail poruke, što omogućuje da potencijalno opasne poruke stignu u pretinac korisnika.

Apps & Software

Nova, eksperimentalna opcija u Chrome 86 verziji bit će zadužena za optimizaciju upotrebe energije, gašenjem nepotrebnih JavaScript timera i trackera.

Web & IT

Google se već neko vrijeme trudi utjecati na to da se korisnici bolje odnose prema svojim lozinkama.

Oglašavanje