Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Crypto

Gradonačelnik New Yorka želi uvesti Bitcoin kao regularno platežno sredstvo

Foto: Pixabay

Novoizabrani gradonačelnik New Yorka, Eric Adams, objavio je na Twitteru da želi da mu njegove prve tri gradske plaće budu isplaćene u Bitcoinu, kako bi podržao industriju kriptovaluta i pokazao da je i više nego dobrodošla.

Naravno, tako nešto neće biti lako izvedivo jer se postavlja niz pitanja na koja još nije odgovoreno. Ima li gradska financijska služba Bitcoine i, ako nema, kako će ih kupiti i opravdati u gradskoj blagajni? Također, postavlja se pitanje i kako će se u tom slučaju plaćati porez?

Ipak, bez obzira na to hoće li se to zaista dogoditi ili ne, Adams je poslao jasnu poruku kakvi su njegovi planovi kao gradonačelnika, a to je uvođenje kriptovalute u gradske financije.

Adams nije jedini koji želi uvesti kriptovalute kao regularno platežno sredstvo. Francis Suarez, gradonačelnik Miamija, izrazio je slične želje. Naime, oba gradonačelnika žele da njihovi gradovi postanu centri decentraliziranih valuta. Adams je obećao da će se pozabaviti problemima koji usporavaju prihvaćanje investicija u kriptovalutama, dok je Suarez pružio podršku projektu naziva MiamiCoin, koji bi trebao omogućiti građanima da investiraju kriptovalute u gradski sustav. Uz to, nada se da će jednog dana gradske poreze biti moguće platiti u Bitcoinima.

Miami je trenutno u prednosti nad New Yorkom, s obzirom na to da je Blockchain.com svoje sjedište nedavno preselio iz New Yorka u Miami, piše The Verge.

Kao i kod svih političkih obećanja, djela govore puno više od riječi pa je vjerojatno da akcije spomenuta dva gradonačelnika neće imati puno utjecaja na ekonomije gradova kojima upravljaju. Međutim, takve akcije imaju značaj s političke strane i predstavljaju veliki pomak jer dva gradonačelnika razmišljaju o budućnosti financija na jedan inovativan način što u konačnici može potaknuti druge da počnu razmišljati o sličnim potezima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Crypto

Bitcoin je dobio značajnu nadogradnju koja bi trebala poboljšati privatnost i sigurnost. Pokrenuta je nadogradnja koda “Taproot” koja se dugo stvarala. Ažuriranje poboljšava i...

Crypto

SHIB kriptovaluta je nedavno privukla pažnju mnogih ljubitelja kriptovaluta. Razlog tome je svakako činjenica da je vrijednost kriptovalute u samo tjedan dana narasla za...

Crypto

Svijet ima dovoljno problema zbog otpada, a kriptovalute taj problem svakako pogoršavaju. Na godišnjoj razini se zbog digitalnih valuta proizvede elektronskog otpada koji je...

Crypto

Jedna lažna vijest je uspjela protresti tržište kriptovaluta. Naime, pojavilo se lažno press priopćenje Walmarta u kojem je navedeno da će Walmart prihvatiti Litecoin...

Oglašavanje