Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Grimes i Endel kreirali AI uspavanku

Foto: Endel i Grimes AI uspavanka

Synth-pop umjetnica i članica Cyberpunk 2077 ekipe Grimes udružila se sa startup tvrtkom Endel kako bi napravili AI dizajnirani zvuk koji će vam pomoći da se uspavate. “AI uspavanka” kombinira vokale i originalnu glazbu umjetnice poznatije pod pseudonimom Grimes kako bi vam predstavila originalne personalizirane zvukove uz pomoć algoritma u realnom vremenu.

Umjetnica Grimes je izjavila za New York Times kako je bila nadahnuta projektom na kojem je radila, dok je bila u potrazi za ljepšim načinom uspavljivanja svog malenog sina. AI Lullaby (AI uspavanka) je dostupna putem Endel iOS aplikacije do 23. prosinca, a verzija za Android trebala bi se pojaviti do kraja godine. Prihod od ovog projekta namijenjen je dvjema neprofitnim organizacijama: A.I. for Everyone i Naked Heart Foundation, piše MSN.

“Mislim da, ako se pravilno pristupi, umjetna inteligencija ima mogućnost radikalno popraviti naš svijet”, rekla je Grimes u priopćenju za medije. “Cijenim Endel jer predstavljaju rastući trend humane tehnologije. Nadam se da na područjima AI sigurnosti, istraživanja, filozofije, kao i duhovne tehnologije možemo puno rasti u narednim godinama. To će nam biti potrebno”, nadodala je Grimes.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Objavljeni rezultati pokazali su da je u zadnjih šest mjeseci napravljen značajan pomak na tom polju.

Gaming

Piranha Games studio je planirao objaviti proširenje za MechWarrior 5: Mercenaries zajedno sa Steam i GOG verzijama igre 10. prosinca. Međutim, ipak će ih...

Hi-tech

Ova AI voditeljica se zapravo temelji na ljudskoj voditeljici koja također radi za MBN i zove se Jim Ju-ha.

Geek

BEST Zagreb u suradnji s partnerima već petu godinu organizira hackathon u području umjetne inteligencije – AI BattleGround, najveće natjecanje tog tipa koje studenti...