Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Haker besplatno objavio podatke o 10.000 meksičkih American Express računa

Objavljeni podaci o American Express računima uključuju pune brojeve kartica te osobne podatke kao što su ime i prezime, puna adresa, broj telefona, datum rođenja, spol itd.

Foto: Pixabay

Cyber napadi postali su dio svakodnevice, ali obično se za takve usluge obično traže određene naknade. No, jedan cyber napadač besplatno je objavio podatke o 10.000 American Express kartica na hakerskom forumu.

Ispostavilo se da je riječ o reklami, s obzirom na to da haker u istoj objavi nudi prodaju još podataka, a radi se o informacijama o korisnicima meksičkih banaka, odnosno o korisnicima American Expressa, Santandera i Banamexa, piše Bleeping Computer.

Objavljeni podaci o American Express računima uključuju pune brojeve kartica te osobne podatke kao što su ime i prezime, puna adresa, broj telefona, datum rođenja, spol itd.

Međutim, u tablici s podacima koje je haker objavio, ne nalaze se informacije o datumima isteka kartica, lozinke ili drugi osjetljivi podaci financijske prirode koji bi omogućili zlouporabu kreditnih kartica.

“Ne prodajem privatne podatke kao što su lozinka, podaci o kartici, ID broj. Podaci koje prodajem ili dijelim služe marketingu ili marketinškom spamu”, naveo je haker u istoj temi na forumu.

Tako se došlo do zaključka da je haker spomenute podatke izložio u marketinške svrhe, odnosno za tzv. marketinški spam.

Iz tvrtke American Express nisu ni porekli ni priznali da se dogodila povreda podataka, ali su podijelili obavijest da svi vlasnici Amex kartica nisu odgovorni za lažne troškove.

“Svjesni smo situacije i pomno je pratimo. Međutim, podsjećamo, članovi American Express kartice nisu odgovorni za bilo kakve lažne troškove na svojim računima. American Express ima uspostavljene sofisticirane sustave nadzora i mehanizme zaštite koji pomažu u otkrivanju prijevarnih i sumnjivih aktivnosti. Ako utvrdimo da postoji neobična aktivnost koja bi mogla biti prijevara, poduzet ćemo zaštitne mjere”, izjavili su iz American Expressa.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Internet

Prema napisima izraelskog medija, Haaretza, Izrael se oporavlja od cyber napada velikih razmjera. Cyber napadači su u ponedjeljak navečer oborili nekoliko web stranica izraelske...

Internet

Ako vam se ikada dogodila nesreća da ste iz bilo kojeg razloga bili blokirani sa svog Facebook računa, onda znate koliko pokušaj kontaktiranja Facebook...

Internet

Irska Komisija za zaštitu podataka (DPC) priopćila je da je pokrenula istragu protiv tvrtke Facebook zbog curenja osobnih podataka oko 533 milijuna Facebook korisnika...

Internet

Facebook ne planira obavijestiti svoje korisnike koji su možda među pola milijarde korisnika čiji su osobni podaci bili izloženi, nakon što su objavljeni na...