Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Haker besplatno objavio podatke o 10.000 meksičkih American Express računa

Objavljeni podaci o American Express računima uključuju pune brojeve kartica te osobne podatke kao što su ime i prezime, puna adresa, broj telefona, datum rođenja, spol itd.

Foto: Pixabay

Cyber napadi postali su dio svakodnevice, ali obično se za takve usluge obično traže određene naknade. No, jedan cyber napadač besplatno je objavio podatke o 10.000 American Express kartica na hakerskom forumu.

Ispostavilo se da je riječ o reklami, s obzirom na to da haker u istoj objavi nudi prodaju još podataka, a radi se o informacijama o korisnicima meksičkih banaka, odnosno o korisnicima American Expressa, Santandera i Banamexa, piše Bleeping Computer.

Objavljeni podaci o American Express računima uključuju pune brojeve kartica te osobne podatke kao što su ime i prezime, puna adresa, broj telefona, datum rođenja, spol itd.

Međutim, u tablici s podacima koje je haker objavio, ne nalaze se informacije o datumima isteka kartica, lozinke ili drugi osjetljivi podaci financijske prirode koji bi omogućili zlouporabu kreditnih kartica.

“Ne prodajem privatne podatke kao što su lozinka, podaci o kartici, ID broj. Podaci koje prodajem ili dijelim služe marketingu ili marketinškom spamu”, naveo je haker u istoj temi na forumu.

Tako se došlo do zaključka da je haker spomenute podatke izložio u marketinške svrhe, odnosno za tzv. marketinški spam.

Iz tvrtke American Express nisu ni porekli ni priznali da se dogodila povreda podataka, ali su podijelili obavijest da svi vlasnici Amex kartica nisu odgovorni za lažne troškove.

“Svjesni smo situacije i pomno je pratimo. Međutim, podsjećamo, članovi American Express kartice nisu odgovorni za bilo kakve lažne troškove na svojim računima. American Express ima uspostavljene sofisticirane sustave nadzora i mehanizme zaštite koji pomažu u otkrivanju prijevarnih i sumnjivih aktivnosti. Ako utvrdimo da postoji neobična aktivnost koja bi mogla biti prijevara, poduzet ćemo zaštitne mjere”, izjavili su iz American Expressa.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Igre i gaming

Policija u Velikoj Britaniji uhitila je 17-godišnjeg osumnjičenog hakera. Izvješća sugeriraju da je uhićenje povezano s hakiranjem Rockstar Gamesa koje je dovelo do velikog...

Internet

Dok koristimo Google usluge, ne samo tražilicu, već i druge alate i aplikacije poput Gmaila, tvrtka prikuplja podatke o nama kako bi bolje razumjela...

Aplikacije i softver

Nova akademska studija pokazala je da Android i iOS mobiteli dijele podatke sa svojim matičnim tvrtkama u prosjeku svakih 4 i pol minute. Istraživanje...

Internet

Prema napisima izraelskog medija, Haaretza, Izrael se oporavlja od cyber napada velikih razmjera. Cyber napadači su u ponedjeljak navečer oborili nekoliko web stranica izraelske...