Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Geek

Hakeri objavili podatke o 2,28 milijuna korisnika dating stranica

Podaci dating web stranice podijeljeni su besplatno na javno dostupnom hakerskom forumu poznatom po trgovini hakiranim bazama podataka.

Foto: Pixabay

Objavljeni podaci pripadaju web stranici za upoznavanje MeetMindful i uključuju sve, od stvarnih imena do Facebook profila, e-mail adresa i informacija o geografskoj lokaciji.

Poznati haker ovog je tjedna objavio detalje više od 2,28 milijuna korisnika registriranih na MeetMindful.com, web stranici za upoznavanje osnovanoj 2014. godine. Podaci dating web stranice podijeljeni su besplatno na javno dostupnom hakerskom forumu poznatom po trgovini hakiranim bazama podataka.

Objavljeni podaci su zapravo otpad baze podataka korisnika web stranice, a sažeti su u datoteku od 1,2 GB. Sadržaj ove datoteke uključuje mnoštvo informacija koje su korisnici ostavljali prilikom uređivanja profila na web stranici MeetMindful i mobilnim aplikacijama, piše ZDNet.

Neke od najosjetljivijih točaka podataka uključenih u datoteku uključuju: – prava imena, e-mail adrese, detalje o gradu, državi i ZIP kodu, bračni status, datume rođenja, Facebook ID korisnika, IP adrese, šifrirane lozinke računa i slično.

Poruke koje su korisnici razmijenili nisu uključene u objavljenu datoteku, no to ne čini ovaj incident manje osjetljivim.

Iako za određene račune nisu objavljeni svi podaci, i dalje se dostupni podaci mogu iskoristiti za traženje njihovih profila i pronalaska njihovih stvarnih identiteta što može biti uistinu neugodno.

Tema na forumu gdje su objavljeni podaci MeetMindful web stranice pregledana je više od 1.500 puta, a mnogi su podatke i preuzeli. Podaci su i dalje dostupni za preuzimanje s javne web lokacije za hosting datoteka, gdje su prvobitno poslani.

Tijekom proteklih nekoliko godina, mnoge hakerske grupe bavile su se iznuđivanjem. Uzimali bi podatke procurjele s web lokacija dating stranica, a potom bi ucjenjivali i prijetili korisnicima. Od korisnika bi tražili određenu svotu novaca pod prijetnjom da ako ne plate, poslati će profil i povijest razgovora obitelji i kolegama.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Google je nedavno upozorio oko 14.000 svojih korisnika da su postali meta phishing napada. Iza napada stoji hakerska skupina APT28, koja se već neko...

Apps & Software

TikTok je otkrio da ima milijardu aktivnih globalnih korisnika, što ukazuje na stalan rast ove aplikacije za kratke videozapise. Aplikacija, koja je u privatnom...

Hi-tech

Švedska tvrtke Ericsson objavila je da očekuje da će se broj korisnika 5G mreže povećati s 220 milijuna koliko je iznosio prošle godine, na...

Web & IT

Tijekom posljednjih nekoliko godina, Google je smanjio URL adresu u Chrome traci za pretraživanje, rekavši da to olakšava korisnicima prepoznavanje pouzdanih domena. Međutim, sada...

Oglašavanje