Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Geek

Hakeri objavili podatke o 2,28 milijuna korisnika dating stranica

Podaci dating web stranice podijeljeni su besplatno na javno dostupnom hakerskom forumu poznatom po trgovini hakiranim bazama podataka.

Foto: Pixabay

Objavljeni podaci pripadaju web stranici za upoznavanje MeetMindful i uključuju sve, od stvarnih imena do Facebook profila, e-mail adresa i informacija o geografskoj lokaciji.

Poznati haker ovog je tjedna objavio detalje više od 2,28 milijuna korisnika registriranih na MeetMindful.com, web stranici za upoznavanje osnovanoj 2014. godine. Podaci dating web stranice podijeljeni su besplatno na javno dostupnom hakerskom forumu poznatom po trgovini hakiranim bazama podataka.

Objavljeni podaci su zapravo otpad baze podataka korisnika web stranice, a sažeti su u datoteku od 1,2 GB. Sadržaj ove datoteke uključuje mnoštvo informacija koje su korisnici ostavljali prilikom uređivanja profila na web stranici MeetMindful i mobilnim aplikacijama, piše ZDNet.

Neke od najosjetljivijih točaka podataka uključenih u datoteku uključuju: – prava imena, e-mail adrese, detalje o gradu, državi i ZIP kodu, bračni status, datume rođenja, Facebook ID korisnika, IP adrese, šifrirane lozinke računa i slično.

Poruke koje su korisnici razmijenili nisu uključene u objavljenu datoteku, no to ne čini ovaj incident manje osjetljivim.

Iako za određene račune nisu objavljeni svi podaci, i dalje se dostupni podaci mogu iskoristiti za traženje njihovih profila i pronalaska njihovih stvarnih identiteta što može biti uistinu neugodno.

Tema na forumu gdje su objavljeni podaci MeetMindful web stranice pregledana je više od 1.500 puta, a mnogi su podatke i preuzeli. Podaci su i dalje dostupni za preuzimanje s javne web lokacije za hosting datoteka, gdje su prvobitno poslani.

Tijekom proteklih nekoliko godina, mnoge hakerske grupe bavile su se iznuđivanjem. Uzimali bi podatke procurjele s web lokacija dating stranica, a potom bi ucjenjivali i prijetili korisnicima. Od korisnika bi tražili određenu svotu novaca pod prijetnjom da ako ne plate, poslati će profil i povijest razgovora obitelji i kolegama.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Gaming

Hakeri su navodno pribavili izvorni kod za Cyberpunk 2077, neobjavljenu verziju The Witcher 3 i još nekih igara, kao i pravne i financijske dokumente

Web & IT

Sigurnosni stručnjaci ističu da je ovaj napad dio povećane aktivnosti hakera iz Sjeverne Koreje koja postoji već neko vrijeme

Gaming

Steam je vlastiti rekord već oborio šest puta tijekom prošle godine

Web & IT

Broj korisnika interneta u Kini narastao je za 85,4 milijuna

Oglašavanje