Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Horoskopski znakovi i njihove glavne mane

Foto: Pixabay

Znak u horoskopu je moralno neutralan. On ne određuje ničije navike. Ono što astrolozi kod njih pokušavaju izračunati i predvidjeti su određena ponavljanja u načinu ponašanja. Odluke koje donosite zapravo određuju taj način ponašanja, a one se dijele na dobre i loše odluke. Svaka kultura ima svoje vrline i mane. Primjerice, ubijanje je velik zločin i nedozvoljeno je u gotovo cijelom svijetu, a s druge strane u nekim afričkim starijim kulturama, takozvani lov na glave je bio prihvatljiv za mlade kako bi ženama pokazali koliko su vješti.

No, u današnje vrijeme kada govorimo o porocima i manama nećemo ići tako daleko da govorimo o ubojstvima već ćemo se dotaknuti onih, ponekad i teško primjetnih mana koje najčešće obilježavaju određene horoskopske znakove.

Ovan

Mana: Sebičnost
Ovnovi znaju ponekad biti poprilično samoorijentirani. Ljude u svom životu stoga znaju tretirati kao predmete koji im služe kao oruđa koja pomažu da dođu do svojih ciljeva. Za sebe, ovan je uvijek broj jedan. Nerijetko se stoga desi da ovnovi postanu loši u procjeni tuđih karaktera i sebičnost im se obije o glavu.

Bik

Mana: Tvrdoglavost
Tvrdoglavost se često može smatrati i vrlinom, ali mi ćemo istaknuti zašto je ona mana kada je o bikovima riječ. Opće je poznato da kada bik uoči nešto što želi, svima je bolje da mu se maknu s puta. Bikovi individualci vole misliti da je njihova odanost i predanost vrlina, što i jest apsolutna istina, ali slijepa tvrdoglavost kojom pokušavaju sve održati onako kako i je vrlo brzo može postati neprivlačna mana.

Blizanci

Mana: Dvoličnost
Ako vam je najbolji prijatelj u horoskopu znak blizanaca, budite na oprezu. Dvoličnost je nešto što karakterizira blizance pa bi tako mogli biti ogovarani iza vaših leđa ukoliko se često povjeravate tim znakovima. Ako vam se osoba čiji su znak blizanci čini kao gotovo savršen prijatelj ili partner, moguće je da im je tamna strana samo jako dobro skrivena.

Rak

Mana: Obmane
Kada se rak s nekim nešto dogovori, on toj osobi pruža svoja kliješta, a ne ruku. Metaforički bi to značilo da u njihovim glavama dogovor zapravo nije konačan i smije biti prekršen na način koji njima ide u prilog. Klasični primjer tako nečega u svakodnevnom životu su rakovi koji će nešto posuditi od vas i neće vam vratiti jer nisu niti imali namjeru vraćanja.

Lav

Mana: Narcizam
Lavovi ne mogu vjerovati da ih se može kritizirati za bilo što. Svi koji pokušaju su jednostavno ljubomorni. Unatoč tom načinu razmišljanja, lavovi će za sebe reći kako su izuzetno skromni. Ne želite se naći u blizini lava ako ga netko tretira na nešto lošiji način od ostalih jer vrlo lako je moguće da će uslijediti veći oblik drame.

Djevica

Mana: Varanje
Kada djevica vara tijekom neke od društvenih igara, onda svi ostali vjerojatno samo nisu dobro pročitali pravila. Kada vara svog partnera, uvijek će postojati neki razlog bio on fiktivan ili stvaran zbog kojeg je to učinila. Djevice su, može se reći, razlog zašto u svijetu postoje ugovori i garancije o poštivanju postignutih dogovora.

Vaga

Mana: Lijenost
Vaga će čekati zadnji mogući trenutak kako bi obavila neki zadatak koji je stavljen pred nju. Imati partnera u poslu ili na projektu koji je ovaj horoskopski znak vrlo vjerojatno znači da ćete baš vi morati odraditi glavninu posla, a vaga će uvijek imati neko odlično opravdanje zašto je to tako. On će doduše, vrlo vjerojatno biti izmišljen.

Škorpion

Mana: Požuda
Ženski škorpioni u pravilu imaju nevin pogled, ali u svojim mislima one kidaju odjeću s muškaraca koji su im privlačni, a potom im lome srca. Muški škorpioni od žena će uglavnom očekivati strastvenu noć ili dvije, a zatim ih u potpunosti zaboraviti i izbrisati iz života. Stoga, oprezno po tom pitanju kada se radi o škorpionima

Strijelac

Mana: Prevrtljivost
Mislili ste da strijelac smatra kako ste savršeni za njega. Iznenada je promijenio mišljenje bez nekog dodatnog objašnjenja? Strijelac nikada nije zadovoljan i u svemu će pronaći neku manu i razlog za bijeg. Uvijek će pokušati racionalizirati svoje postupke koji će najčešće biti potpuno iracionalni.

Jarac

Mana: Oportunizam
Jarac će sve i svakoga nazivati svojim dobrim, pa i najboljim prijateljima, ali to će sve biti u svrhu osobnog dobitka i pokušaja napredovanja u životu. Vrlo su ambiciozni, ali ponekad pokušavaju svoje ambicije zadovoljiti preko drugih ljudi te stoga treba biti oprezan s jarcima koji su vaši radni kolege.

Vodenjak

Mana: Površnost
Kada vam vodenjak kaže kako vas voli, on to doista i misli. Naravno, njihova definicija ljubavi mogla bi biti malo drugačija od vaše. Njihova privrženost nekoj osobi uglavnom je na verbalnoj bazi, a rijetko na emocionalnoj. Kada se ukaže prvi znak nevolje, nestaju u oblaku dima. Ljude uglavnom sude po vanjštini, a rijetko kada po svemu ostalom.

Ribe

Mana: Poroci
Ribe se vole povezivati i s drugim realnostima. Kada su ribe mlade jako teško razvijaju osjećaj discipline u njihovoj adolescenciji i ranom djetinjstvu te se prepuštaju drugim porocima kao što su alkohol pa i droga. Ribama često treba pomoć u usmjeravanju i ako ste bliski s nekime tko je tog horoskopskog znaka, znate što vam je činiti.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...