Pratite nas

PR

Hubelino staze za pikule

Objavljeno

-

Hubelino je proizvođač dječjih igračaka iz Njemačke. Sjedište tvrtke je u gradu Erkelenzu. Razlikuje se od drugih proizvođača igračaka jer se specijalizirao za proizvodnju kocki te raznih elemenata kojima se te kocke mogu povezati u jednu smislenu cjelinu. Proizvodi nekoliko različitih vrsta kocki, no najveći fokus ove tvrtke su staze za pikule.

Osnovna obilježja Hubelino kocki

Kada na kutiji pročitate podatak “Made ih Germany”, možete biti sigurni da kocke udovoljavaju najvišim standardima jer njemačka kvaliteta je oduvijek sinonim za kvalitetu. Kocke koje izlaze iz Hubelinove tvornice su potpuno organske jer su oslikane posebnom tehnologijom s jestivim bojama te su izrađene od najkvalitetnije ABS plastike. To je plastika koje ne ispušta nikakve štetne tvari niti nakon više godina korištenja. Te činjenice su iznimno važne budući da su kocke prvenstveno namijenjene djeci pa čak i ako, slučajno ili namjerno, završe u njihovim ustima, nema nikakve opasnosti po zdravlje.

Još jedno odlično obilježje ovih kocki je i provjerena kompatibilnost s Lego Duplo kockama. To znači da ćete Hubelinove kocke moći bez problema kombinirati s Lego Duplo kockama te slagati još zanimljivije konstrukcije. Ova kompatibilnost posebno dolazi do izražaja prilikom kupovine Hubelinovih staza za pikule te mogućnošću korištenja Lego Duplo kocki za osnovne elemente staza.

Staze za pikule

Staze za pikule su Hubelinovi najprodavaniji setovi kocki. Setovi sadrže sve potrebno da sami sagradite svoju stazu za pikule te se razlikuju po broju dijelova. Staza za pikule se u principu sastoji od kocki različitih oblika koje na razne načine možete povezati u jednu cjelinu te dobiti funkcionalnu stazu po kojoj će se kotrljati pikule. Sama izgradnja ovih staza zahtijeva puno razmišljanja i planiranja pa će u konačnici itekako utjecati na poticanje kreativnosti kod djece. Ono što ove staze za pikule čini odličnom igračkom je i činjenica da postoji više različitih načina slaganja staza. Poznata je činjenica da djeca brzo gube zanimanje za igračke jer im nakon nekog vremena one postanu dosadne. To s ovim stazama neće biti slučaj jer svaki put kad se djeca krenu s njima igrati, imaju mogućnost složiti stazu na drugačiji način te će im ove staze pružiti mnogo sati zabave.

Staze za pikule pogodne su za djecu svih generacija budući da se setovi razlikuju po broju dijelova. Oni jednostavniji setovi s manje dijelova omogućiti će čak i trogodišnjacima da izgrade svoju prvu stazu, dok će veći setovi predstavljati izazov za slaganje i desetogodišnjacima, a ponekad čak i njihovim roditeljima. U paketu se, osim svih potrebnih dijelova, dobivaju i uputstva za slaganje nekoliko različitih staza pa na taj način možete, korak po korak, sastaviti svoju prvu stazu. Isto tako, sva uputstva možete skinuti i sa Hubelinove internetske stranice, u slučaju da ih negdje izgubite. No, pravi užitak predstavljat će sastavljanje vlastitih staza. A još kada svemu tome dodate i Lego Duplo kocke te malo mašte, imate mogućnost stvaranja stvarno impresivnih konstrukcija.

Dostupni setovi

Kao što je ranije spomenuto, Hubelino nudi nekoliko različitih setova staza za pikule, kao i setove raznih dodataka. Setovi se razlikuju po broju dijelova od kojih se sastoje pa o tome ovisi i vrijeme koje će vam biti potrebno da biste sastavili cijelu stazu. Za one najmlađe, u ponudi je set od 85 dijelova. Ovaj set sadrži sve konstrukcijske dijelove za sastavljanje funkcionalne staze kao i neke dodatne dijelove s kojima će staza biti još atraktivnija. Naravno, u setu se dobiva i sedam pikula kako biste odmah mogli isprobati svoju stazu. Planirate li svom djetetu nabaviti stazu za pikule, a ne znate za koju se odlučiti, ovaj set od 85 dijelova bit će odličan izbor. Uz ovaj set, dijete će naučiti osnove sastavljanja staza, a u setu će dobiti sve potrebne dijelove da sastavi razne atraktivne staze. Naravno, kasnije se ovaj mini set može nadograditi s nekim novim setom te se mogu stvoriti i puno veće i atraktivnije staze.

Najveći Hubelinov set staza za pikule sadrži čak 200 dijelova. Sastavljanje staza uz ovaj set će i djeci i njihovim roditeljima predstavljati veliki izazov jer zbog velikog broja dijelova, moguće je sastaviti jako mnogo, potpuno različitih, staza. U setu se nalaze kocke za slaganje same konstrukcije staze, razne skretnice, tuneli te 4 pikule koje će se kotrljati niz stazu. Isto tako, u setu ćete dobiti i uputstva za sastavljanje nekoliko različitih staza, dok uz pomoć mašte možete stvoriti i još puno raznolikih staza. Upravo u tome leži i čar igranja s ovim setovima.

Kako bi osigurao još više zabave te brojne nove mogućnosti slaganja, Hubelino u ponudi ima i posebne pomoćne setove s raznim dodacima kojima možete upotpuniti svoje postojeće setove. Neki od dodatnih pomoćnih setova uključuju još više kocki za slaganje konstrukcije, još više skretnica te posebne unikatne dodatke, poput katapulta. Ako vam pikule koje ste dobili u kupljenom setu nisu dovoljne, možete kupiti i dodatni set koji sadrži 12 pikula različitih boja. Kombiniranjem osnovnih setova s dodatnim, pomoćnim setovima, osigurani su vam sati i sati zabave provedenih u slaganju.

Hubelino aplikacija

Hubelino je shvatio da je ponekad teško složiti stazu za pikule samo pomoću slika, odnosno knjižice sa uputstvima koja se dobiva u svakom setu. Zato su iskoristili mogućnosti moderne tehnologije te svojim kupcima dali na raspolaganje besplatnu aplikaciju koja će im pomoći pri slaganju staza za pikule. Aplikacija je dostupna za osobna računala s Windows operativnim sustavom te za mobilne uređaje bazirane na Androidu ili IOS-u.

Aplikacija nudi animirana objašnjenja, korak po korak, za slaganje nekoliko staza za pikule iz nekoliko različitih setova. Svaki model staza za pikule se u aplikaciji može rotirati, povećavati te okretati za 360° stupnjeva tako da ne biste trebali imati problema sa slaganjem. Osim pomoći pri slaganju, aplikacija vam nudi i mogućnost pregledavanja ostalih Hubelino proizvoda.

Tražite li igračku za svoje dijete koja neće nedugo nakon kupovine završiti u ormaru s ostalim igračkama, neki od dostupnih Hubelinovih setova sa stazama za pikule su odličan izbor. Osim same igre, djecu će potaknuti na kreativno razmišljanje, a isto tako ćete se i vi, kao roditelji, moći uključiti u slaganje te zajedno sa svojom djecom slagati prekrasne staze. Osmijeh na licu djeteta, nakon što samo, ili uz vašu pomoć, složi stazu te pusti pikule da se njome kotrljaju, bit će vam nagrada što ste mu poklonili upravo ovu igračku.

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

Nastavi čitati
Super ponuda
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

PR

Vodeće tvrtke iz financijskog sektora s područja jugoistočne Europe odabrale su IBM za digitalnu transformaciju poslovanja

Objavljeno

-

Objavio

Ukupna potrošnja na IT u srednjoj i istočnoj Europi, uključujući zemlje jugoistočne Europe, nastavit će svoj pozitivni zamah dosežući 127,3 milijarde dolara u 2019. godini, prema Svjetskom polugodišnjem vodiču za IT potrošnju: Veličina industrije i kompanija koji je objavila International Data Corporation (IDC). Među vertikalama industrije, telekomunikacije i bankarstvo su vodeći u pogledu potrošnje na IT tržištu.

IBM je na regionalnoj konferenciji za jugoistočnu Europu THINK South East Europe Summit objavio primjere suradnje s bankama iz regije među kojima su:

U Hrvatskoj, Zagrebačka banka (ZABA) surađuje s IBM-om na projektima implementacije novih usluga za korporativne klijente i maloprodajne korisnike. ZABA je uvela DevOps praksu i automatizirala instalacije i konfiguracije servera te postavljanje aplikacija, uz pomoć IBM UrbanCode Deploy (UCD) platforme. Time je ZABA uspješno nastavila razvijati aplikacije na inovativan i brz način čime može brže razvijati i implementirati nove usluge za sve  bolje korisničko iskustvo.

Bankart, pružatelj usluga platnog prometa u Sloveniji, surađivao je s IBM-om u izgradnji otvorene bankarske platforme za PSD2 (Direktiva o platnim uslugama 2). Na ovaj način Bankart će ponuditi jedinstvenu platformu PSD2 za 11 slovenskih banaka kako bi se osiguralo poštivanje spomenute EU direktive i omogućila digitalizacija banaka uz istovremeno usvajanje otvorenog bankarskog pristupa.

Zbog različitih ekonomskih i pravnih razloga na tržištima koja opslužuje, OTP grupa sa sjedištem u Mađarskoj pruža globalne financijske usluge putem nekoliko podružnica u jugoistočnoj Europi. Odjel za istraživanje i razvoj koristi suvremena rješenja poput AI i Blockchaina, na tehnologijama otvorenog koda, kao što su IBM OpenPower serveri, kako bi se iskoristio puni potencijal tehnologije, ubrzalo vrijeme za plasiranje novih proizvoda i uspješno poslovalo na tržištu.

U Bugarskoj je DSK banka odabrala IBM SPSS radi ubrzanja pružanja usluga kupcima te brzih i preciznih procjena kreditnog rizika. SPSS će pomoći da se proces odobravanja prosječnog kredita ubrza za otprilike šest puta, skraćujući ‘vrijeme do odobrenja’ na samo nekoliko minuta. Boris Ederov, Head of Retail Credit Risk Directorate, DSK banka, izjavio je: „IBM SPSS igra ključnu ulogu u digitalnoj transformaciji DSK banke. Odobrenje potrošačkih zajmova ključan je prvi korak i postoji golem potencijal da se prediktivna analitika ugradi i u druge ključne procese, poput zadržavanja kupaca i preporuka proizvoda. Kao jedinstvena platforma za sve procese ocjenjivanja i odlučivanja o riziku, SPSS nam daje snažne temelje za budući rast.” U 2017. godini, DSK banka odabrala je IBM Cloud kao platformu za svoj centralni bankarski sustav.

Banca Intesa iz Srbije odabrala je IBM API Connect platformu kako bi potaknula inovativnost otključavanjem potencijala iz internih aplikacija i podataka. Platforma pomaže u ostvarenju zadanih ciljeva, poput širenja poslovnih prilika na nova tržišta i stvaranju novih prihoda izvan područja njihovog tradicionalnog poslovanja, radi stjecanja konkurentske prednosti i poticanja inovacija.

Raiffeisen Romania je odabrala IBM Watson Assistent, uslugu na IBM Cloudu, kako bi unaprijedila odjel ljudskih resursa – dizajnirala je virtualnog agenta kako bi pomogla svojim zaposlenicima u dobivanju bržih odgovora na uobičajena pitanja. U budućnosti, virtualni agent će osim davanja odgovora na uobičajena pitanja davati i odgovore na osobna pitanja, kao što su zahtjevi za godišnji odmor ili generiranje potvrda i dokumenata. Virtualni agent daje odgovore na rumunjskom jeziku, a treniran je od tima stručnjaka Raiffeisen banke i IBM-a.

Današnje vijesti odnose se na promjene u financijskoj industriji i način na koji IBM-ova inovativna tehnologija pomaže na tom polju. IBM pruža podršku za „back office“ sustave za 90% svjetskih banaka, a 19 od prvih 20 banaka Fortune 500 i financijskih institucija koriste IBM Cloud.

Nastavi čitati

PR

Blizanački odnosi – neraskidiva veza

Objavljeno

-

Objavio

Međuljudski odnos, onaj koji nas može uzdići do zvijezda ali i srušiti u najgoru stranputicu i očaj, zasigurno jest onaj ljubavne prirode, i u takvim trenucima zaista ništa drugo na svijetu više nije ni važno. Poseban ljubavni odnos, u kojem dolazi do susreta blizanaca odnosno blizanačkih duša još je uvijek jedan od misterija gdje znamo teoretski što se događa ali duša nam se buni i ne može to podnijeti. To je onaj odnos koji kad se sruši, a to se obavezno dogodi, svrha mu je natjerati osobu da duhovno raste no nažalost ne desi se tako uvijek.

Kad pronađemo našu blizanačku dušu to je neminovno jedno stanje euforije, optimizma i životnog sjaja, osjećamo i znamo da smo pronašli ono za čim smo toliko dugo žudjeli i sad su nam se napokon sve kockice posložile na mjesto kad je ta osoba ušla u naš život. To nije stanje mira već euforije i adrenalina koji nas obuzme tako da se više i ne sjećamo da je prije postojao život i da su postojale stvari u tom životu koje su nas radovale jer sve je sad premalo i previše bezlično od prije u odnosu na ovo sada.

Traje to neko vrijeme, a onda se odnos jednostavno raspadne, najčešće bez objašnjenja, bez uvoda, bez ikakvih naznaka da bi se tako nešto moglo dogoditi. I padamo na dno jer više nijedan osjećaj to ne može zamijeniti, ništa više nije isto, ne možemo se vratiti nazad, a ne možemo ni naprijed jer osjećamo da nam je duša umrla.

Postavljamo si bezbroj pitanja, pokušavamo racionalno doći do nekog rješenja ili bar odgovora, pokušavamo možda čak i na silu vratiti u život ono što nam je tako bešćutno oduzeto. Pitanje “zašto” postavimo si milijun puta na dan, a baš to pitanje nema nikakvog smisla.

Čemu blizanački odnos? Zašto bi se mučili kad smo mogli zauvijek biti toliko sretni? Ali radi se o tome da nismo mogli, ne bez upravo ovoga što nam se dogodilo. No, tema je ovdje da ljudi drugačije reagiraju i ne ispune uvijek ono što im je predodređeno. Neki se ljudi trgnu, shvate o čemu je riječ, da se radi upravo o njima samima i njihovom rastu, i jednom kad skupe snagu i krenu dalje, dožive mnogo stvari u životu koje ih promijene u jednu snažniju, kvalitetniju i bolju osobu. No postoje ljudi koji padnu pod tim teškim očajem i nemaju više snage da se dignu.

Ovdje se radi o nespremnosti da se u ovom životu susretnu sa svojom blizanačkom dušom, a također i njihovoj nemogućnosti prihvaćanja onoga što jeste. Tu dolazi do pokušaja rješavanja situacije uglavnom putem ezoterijskih metoda koje doista daju pomoć i odgovore, a jedna od najtraženijih i najpoznatijih u kojima se traži rješenje jeste drevni medij za predviđanje budućnosti, uvide u sadašnjost, savjetodavne poruke, ukratko-tarot, precizno, tumačenje kroz tarot za ljubav i ljubavnu problematiku kroz otkrivanje srži problema i rješavanje istog.

Drugima je kratkoročno dovoljan i sam horoskop, no horoskop važi samo ako je osobni, a ne onaj opći koji nalazimo na sve strane. Sama po sebi astrologija je moćna ako se naiđe na pravog stručnjaka, dobrog poznavatelja astrologije.

Jer blizanačke duše, kako je već spomenuto, jesu jedna posebno zahtjevna tema koji doista mnogi shvaćaju na ne baš pravi način, pa dolazi do zabuna i kretanja pogrešnim putem, a često i do pokušaja da se neki ljubavni odnos ostvari “silom” što na koncu nikada ne daje dobre rezultate.

Ipak, ono što iskusan tumač tarota može, horoskop ne može dosegnuti. Iz tarota ćete dobiti otkrivanje vašeg karmičkog puta, uputstva kako se nositi s vlastitom karmom, te kako prihvatiti sudbinu koja vas čeka i otkriti da li ste u pravu kada za svoj ljubavni odnos imate osjećaj da je blizanački.

Možda se neupućeni pitaju, da li je baš potreban tarot ili neka druga ezoterijska grana da bi se iznašli odgovori i rješenja. Oni koji su bili u situacijama, (ili će biti), da ne znaju na čemu su ili da ne mogu prihvatiti ono što jeste u vezi blizanačkih odnosi-oni znaju odgovor na ovo pitanje.

Izvor: Vidovitost.net

Nastavi čitati

PR

Bonbon novosti u Multimedija paketima Uzmi Deezer ili HBO GO s uključenom 1 gigom!

Objavljeno

-

Objavio

Što bi napravili za jednu gigu – čistili tonu graška s mamom i tetkom ili pozirali goli pred roditeljima svoje cure?

Ne morate. Dovoljno je aktivirati Deezer ili HBO GO u bonbonu jer korisnici bonbona od 08. 11. imaju mogućnost uživati u zabavnom sadržaju uz već ranije predstavljen Deezer u bonbon ponudi, te uz novi Multimedija paket – HBO GO. Uključivanjem bilo kojeg od navedenog paketa po cijeni od 40 kuna mjesečno, korisnici dobivaju 1 gigu internetskog prometa za surfanje po svom izboru.

Ako koristitite bonbon vjerojatno znate da možete precizno optimizirati vlastitu potrošnju, sami kreirati tjedne i mjesečne pakete, birati želite li više besplatnih minuta razgovora, SMS poruka ili gigabajta interneta.

Osim toga, korisnici mogu izabrati jednu od četiri unaprijed pripremljene, gotove mjesečne kombinacije – s velikim internetom, s velikim razgovorima, jako velikim internetom i s jako jako velikim internetom.  

U novoj bonbonovoj ponudi, uključite li Deezer ili HBO GO uz nadoplatu od četrdeset kuna mjesečno, dobiti bez obzira koristite li mali, veliki ili srednji paket interneta, dobit ćete jedan gigabajt interneta potpuno besplatno.

Oni korisnici koji su odabrali jednu od četiri gotove kombinacije Deezer i HBO GO, uz dodatan gigabajt interneta plaćaju samo 30 kuna.

Svoju kombinaciju možete složiti ovdje.

Nastavi čitati

Preporučeno