Future

I Facebook razmatra skrivanje broja lajkova

Foto: Pixabay

Portal DigitalTrends je objavio izvještaj o posljednjim istraživanjima društvenih mreža i navodi da se Facebook sprema na testno ukidanje brojača lajkova na aplikaciji Android.

Čelnici Facebooka su zatim za magazin TechCrunch potvrdili te navode. To potvrđuje da Facebook kada ne sudjeluje u serijskim skandalima, radi i na novitetima.

Prvi čovjek Facebooka, Mark Zuckerberg, je također prije nekoliko mjeseci izjavio kako mu je želja da korisnici manje vode brigu o broju reakcija na svoje objave, a da više rade na “povezivanju s drugim korisnicima”.

Utrka za pozornošću na društvenim mrežama u posljednjih nekoliko godina je trend koji ima negativan odraz na mentalno zdravlje ljudi, naročito adolescenata.

Psihologinja sa Sveučilišta u San Diegu, Jean Twenge, je prije dvije godine objavila rad u kojem ukazuje na rast broja adolescenata koji dnevno minimalno 5 sati provode na društvenim mrežama. Upozorava da je ta kategorija i do 70 puta sklonija suicidalnim mislima od onih mladih koji na društvenim mrežama dnevno provode samo do sat vremena.

Rezultati njezinog istraživanja pokazali su kako raste i broj adolescenata koji se osjećaju očajno i bezvoljno. Taj problem je nešto izraženiji kod ženske populacije.

Razmatranje skrivanja lajkova nije ništa usamljeno, izgleda kako najpopularnija društvena mreža vrvi od noviteta u posljednje vrijeme.

Komentiraj

Odgovori

Vrh