Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Future

I Facebook razmatra skrivanje broja lajkova

Portal DigitalTrends je objavio izvještaj o posljednjim istraživanjima društvenih mreža i navodi da se Facebook sprema na testno ukidanje brojača lajkova na aplikaciji Android.

Čelnici Facebooka su zatim za magazin TechCrunch potvrdili te navode. To potvrđuje da Facebook kada ne sudjeluje u serijskim skandalima, radi i na novitetima.

Prvi čovjek Facebooka, Mark Zuckerberg, je također prije nekoliko mjeseci izjavio kako mu je želja da korisnici manje vode brigu o broju reakcija na svoje objave, a da više rade na “povezivanju s drugim korisnicima”.

Utrka za pozornošću na društvenim mrežama u posljednjih nekoliko godina je trend koji ima negativan odraz na mentalno zdravlje ljudi, naročito adolescenata.

Psihologinja sa Sveučilišta u San Diegu, Jean Twenge, je prije dvije godine objavila rad u kojem ukazuje na rast broja adolescenata koji dnevno minimalno 5 sati provode na društvenim mrežama. Upozorava da je ta kategorija i do 70 puta sklonija suicidalnim mislima od onih mladih koji na društvenim mrežama dnevno provode samo do sat vremena.

Rezultati njezinog istraživanja pokazali su kako raste i broj adolescenata koji se osjećaju očajno i bezvoljno. Taj problem je nešto izraženiji kod ženske populacije.

Razmatranje skrivanja lajkova nije ništa usamljeno, izgleda kako najpopularnija društvena mreža vrvi od noviteta u posljednje vrijeme.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima.

Apps & Software

Ako vam opcija nije odmah dostupna, napravite update aplikacije ili pričekajte dok opcija ne postane dostupna svima.

Web & IT

Planira se integracija s Instagramom i drugim aplikacijama koje su u posjedu Facebooka

Web & IT

Korisnik će sav svoj multimedijski sadržaj s Facebook mreže moći imati i na svom Google Photos i Drive računu.

Oglašavanje