Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

IBM-ov novi open-source alat pomaže programerima povećati pristupačnost njihovih aplikacija

Smjernice pružaju programerima informacija s pojedinostima na koje bi se trebali usredotočiti kada je u pitanju pristupačnost.

Kada dizajniraju aplikacije, programeri ne stavljaju njihovu pristupačnost na prvo mjesto liste prioriteta. Uz to, programeri najčešće nemaju listu smjernica koje prate da bi omogućili što lakšu pristupačnost i korištenje svoje aplikacije. Zbog toga je IBM razvio besplatan toolkit, koji će vam omogućiti da vaši produkti budu korišteni od više ljudi u manje vremena.

IBM-ov novi alat je podijeljen u dva dijela:

  • Skup javnih smjernica koje se nazivaju IBM Equal Access Toolkit
  • Checker koji identificira nedostatke u aplikaciji s stajališta pristupačnosti

Smjernice pružaju programerima informacija s pojedinostima na koje bi se trebali usredotočiti kada je u pitanju pristupačnost. Također pripremaju programere za dostupnost u različitim fazama kao što su planiranje, dizajniranje, razvoj i lansiranje na tržište.

Accessibility Checker je dostupan kao plugin za Chrome i Firefox, a možete ga koristiti i kao bilo koje Node.js-okruženje za automatsko testiranje pristupačnosti.

Si McAleer, programski direktor u IBM Accessibility, rekao je da je važno imati na umu ove smjernice i provjeriti aplikaciju prije nego što se pusti u rad.

Prema istraživanju najboljih 1.300 stranica s WebAIM-a, 98% stranica imalo je neku vrstu pogreške u pristupačnosti. Prošlog studenog, Accessible.com, usluga alata za pristupačnost, testirala je 10 milijuna stranica i otkrila da ih više od 97% nije poštivalo Smjernice o pristupačnosti web sadržaja (WAG) World Wide Web Consortium.

U nedavnom Q&A na TNW, Hans Jørgen Wiberg, osnivač Be My Eyes, aplikacije koja pomaže osobama s oštećenim vidom, istaknuo je kako mnogi programeri aplikacija zaboravljaju pravilno označavati gumbe, čineći ove aplikacije nedostupnima:

“Mnoge aplikacije nisu dostupne, jer programeri nisu označili gumbe, pa čitač zaslona kaže samo gumb, što nije korisna informacija. Te bi aplikacije morale imati vrlo veliku naljepnicu u App Store ili Play Storeu kako ta aplikacija nije pristupačna.”

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Najbrže superračunalo na svijetu identificiralo je kemikalije koje bi mogle zaustaviti širenje koronavirusa.

Promo i akcije

Ukupna potrošnja na IT u srednjoj i istočnoj Europi, uključujući zemlje jugoistočne Europe, nastavit će svoj pozitivni zamah dosežući 127,3 milijarde dolara u 2019....