Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

IBM-ov novi open-source alat pomaže programerima povećati pristupačnost njihovih aplikacija

Smjernice pružaju programerima informacija s pojedinostima na koje bi se trebali usredotočiti kada je u pitanju pristupačnost.

Kada dizajniraju aplikacije, programeri ne stavljaju njihovu pristupačnost na prvo mjesto liste prioriteta. Uz to, programeri najčešće nemaju listu smjernica koje prate da bi omogućili što lakšu pristupačnost i korištenje svoje aplikacije. Zbog toga je IBM razvio besplatan toolkit, koji će vam omogućiti da vaši produkti budu korišteni od više ljudi u manje vremena.

IBM-ov novi alat je podijeljen u dva dijela:

  • Skup javnih smjernica koje se nazivaju IBM Equal Access Toolkit
  • Checker koji identificira nedostatke u aplikaciji s stajališta pristupačnosti

Smjernice pružaju programerima informacija s pojedinostima na koje bi se trebali usredotočiti kada je u pitanju pristupačnost. Također pripremaju programere za dostupnost u različitim fazama kao što su planiranje, dizajniranje, razvoj i lansiranje na tržište.

Accessibility Checker je dostupan kao plugin za Chrome i Firefox, a možete ga koristiti i kao bilo koje Node.js-okruženje za automatsko testiranje pristupačnosti.

Si McAleer, programski direktor u IBM Accessibility, rekao je da je važno imati na umu ove smjernice i provjeriti aplikaciju prije nego što se pusti u rad.

Prema istraživanju najboljih 1.300 stranica s WebAIM-a, 98% stranica imalo je neku vrstu pogreške u pristupačnosti. Prošlog studenog, Accessible.com, usluga alata za pristupačnost, testirala je 10 milijuna stranica i otkrila da ih više od 97% nije poštivalo Smjernice o pristupačnosti web sadržaja (WAG) World Wide Web Consortium.

U nedavnom Q&A na TNW, Hans Jørgen Wiberg, osnivač Be My Eyes, aplikacije koja pomaže osobama s oštećenim vidom, istaknuo je kako mnogi programeri aplikacija zaboravljaju pravilno označavati gumbe, čineći ove aplikacije nedostupnima:

“Mnoge aplikacije nisu dostupne, jer programeri nisu označili gumbe, pa čitač zaslona kaže samo gumb, što nije korisna informacija. Te bi aplikacije morale imati vrlo veliku naljepnicu u App Store ili Play Storeu kako ta aplikacija nije pristupačna.”

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Biznis i posao

Apple, jedan od najvećih oglašivača na platformi X, bivšem Twitteru, objavio je obustavu svog oglašavanja samo dva dana nakon kontroverznog tweeta vlasnika Elona Muska....

Tech

IBM Personal Computer, poznat i kao IBM PC, predstavljao je prekretnicu u svijetu računalne tehnologije kada je prvi put lansiran 12. kolovoza 1981. godine....

Tech

Najbrže superračunalo na svijetu identificiralo je kemikalije koje bi mogle zaustaviti širenje koronavirusa.

Promo i akcije

Ukupna potrošnja na IT u srednjoj i istočnoj Europi, uključujući zemlje jugoistočne Europe, nastavit će svoj pozitivni zamah dosežući 127,3 milijarde dolara u 2019....