Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

ILife V7S – ustanak robota počinje usisavačem

ilife-v7s

Na ovim stranicama mogli ste pročitati članke o svoj sili gadgeta; bavili smo se svime, od svijetlećih mini-suknjica do ultimativnih borbenih strojeva. I sad smo naletjeli na uređaj kakva nikad nismo spomenuli: robotski usisavač!

Iza ove ideje krije se, jasno, želja da se olakšaju kućni poslovi i opterećenje njima svede na što manju mjeru. Znatan broj etabiliranih marki (LG, Dyson, Philips) imaju svoja robotska rješenja za čišćenje doma, no cijena im je daleko od mogućnosti prosječnog domaćeg džepa. Iz tog smo razloga potražili povoljnije rješenje i pronašli ga na stranici Igogo.

Riječ je o robotskom usisavaču sa širokim vremenom autonomije (140 minuta), koji će vam usisati i prebrisati pod dok vi, recimo, spavate. ILife V7S radi, naime, u rasponu između 40 i 60 dB što je prilično tiho, osobito ako se usporedi s klasičnim usisavačima. Nakon što po isteku spomenutih 140 minuta detektira da je baterija pri kraju, ILife V7S će se sam uputiti k punjaču i pokrenuti proces punjenja.
ilife-3

Uređaj ima infracrvene senzore cijelim svojim opsegom, dok su dodatni raspoređeni na njegovu dnu. Svrha im je, osim da izbjegnu prepreke, otkriti prljavštinu i pratiti proces njena uklanjanja. Pod “prepreke” prvenstveno mislimo na namještaj, koji bi stradao kad bi se ovakvi uređaji zabijali u njega.

ilife-1

ILife V7S posjeduje četke od mikrovlakana kojima prikuplja prljavštinu u dva spremnika. U jedan od njih možete dodati vodu (cca. 450 ml), čime ovaj usisavač postaje prilično učinkoviti mop. Oba se spremnika, inače, jednostavno uklanjaju i čiste, a u njih se bez problema može smjestiti otpad razne vrste: mrvice, konfeti, opušci, pepeo, sjemenje. kamenčići i slično. U paketu s usisavačem dobit ćete i daljinski upravljač, pa se možete poigrati uređajem iz udobnosti fotelje i onda usporediti rezultate s autonomnim usisavanjem (tko lošije odradi posao, plaća pivo).

Ovakvi uređaji, sigurni smo, relativno brzo će istisnuti klasične čistače interijera. Jednostavno korištenje u kombinaciji s uštedama u vremenu učinit će robotske usisavače gadgetima koji se moraju imati u kući. Zašto ne započeti već sada?

ilife-4

Specifikacije robotskog usisavača ILife V7S

Ime: ILife V7S
Funkcija: ribanje/usisavanje/brisanje poda
Vijeme punjenja: 300 min
Vrijeme autonomije: 140 min
Kapacitet spremišta za prljavštinu: 500 ml
Kapacitet spremišta za vodu: 450 ml
Baterija: Litijska, 2600 mAh
Dimenzije: 34x34x8 cm
Težina: 3 kg
Sadržaj paketa: usisavač, postolje za punjenje, daljinski upravljač, adapter, četke za čišćenje, mop
Cijena: 147,39 eura

ilife-2

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Startupi robotike koji se bave automatizacijom zabilježili su snažan porast interesa od početka pandemije, s obzirom na to da se sve više tvrtki zanima...

Hi-tech

U sljedećih nekoliko mjeseci robot Spot bi trebao dobiti i mehaničku ruku.

Akcije

Prvi model bežičnog usisavača sa logom Roborock je model H6. Na stranici Geekbuying možete kupiti vrhunski usisavač s posebnim popustom koji ćemo spomenuti u...

Hi-tech

Na ulicama Tunisa pojavio se policijski robot koji patrolira kako bi se uvjerio da građani te zemlje poštuju karantenu tijekom epidemije koronavirusa. Kada primijeti...