Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Impresivna miješana stvarnost uskoro dolazi na tržište

Dvije riječi: Magic Leap

Miješana stvarnost (mixed reality ili MR) koju je Magic Leap najavio prije već dosta vremena je nešto na što su svi već polako bili zaboravili.

U međuvremenu se dogodilo to da je Microsoft izbacio HoloLens, a potom je i Windows izbacio MR platformu za koju su mnogobrojni proizvođači izradili i svoje headsetove (koji su, nažalost, nudili samo VR – a ne i pravi MR).

Ipak, uoči skorog lansiranja Magic Leap One naočala te čitave MR platforme za koju mnogobrojni developeri u tajnosti već dulje vrijeme stvaraju sadržaje, Magic Leap konačno polako otkriva detalje koji bi nam svima trebali pokazati kako će njihov sustav miješane stvarnosti zapravo funkcionirati.

Kako bi pokazali da se doista nisu šalili kad su tvrdili da će njihova miješana stvarnost biti baš ona najbolja na tržištu, Magic Leap je relativno nedavno objavio kako surađuje s veteranom industrije stripa Grantom Morrisonom. Ovaj put su nam također odlučili pokazati kako će funkcionirati cijeli operativni sustav i sučelje, uključujući i sam početni ekran.

Foto: Magic Leap

Trodimenzionalne aplikacije s elementima koji su u stanju stupati u interakciju s okolišem bez obzira na to o kakvoj se točno površini radi Magic Leap naziva “immersive apps”.

Ukoliko poželite razviti svoju vlastitu igru koja će prkositi gravitaciji, Magic Leap vas onda i poziva da se uključite u njihovu školicu za developere u kojoj ćete moći naučiti kako raditi aplikacije u Unityu.

Foto: Magic Leap

Sve sadržaje koje ćete moći gledati kroz njegov headset također ćete moći dijeliti kako bi ih svi ostali mogli gledati “vašim očima” i to pritiskom na gumb Cast.

Kompanija tvrdi kako će započeti s isporukom svojih MR headsetova u tijeku ovog ljeta, no još nisu naveli konkretan datum lansiranja.

Ukoliko ne dođe do nikakvog  kašnjenja, trebali bismo vrlo skoro i vidjeti konačnu inačicu Magic Leap stvarčica.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Pametne naočale bi mogle značiti revoluciju