Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Indijski znanstvenici napravili svemirske cigle za buduću gradnju na Mjesecu!

Indijski znanstvenici tvrde da su napravili specijalne cigle za gradnju na Mjesecu, koje bi omogućile podizanje objekata na našem prirodnom satelitu u svrhu njegovog detaljnog istraživanja.

Cigle su, prema njihovim riječima, napravljene od materijala koji simulira Mjesečevu površinu na osnovu uzorka koje je NASA prikupila tijekom svoje misije, piše RT.

„Svemirske cigle“, prema pisanju indijskih medija, omogućiti će i gradnju zgrada koje zahtijevaju upotrebu sredstava nađenih na površini Mjeseca.

Prema riječima znanstvenika, cigle su napravljene od materijala koji simulira zemljište Mjeseca, umjetno proizvedenog tako da 99,6% materijala odgovara karakteristikama uzoraka koje je NASA prikupila prilikom Apollo misije.

Ovim potezom indijski su znanstvenici pokazali da žele biti u korak sa svjetskim silama u osvajanju Mjeseca, a početkom siječnja predstavnici Indijske organizacije za istraživanje svemira izjavili su da će ove godine organizirati i svoju treću misiju na Mjesec.

Još jedan dio indijskog ambicioznog programa za istraživanje svemira jest misija Gaganyaan, prilikom koje će u svemir biti poslani ljudi, a koja se planira za 2022. godinu. Četiri člana posade već su izabrana i bit će na obuci u Rusiji.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Biznis i posao

Naslov se možda čini kao dio radnje nekog znanstveno-fantastičnog filma, ali je istinit. Svemirska agencija Ujedinjenog Kraljevstva dala je Rolls-Royceu novih 2.9 milijuna funti...

Internet

Jedan od glavnih promotivnih aduta Samsungovih mobitela su njihove kamere koje imaju sposobnost fotografirati Mjesec s velikom dozom detalja. To ih čini impresivnima i...

Aplikacije i softver

Paytm je bila nezamjenjiva aplikacija u Indiji i njeno uklanjanje iz trgovine aplikacijama nikako nije dobro dočekano u toj zemlji.

Tech

Kompanija Blue Origin je 2018. godine dobila 500 milijuna dolara za razvijanje New Glenn rakete, koja bi mogla letjeti do određenih točaka u svemiru,...

Tech

Plan za vraćanje astronauta na Mjesec podrazumijeva i novo vozilo koje će se moći kretati po površini našeg prirodnog satelita. Zato NASA sada traži...