Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Industrija ljepote luduje za tehnologijom

Neka vam mobitel bude osobni kozmetičar

Na sajma startupova, digitalnih transformacija te inovacija Viva Technology Paris 2019 (ili skraćeno VIVATECH) predstavljene su zanimljive inovacije u kojima se ljube briga za izgled i zadnji dosezi tehnologije.

Paris je tako prošlog tjedna bio dom najnovijim tehnologijama i digitalnim proizvodima iz navedene domene, a L’Oréal se posebno oboružao novitetima u predstavljanju.

Premijerno je predstavio uslugu virtualnog savjetnika za kosu koji daje korisne savjete o boji i njezi kose. To potpisuje ModiFace, L’Oréalova kompanija za razvoj tehnologija koje upotpunjuju njegu ljepote s proširenom stvarnošću. Posjetiteljima je savjetnik omogućio da putem glasovnih naredbi dobiju profesionalne savjete za njegu kose te virtualno isprobaju boje koje požele.

Foto: YouTube

Zahvaljujući Vichy Skin Consult aplikaciji za otkrivanje znakova starenja i dijagnozu kože posjetitelji su mogli saznati sve iz te sfere. La Roche-Posay je razvio aplikaciju EFFACLAR SPOTSCAN koja analizira stanje kože samo jednim klikom na mobitelu pomoću umjetne inteligencije.

Nadalje, Giorgio Armani Beauty aparat je posjetiteljima omogućio virtualno isprobavanje ruževa, a tehnološka inovacija naziva My Little Factory – proizvodnju personaliziranog pudera na zahtjev.


Ukratko, svi oni koji više vjeruju umjetnoj inteligenciji nego kozmetičarima, modnim guruima ili časopisima – sada mogu imati svoje pomagače na mobitelima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Po načinu funkcioniranja, Spotlight je sličan TikTok-u i Instagramu.

Apps & Software

Bivši Amazonovom radnik, Javier Sanchez, u želji da riješi misterij “mačjeg jezika” razvio je aplikaciju MeowTalk koja navodno prevodi širok spektar mačjih izraza. “To...

Apps & Software

Digitalni sadržaji sve su više dostupni u brojnim formatima i na brojnim platformama, a mnogi ljudi su zainteresirani za preuzimanje i spremanje sadržaja kao...

Apps & Software

Svaki korisnik društvenih mreža morao je naići na fascinantan videozapis ili audio glazbu koju je htio preuzeti na svoje uređaje, ali nažalost, neke platforme...