Apps

Industrija ljepote luduje za tehnologijom

Neka vam mobitel bude osobni kozmetičar

Foto: YouTube

Na sajma startupova, digitalnih transformacija te inovacija Viva Technology Paris 2019 (ili skraćeno VIVATECH) predstavljene su zanimljive inovacije u kojima se ljube briga za izgled i zadnji dosezi tehnologije.

Paris je tako prošlog tjedna bio dom najnovijim tehnologijama i digitalnim proizvodima iz navedene domene, a L’Oréal se posebno oboružao novitetima u predstavljanju.

Premijerno je predstavio uslugu virtualnog savjetnika za kosu koji daje korisne savjete o boji i njezi kose. To potpisuje ModiFace, L’Oréalova kompanija za razvoj tehnologija koje upotpunjuju njegu ljepote s proširenom stvarnošću. Posjetiteljima je savjetnik omogućio da putem glasovnih naredbi dobiju profesionalne savjete za njegu kose te virtualno isprobaju boje koje požele.

Foto: YouTube

Zahvaljujući Vichy Skin Consult aplikaciji za otkrivanje znakova starenja i dijagnozu kože posjetitelji su mogli saznati sve iz te sfere. La Roche-Posay je razvio aplikaciju EFFACLAR SPOTSCAN koja analizira stanje kože samo jednim klikom na mobitelu pomoću umjetne inteligencije.

Nadalje, Giorgio Armani Beauty aparat je posjetiteljima omogućio virtualno isprobavanje ruževa, a tehnološka inovacija naziva My Little Factory – proizvodnju personaliziranog pudera na zahtjev.


Ukratko, svi oni koji više vjeruju umjetnoj inteligenciji nego kozmetičarima, modnim guruima ili časopisima – sada mogu imati svoje pomagače na mobitelima.

Komentiraj

Odgovori

Vrh