Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

INQMEGA WiFi kamera [RECENZIJA]

U cilju još jedne recenzije, naručili smo WiFi kameru, dobili je i testirali. Sada je vrijeme da napišemo par redaka teksta i predstavimo neobično “robotiziranu” wireless kameru iz Kine.

Na originalnoj kutiji stoji natpis “Cloud WiFi Camera”, što je OK, jer aplikacija od korisnika traži da kreira račun, i prvi put pristupi upravljanju putem tog računa. Instalacija kamere se odvija putem interneta, uz kombinaciju smartphone uređaja, s kojim se kamera treba upariti.

Korisniku se nudi da koristi Cloud usluge, prvo 3 mjeseca besplatno, i nakon toga uz plaćanje. Mi smo prvu instalaciju uradili putem web servisa (Cloud) tek da vidimo što se nudi. Unutar aplikacije, korisnik ima na raspolaganju snimanje na Cloud, spremanje fotografija sa kamere, i kontrolu nad kamerom lijevo/desno, gore/dolje.

Trebamo spomenuti da kamera u oba smjera šalje tonski signal. To znači, da uz pregledavanje video zapisa imate ton u stvarnom vremenu. Isto tako, možete poslati zvučni zapis (glas ili što već) prema kameri, koja će to reproducirati na mjestu gdje se nalazi.

Kutija i sadržaj

Unutar kutije nalazi se kamera sa potrebnim priključcima. Nema tu mnogo kablova, tek jedan napojni i odgovarajući adapter. Kabel je nešto duži nego je to standard, jer se koristi isključivo za prijenos napona, a nikako za signal.

Sadržaj kutije

U kutiji se nalazi i priručnik, koji će svakako trebati, pogotovo ako ste prvi put kupili WiFi kameru. Priručnik je dosta precizan, i smatramo da ćete se lako snaći.

Kao sadržaj kutije spomenut ćemo par vijaka s odgovarajućim podloškama. Nalaze se unutar kutije u slučaju da kameru montirate negdje na zid, što ipak nećemo preporučiti.

Što nudi ova WiFi kamera?

Na popisu ima dosta toga, s obzirom na malu cijenu proizvoda, pa krenimo redom.

Cloud storage: imate mogućnost koristiti prostor na web disku, snimajući tako dulji vremenski period i pregledavajući snimke. Namijenjeno u slučaju video nadzora doma, ili okućnice.

INQMEGA WiFi kamera ima mogućnost noćnog snimanja (night vision). Isprobali smo ovu opciju i možemo reći da dobro radi. Možete namjestiti (putem aplikacije) da se noćni mod snimanja pali automatski, i senzor na kameri prati osvjetljenje za vrijeme snimanja. Reakcija kamere na svjetlo/mrak, je nekih 2 sekunde, što je solidno.

WiFi kamera radi na 2.4G WiFi mreži, i nikako na 5G. Trebate obratiti pozornost da je kamera spojena na router koji radi na 2.4G signalu.

2 motora ugrađena unutar kućišta brinu se o rotaciji kamere u 4 smjera. Putem mobilne aplikacije možete rotirati objektiv gore/dolje i lijevo/desno.

Senzor pokreta je odlična stvar, posebno ako želite snimke spremiti na mikro SD karticu. Za što boljom iskoristivošću prostora na kartici, svakako aktivirajte senzor pokreta. Tako će kamera zabilježiti samo snimke u slučaju da se nešto događa. Nećete zatrpati podatkovni prostor nepotrebnim video materijalom.

Dvosmjerni zvučni signal: Spomenuli smo već, za vrijeme snimanja, kamera bilježi i zvuk. Pored toga, možete poslati zvučni signal prema kameri, u objekt gdje je instalirana.

Mikro SD kartica se može instalirati za lokalno snimanje video i audio materijala.

INQMEGA kamera snima 720p video rezolucije, što nije mnogo, ali je dovoljno za kameru u ovom cjenovnom rangu.

Naša recenzija WiFi kamere – INQMEGA

Odmah da napišemo, recenzija i očekivanja trebamo gledati u kontekstu cijene. Ovu WiFi kameru možete kupiti na GearBest po cijeni od nekih 15 eura. Složit ćemo se da očekivanja ne trebaju biti velika.

Kamera radi, i ne pokazuje znakove slabosti. Ipak, izrađena je minijaturno, od plastike, bez ikakve zaštite za vanjsku upotrebu. Po našem mišljenju, ova kamera ne treba biti montirana na zid, posebno ne na vanjski zid. Za takve potrebe, svakako pogledajte nešto kvalitetnije uređaje iste namjene.

INQMEGA kamera može se instalirati u stan ili kuću, na neki ormar ili komodu. Treba imati na umu da se postavi blizu strujnog izvora, na mjesto odakle može snimiti unutrašnjost objekta, bez da ometa u svakodnevnim obvezama.

Dobra opcija je snimanje u slučaju pokreta. Na taj način imate uvid u moguće kretnje po objektu, gdje ih ne bi trebalo biti. Jedna jako dobra stvar je i automatsko praćenje. Kratko smo testirali ovu opciju, i čini se da radi jako dobro. Dakle, kamera prati objekt koji se pomjera. Ako netko hoda ispred kamere, ona automatski rotira i prati osobu ili neki drugi objekt u pokretu.

Noćno snimanje radi jako dobro, a posebno je pohvalna opcija automatskog uključivanja noćnog snimanja. Ispod zatamnjenog plastičnog ruba, oko leće, nalaze se IR diode koje daju kameri potrebno osvjetljenje za noćni način snimanja. Snimke su dobre, ali se vidi jaki odsjaj ako je kamera okrenuta prema ogledali, ili odsjaj u očima.

Za vrijeme pozicioniranja leće, elektromotori proizvode zvuk. Po našem mišljenju, mogli bi biti tiši nego što jesu.

Opcija snimanja putem interneta ne sviđa se svima, pa tako niti nama. Ipak, isprobali smo kameru u tom načinu rada, ali se može konfigurirati da radi u lokalnoj mreži. U slučaju da kupite sebi jednu kameru iz recenzije, pročitajte upute o konfiguraciji putem Internet cloud-a ili putem vaše lokalne mreže (direct mode).

Na kraju, kamera se može koristiti uz pomoć računala, ali samo ako se prijavi na web servis (cloud).

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularno

Gaming

Jeste li čuli za planetarno popularnu online igricu Agar.io? Moguće da niste pa ćemo je predstaviti. Osim toga, posebno ćemo se osvrnuti i na...

Apps & Software

Google prevoditelj, odnosno Google Translate je višejezični servis za prijevod s jednog jezika na drugi, razvijen od strane tvrtke Google. Danas je možda i...

Apps & Software

Svakodnevnim pregledavanjem internet sadržaja, preuzimanjem dokumenata i aplikacija, kao i otvaranjem raznih poveznica koje dobijemo E-mail porukom, izloženi smo različitim vrstama računalnih napada. Ne...

Tips & Tricks

Teško je sresti osobu kojoj prođe barem jedan dan, a da nije čula ili pročitala kraticu “PDV”. PDV je kratica od izraza “porez na...

Fun & Lifestyle

Postoji više načina kako se pišu mjeseci na engleskom, različiti formati koji se koriste i naravno, razlika između Britanskog Engleskog i Američkog Engleskog. Pokazat...

Fun & Lifestyle

Nije baš da svaki geek traži značenje istih brojeva na satu, ali smo odlučili napisati: što znače isti brojevi na satu? U nastavku slijedi...

Tips & Tricks

Saznajte brzinu interneta koju imate na vašoj lokaciji. Brzina interneta lako se može provjeriti, kao i procesi koji možda guše brzinu već na vašem...

Web & IT

Filmora, jednostavan i bogat program za uređivanje video sadržaja. Proizvod je tvrtke Wondershare Technology koji će udovoljiti svim vašim potrebama i kreativnim zahtjevima. Wondershare...

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Dosadašnje recenzije webshopova pokazale su kako sve te trgovine imaju vrlo širok asortiman. Također gotovo svi imaju fizičke dućane. Iznimka od tog pravila je...

Gadget

Prvi put na recenziji imam gadget koji vodi računa o malenoj djeci. Vacos Baby Monitor, kako mu je puno ime, namijenjen je udaljenom nadzoru...

Web & IT

Recenziju online trgovine mobilmedia.hr počeo sam u njihovom dućanu u Osijeku: Ondje sam se raspitivao oko robotskih usisavača Ecovacs, za koje sam čuo da...

Web & IT

Sjećate li se Tisak media webshopa? Prije nekoliko godina postojao je online ogranak Tiska, koji je u međuvremenu promijenio ime i postao Abrakadabra.com. Budući...

Oglašavanje