Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

iSkysoft Data Recovery brzo će i jednostavno vratiti izgubljene podatke [RECENZIJA]

S

Jednom davno, davno, slavni Bill Gates je rekao kako je 640 kb diskovnog prostora više nego što će ikada ikome trebati. Od tada je prohujalo nekoliko desetljeća, izjava se pokazala prekrasnim promašajem, a potreba za memorijskim kapacitetom neutaživom. Zapravo, računala i laptopi postali su primarna sredstva za prikupljanje i čuvanje podataka u svakoj firmi ili kući. Zbog toga, nažalost, može doći i do neželjenih posljedica, kao što je, primjerice, gubitak podataka.

Takav scnarij može dovesti do sloma čitavih firmi, a i privatno zna biti traumatičan ako se izgube bitni podaci kao što su to, naprimjer, obiteljske fotografije. Međutim, postoji izlaz iz takve situacije. Obrisane stavke se obično još zadrže na disku, što pruža mogućnost njihovog vraćanja. Nema stoga razloga za paniku, nego treba posegnuti za iSkysoft Data Recovery, profesionalnim softverom za povratak izgubljenih podataka s bilo koje memorije, računalne ili neke druge.

Što može iSkysoft Data Recovery

Kao što je rečeno, oporavit će i vratiti u prvobitno stanje obrisane zapise i datoteke, bez obzira gdje se nalazili. Pod tim se podrazumijevaju fotografije, video-zapisi, e-mailovi, glazba, zapravo sve vrste zapisa koje su stradale. Osim što je sposoban, ujedno je i vrlo jednostavan za korištenje. Nisu potrebne nikakve napredne vještine da biste vratili nestale datoteke, nego samo par klikova mišem po preglednom i logički raspoređenom sučelju.

Povrat podataka se može raditi kako s čvrstog diska računala, tako i s glazbenih playera, USB memorije, vanjskih diskova, memorijskih kartica ili digitalnih kamera. Pritom se mogu koristiti dva načina rada, brzi i dubinski (Quick Scan i Deep Scan), zavisno od potreba i raspoloživog vremena. Ono što ga čini istinski moćnim i za korak ispred sličnog softvera jest mogućnost da podatke vrati u nedirnutom, originalnom stanju, svejedno jesu li nestali slučajnim brisanjem, formatiranjem diska, zbog stradale particije ili nečeg četvrtog.

Kako koristiti ovaj softver

iSkysoft Data Recovery je, rekao sam, vrlo jednostavan. Imajte na umu kako ćete najbrže i najcjelovitije vratiti podatke koji su nedavno obrisani, jer nisu prepisani drugim podacima koji su snimljeni naknadno.

Program je, naravno, prvo potrebno preuzeti sa službene strenice. Nakon instalacije i pokretanja, pojavi će se sučelje koje daje osam načina povratka podataka, zavisno o načinu kako je i gdje došlo do havarije. Po izboru će se pojaviti novi prozor s opcijama za skeniranje. Možete potražiti podatke od danas, jučer ili nekog drugog vremenskog perioda. Ako znate kad je došlo do gubitka podataka tim bolje, jer če proces kraće trajati i bit će precizniji.

Izbor između opcija

Vrlo lako ćete zaključiti što treba učiniti u sučelju programa. Opcija “Deleted Files Recovery” odnosi se na slučajno obrisane podatke, one koje ste izgubili klikom na tipke Shift+Del te na gubitke zbog gubitka napanjanja. “Recycle Bin Recovery” potražit će sve podatke koji su nestali nakon što ste ispraznili koš za smeće. Treći način je “Formatted Disk Recovery“, gje ime objašnjava što je na stvari: ako ste formatirali disk i naknadno se sjetili da je ondje ostalo bitnih podataka, iSkysoft Data Recovery će upotrebom baš ovog alata vratiti naizgled izgubljeno. Posebna je pozornost posvećena particijama na disku – “Lost Partition Recovery” – jer je to vrlo čest način na koji ljudi ostaju bez bitnih stvari na svom računalu. SVejedno što se s particijom dogodilo, ovaj će odlični softver detaljno zaroniti među nule i jedinice, tražeći baš ono za čime se traga.

Pod “External Devices Recovery” podrazumijeva se čitava šuma vanjskih memorija, od one na mobitelima (te su već dogurale do 1 TB prostora), preko memorijskih kartica do skladišnog prostora na digitalnim kamerama. Vrlo zanimljiva i vrlo iskoristiva je opcija “Virus Attack Data Recovery“, koja vraća podatke koje je obrisao zloćudni softver. Podaci se znaju izgubiti i kod rušenja sustava ili neuspješnog bootanja, zbog čega valja posegnuti za “System Crash Data Recovery“. Svi djelići vratit će se u originalnu cjelinu zahvaljujući baš ovoj opciji. Na kraju, ako niste sigurni što, kako i zašto je izazvalo nestanak zapisa, ostaje “All-Around Recovery“, koji će objediniti sve prethodno navedene opcije i krenuti u potragu.

Nakon skeniranja prikazat će se svi pronađeni dokumenti, fotografije i ostali zapisi. Ovaj pretpregled služi kao posljednja provjera pred proces povratka: potrebno je označiti podatke koji se žele vratiti i kliknuti na “Recover” u donjem desnom kutu, a iSkysoft Data Recovery će odraditi ostalo – vratit će izgubljene podatke nazad na računalo i na raspolaganje njihovom vlasniku.

Cijena i podrška

Ovaj moćni softver za spašavanje podataka možete kupiti za 49,95 dolara, a prilikom kupnje ćete dobiti doživotnu licencu koju više nije potrebno obnavljati. Postoji mogućnost povrata novca ako niste zadovoljni uslugom, a plaćanje je moguće većinom kartica ili Paypalom. Podrška je temeljita, informativna i vrlo ljubazna, a valja napomenuti kako su u licencu uračunata redovna ažuriranja softvera, kao i stalna dodavanja novih mogućnosti kako bi iSkysoft Data Recovery ostao stalno svjež.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...