Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

iTube Studio je savršen program za download i konverziju videa

Jedna od iritantnijih stvari koje mi se događaju jest nemogućnost preuzimanja videa s Youtube ili nekog drugog sličnog kanala. Iako postoji velik broj specijaliziranih alata, često se dogodi da zaglave i odbiju poslušnost baš na videu koji mene zanima. Mislim da bih mogao napisati čitavu seriju članaka na temu Video Downloader promašaji, posvetivši svakom takvom programu barem po karticu teksta.

Da se razumijemo, nisam od onih koji danima sjede pred ekranom i bjesomučno klikaju na Download Online Videos, preuzimajući sve što im dođe pod ruku. Zapravo, tek sam povremeni korisnik koji ciljano traži ono što ga zanima, pa kad ugrabim nešto vremena za to, želim da sve od prve radi baš onako kako treba. Dao sam si truda i pronašao Video downloader kakav mi odgovara i koji svoj posao odradi bez ikakvih spoticanja, bez obzira o čemu se radilo.

iTube Studio odličan je program kojeg su očito radili ljudi koji se razumiju u problematiku, jer njihov softver ne pokazuje greške i ne otkazuje preuzimanja kao neki drugi koje sam probao.

iTube Studio može preuzeti zapise s preko 10.000 servisa

Ovaj izvrstan alat za preuzimanje ne služi tek pukom preuzimanju videa, nego ima još nekoliko izvanredno korisnih funkcija, kao što je konvertiranje videa u bilo koji potrebni format. Korisnici mobilnih platformi ovime će doći na svoje, jer je jednako kvalitetno prilagođen za iPhone ili Android. iTube Studio je, dakle, odličan Video Downloader kojim je moguće uređivati preuzeti video i konvertirati ga u drugi format za kasnije korištenje na različitm platformama, no to je tek na površini onoga što ovaj program donosi.

Preuzimanje s online servisa

U njegovoj definiciji piše Download Online Videos, što je općeniti opis za mogućnost preuzimanja videa s čak 10.000 lokacija širom interneta. Youtube, Vimeo i DailyMotion se podrazumijevaju, kao i, recimo, NBC, BBC i slične velike kuće, koje produciraju i objavljuju velike količine video-materijala – potrebno je tek kopirati URL i preuzimanje će se pokrenuti.

Dodaj plugin u svoj web browser i direktno preuzimi video

Preuzimanje videa s Youtubea direktno na mobitel prilična je gnjavaža i nerijetko podbaci, ali iTube Studio ima lijeka za ovu boljku. Potrebno je preuzeti željeni zapis ili cijelu playlistu na računalo, prethodno odabravši željenu razinu kvalitete. Nude se opcije od skromnih 360p, pa sve do monstruozno velikih 4K Ultra HD.

Potom slijedi konverzija videa u neki drugi željeni format, kao što je MP3, MP4 li nešto treće. Moguće je i direktno preuzeti samo audio-zapis, bez potrebe da se prvo preuzima video. Nakon toga gotovi, prilagođeni zapis samo proslijedite na svoj pametni telefon.

Konverzija je krajnje jednostavna

Zanimljiva i vrlo korisna opcija je internetski preglednik integriran u samu aplikaciju, pa možete surfati internetom u potrazi za odgovarajućim videom, bez potrebe za nekim drugim programom. S druge strane, imate opciju preuzimanja plugina za browser koji koristite (Chrome, Firefox, Safari… Nemojte reći da koristite Edge) i tako pronađete video, a sve to bez da otvarate iTube Studio.

Evo i jedan savjet: prilikom preuzimanja videa, potrebno je odabrati format u koji se video želi konvertirati, a zatim u padajućem izborniku izabrati opciju Download then Convert, čime će iTube Studio samostalno konvertirati i optimizirati video, što zna uštedjeti prilično vremena, osobito ako svaki preuzeti video konvertirate u isti format.

Jednostavnost korištenja

Da bi program bio zaista uspješan, mora biti orijentiran na korisnike. Primjer njegove jednostavnosti vidi se u download sekciji, gdje se nalaze tek dva stupca: Downloading i Downloaded, dakle ono što se trenutno preuzima i ono što je već preuzeto na vaše računalo. Neki drugi programi za preuzimanje videa uopće nemaju download manager, ili im je tako zbrčkan da je nepraktičan za korištenje. Ovdje je stvar krajnje pojednostavljena, a korisniku omogućeno lako i jednostavno baratanje preuzetim videima.

Nakon uređivanja, ostaje tek prijenos na mobilni uređaj

Trebaš li ga koristiti?

iTube Studio izvrstan je i jednostavan program, kojim se preuzimanje videa s interneta svodi na igru. U radu je besprijekoran i ne otkazuje poslušnost, makar se na službenoj stranici može naći izvanredno iscrpan FAQ. Za njegovo korištenje potrebno je tek rudimentalno poznavanje računala, pa će poslužiti kako profesionalcima, tako i amaterima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Najbolje za gledanje kvalitetnih videa, i preuzimanje video sadržaja sa interneta. 5KPlayer je softver koji nudi mnoštvo opcija. Uz pomoć jedne aplikacije možete gledati...

Apps & Software

Koristimo priliku da napišemo par redaka teksta na temu alata za obradu i konvertiranje videa. Wondershare UniConverter je profesionalac u malenom pakiranju. Ako se...

Web & IT

Kvaliteta videa, koje korisnici postavljaju na Facebook i Instagram društvene mreže, bit će u Europi privremeno smanjena kako bi se izbjeglo zagušenje interneta, koji...

Hi-tech

Netflix će u sljedećih 30 dana isporučivati smanjenu  kvalitetu videozapisa za Europu, kako bi se smanjio pritisak na davatelje internetskih usluga. Potražnja za njihovim servisom porasla je...

Oglašavanje